[ALL] SRS AIRBAG |
Autor |
Wiadomość |
AdamGdansk1 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 18:20 [ALL] SRS AIRBAG
|
|
|
Jak wykasować błąd SRS? Świeci się kontrolka, ponieważ była wymontowana poduszka i po jej zamontowaniu zaświeciła się kontrolka. Mój nr gg 1412239. Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 23-09-2007, 18:51
|
|
|
W ASO po podpięciu do kompa. Przy okazji sprawdzą czy SRS jest OK |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
AdamGdansk1 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 20:06
|
|
|
heheheheheheeeeeee..... Tyle to i ja wiem. SRS można skasować samemu, zazwyczaj trzeba zmostkować jakieś 2 styki, dlatego pytam czy ktoś wie które styki w Colcie. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 23-09-2007, 22:07
|
|
|
Tylko czy po takim pseudo-resecie SRS zadziała e razie gdyby (tfu odpukać w niemalowane) był potrzebny osobiście ja bym nie ryzykował ale może napisz co się stało z poprzednia poduchą? Był dzwon i strzeliła? Bo jeśli tak to penie jeszcze czujnik przeciążeń do wymiany... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
AdamGdansk1 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 22:26
|
|
|
Tak, w moim Colcie wcześniej było bum i poduszka została wymieniona wraz z sensorem, tylko że sensor był podłączony do instalacji wcześniej bez poduszki bo nie wiedziałem i dlatego się świeci SRS. Poduszka i sensor pochodzi z jednego autka przywiezionego z Anglii na części. |
|
|
|
 |
freestyler [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 09:11
|
|
|
Cytat: | heheheheheheeeeeee..... Tyle to i ja wiem. SRS można skasować samemu, zazwyczaj trzeba zmostkować jakieś 2 styki, dlatego pytam czy ktoś wie które styki w Colcie. |
hmm - do końca nie byłbym tego pewien z poduszkami nie jest łatwa sprawa, jak się nie znasz, to możesz sam uszkodzić. Mój znajomy "wystrzelił" poduchy w garażu - właśnie mieszając w kablach. |
|
|
|
 |
furman88 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 17:55
|
|
|
ja mam ten sam problem tyle że w lancerku i poduchy mi sie świecą bo jak mi koleś na rowerze wyskoczył przed maske to walnąłem z całej siły w klakson i sie zaświeciło:PPPP |
|
|
|
 |
AdamGdansk1 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2007, 23:19
|
|
|
To u Ciebie chyba styki w kierownicy się poluzowały, sprawdź połączenie poduszki (w kierownicy po odkręceniu poduszki) i musisz zresetować sterownik, może ktoś wie jak to się robi i napisze na forum. |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 14-10-2007, 17:57
|
|
|
..najlepiej wyjąc irytującą cię żarówkę |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 15:36
|
|
|
Po wyjęciu poduszki i jej ponownym założeniu (po kilku minutach) kontrolka nie gaśnie...
Co zrobić? Styki sprawdzane... |
|
|
|
 |
Dominik77 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 21:09
|
|
|
W Mitsubishi skasować błędy SRS można w zasadzie tylko na dwa sposoby :
1. Używając odpowiedniego testera diagnostycznego.
2. Oddając sterownik SRS do elektronika, który zmieni zawartość pamięci na wolną od błędów. |
|
|
|
 |
Sienek86 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-04-2008, 22:50
|
|
|
Ale bezsens... Odłączasz, podłączasz i jesteś po kieszeni... Najbliższe ASO mam 120 kilometrów od domu Elektronicy u mnie kiepscy... |
|
|
|
 |
knut
Nowy Forumowicz

Auto: był Colt 1.3 12V '97
|
Wysłany: 27-02-2010, 16:29
|
|
|
Zapaliła mi się kontrolka SRS, rok temu ją kasowałam i znów. Ktoś może mnie uświadomić jaki jest rodzaj złącza w CJ0 96r. i z jakim interfejsem diagnostycznym zagada mój misiek (ELM327?). |
|
 |
|