|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pajero Sport 2,5TD 2004r. Problem z ukladem chlodzenia. |
Autor |
Wiadomość |
robixx78 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2008, 11:56 Pajero Sport 2,5TD 2004r. Problem z ukladem chlodzenia.
|
|
|
Witam, wszystkich.
Mam problem z ukladem chlodzenia, otoz dzieje sie cos takiego plyn chlodniczy ucieka z chlodnicy do zbiorniczka wyrownawczego, ale juz nie wraca. Myslalem ze uszczelka pod glowica - zdemontowalem (u mechanika) dalem do sprawdzenia szczelnosci, planowanie, zalozylem, myslalem ze po krzyku, ale objaw ten sam. Musze z zbiorniczka sciagnac ten plyn (jest FULL) i z powrotem do chlodnicy, po przjechaniu 100km to samo - widze to po ogrzewaniu bo musze co jakis czas podnosic temperature zeby dmuchalo cieple powietrze do srodka. Termostat i pompa wody tez nowa juz jest.
Co moze byc przyczyna? Macie jakies pomysly ? |
|
|
|
 |
suchy95
Nowy Forumowicz suchy95
Auto: Pajero Sport 2,5td 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-12-2008, 20:16
|
|
|
witam,kolego moze to prosta sprawa,ktora jest korek chlodnicy,mialem podobne przypadki w motocyklach crossowych,oczywiscie wykluczajac uszczelke glowicy,lub pekniecie glowicy.pzdr. |
|
|
|
 |
wajc83
Forumowicz
Auto: Pajero I 2.5 td 88rok
|
Wysłany: 30-12-2008, 22:16
|
|
|
albo to jest korek albo w zbiorniczku nie masz rurki która przymocowana jest do korka zbiorniczka powinna ona być zanurzona na dnie. Ja obstawiałbym korek chłodnicy. Miałem to samo nie było uszczelki na korku. |
|
|
|
 |
suchy95
Nowy Forumowicz suchy95
Auto: Pajero Sport 2,5td 99
|
Wysłany: 30-12-2008, 23:07
|
|
|
wlasnie,sprawdz ta rurke ,ktora musi byc zanurzona w wyrownawczym,czy wogole jest,bo jezeli nie, to nie zaciagnie tobie plynu z powrotem do chlodnicy, no i korek jak pisalismy,pzdr daj znac ! |
|
|
|
 |
warczys [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 14:19
|
|
|
Jestem pewien że to korek - miałem dokładnie taki przypadek w poprzednim pajero 2,5. Z przerażeniem stwierdziłem że być może uszczelka pod głowicą padła.
Po wymianie korka problem zniknął jak ręką odjął. |
|
|
|
 |
|
|