Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] SRS AIRBAG
Autor Wiadomość
AdamGdansk1
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2007, 18:20   [ALL] SRS AIRBAG

Jak wykasować błąd SRS? Świeci się kontrolka, ponieważ była wymontowana poduszka i po jej zamontowaniu zaświeciła się kontrolka. Mój nr gg 1412239. Z góry dziękuję.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2007, 18:51   

W ASO po podpięciu do kompa. Przy okazji sprawdzą czy SRS jest OK

AdamGdansk1
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2007, 20:06   

heheheheheheeeeeee..... Tyle to i ja wiem. SRS można skasować samemu, zazwyczaj trzeba zmostkować jakieś 2 styki, dlatego pytam czy ktoś wie które styki w Colcie.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 23-09-2007, 22:07   

Tylko czy po takim pseudo-resecie SRS zadziała e razie gdyby (tfu odpukać w niemalowane) był potrzebny :badgrin: osobiście ja bym nie ryzykował ale może napisz co się stało z poprzednia poduchą? Był dzwon i strzeliła? Bo jeśli tak to penie jeszcze czujnik przeciążeń do wymiany...

AdamGdansk1
[Usunięty]

Wysłany: 23-09-2007, 22:26   

Tak, w moim Colcie wcześniej było bum i poduszka została wymieniona wraz z sensorem, tylko że sensor był podłączony do instalacji wcześniej bez poduszki bo nie wiedziałem i dlatego się świeci SRS. Poduszka i sensor pochodzi z jednego autka przywiezionego z Anglii na części.

freestyler
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 09:11   

Cytat:
heheheheheheeeeeee..... Tyle to i ja wiem. SRS można skasować samemu, zazwyczaj trzeba zmostkować jakieś 2 styki, dlatego pytam czy ktoś wie które styki w Colcie.

hmm - do końca nie byłbym tego pewien z poduszkami nie jest łatwa sprawa, jak się nie znasz, to możesz sam uszkodzić. Mój znajomy "wystrzelił" poduchy w garażu - właśnie mieszając w kablach.

furman88
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 17:55   

ja mam ten sam problem tyle że w lancerku i poduchy mi sie świecą bo jak mi koleś na rowerze wyskoczył przed maske to walnąłem z całej siły w klakson i sie zaświeciło:PPPP

AdamGdansk1
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 23:19   

To u Ciebie chyba styki w kierownicy się poluzowały, sprawdź połączenie poduszki (w kierownicy po odkręceniu poduszki) i musisz zresetować sterownik, może ktoś wie jak to się robi i napisze na forum.

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 14-10-2007, 17:57   

..najlepiej wyjąc irytującą cię żarówkę :badgrin:

DZIEŁA na SZTUKI

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 15:36   

Po wyjęciu poduszki i jej ponownym założeniu (po kilku minutach) kontrolka nie gaśnie...
Co zrobić? Styki sprawdzane...

Dominik77
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 21:09   

W Mitsubishi skasować błędy SRS można w zasadzie tylko na dwa sposoby :

1. Używając odpowiedniego testera diagnostycznego.

2. Oddając sterownik SRS do elektronika, który zmieni zawartość pamięci na wolną od błędów.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 22:50   

Ale bezsens... Odłączasz, podłączasz i jesteś po kieszeni... Najbliższe ASO mam 120 kilometrów od domu :? Elektronicy u mnie kiepscy...

knut 
Nowy Forumowicz

Auto: był Colt 1.3 12V '97
Wysłany: 27-02-2010, 16:29   

Zapaliła mi się kontrolka SRS, rok temu ją kasowałam i znów. Ktoś może mnie uświadomić jaki jest rodzaj złącza w CJ0 96r. i z jakim interfejsem diagnostycznym zagada mój misiek (ELM327?).

Odpowiedz do tematu