|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Magnat PRO 2160 |
Autor |
Wiadomość |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 10:27 Magnat PRO 2160
|
|
|
Witam Panowie. Przymierzam się do zakupu zestawu głośników Magnat PRO 2160.
mam kilka pytań.
- Przede wszystkim czy to trafny wybór?
- Na forum wyczytałem, że najlepiej zamontować w dzwi niskotonowe, a w słupki wysokotonowe. Tylko mam pytanie gdzie robią takie rzeczy (nie mam otworów w drzwiach).
Głownie chodzi mo o okolice Zgorzelca albo Zielonej Góry.
- Aha i mam jeszcze w tylnej półcze jakieś niskotonowe NoName-y ( w sumie grają bardzo fajnie) czy cały ten osprzęt pociągnie radio Sony CDX-GT500? Czy też potrzebny bedzie wzmacniacz?
Doradźcie, bo chcę w końcu zainwestować w audio. Jak na razie zacząłem od radia. |
|
|
|
 |
artbiker [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2006, 12:21
|
|
|
Co do trafności wyboru, to się nie wypowiem. Jest to dosyć wysoki model i podobno całkiem niezły (jak dobry, to Ci nie powiem bo nie słyszałem). Ogólnie Magnaty oferują sporą ilośość basu. Przed zakupem proponuję posłuchać w jakimś sklepie CA.
Do napędzenia ich zdecydowanie przydałby się wzmacniacz (ok. 50W RMS na kanał lub więcej).
Weź pod uwagę głębokość montażu, wycięcie otworu w tapicerce może nie wystarczyć. Poza tym znacznie lepiej to zagra jak zamontujesz je na sztywnym (drewnianym lub aluminiowym) pierścieniu i wygłuszysz drzwi. |
|
|
|
 |
|
|