Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
cieknąca miska olejowa
Autor Wiadomość
djdomin 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.8 glx
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 05-12-2008, 20:55   cieknąca miska olejowa

witam wszystkich forumowiczów jestem urzytkownikiem carismy '96 1.8 glx i mam pewien problem zauawżyłem że niestety miska olejowa mojej cari cieknie i to nie przez uszczelkę tylko po prostu przerdzewiała . I z tąd ten temat a zarazem pytanie czy ktoś może wie gdzie taka miske można dostac? nadmienie że w sieci Intercars czekam już 3 miesiąc na zamówioną miske i nic . z góry dziękuje za pomoc

orzech
[Usunięty]

Wysłany: 06-12-2008, 12:47   

djdomin, miałem podobny problem przerdzewiały dekielek miski olejowej,(szroty nie sprzedają samego dekielka) nowy natomiast nie do kupienia,została naprawa starego.Wykręciłem wyczyściłem z rdzy (była już dziura) zalałem całość żywicą epoksydową czyli warstwa materiału nasączona w żywicy przeschnie to natępna i tak powstał (TRABANT)--uszczelki pod dekielkiem niema i nie było daje się tam (silikon do misek olejowych)--jest to pewne i nigdy Ci nie ?????????? :)

Piotr Góralski
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2008, 14:44   

Można kupić na allegro, ale jest dośc droga, bo ok.440 zł. Jest dostępna taniej w katalogach elektronicznych (internetowych) firm BHMD i Polcar, ale nie wiem, jak w praktyce wygląda kupno (dostawa, termin).

Machu_NH 
Forumowicz

Auto: Carsima 1,8 GLS '96 + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-12-2008, 15:28   

Ewentualnie jeśli dziura (po oczyszczeniu z rdzy i zabrudzeń) nie okaże się duża można zastosować tzw. Płynny metal Link: http://www.amtra.pl/list.php?type=3&attr=13 wiadomo że jest to wyjście tymczasowe ale na trochę może pomóc.

http://www.topspeed.com/c...ing-ar1537.html

Odpowiedz do tematu