Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
28-05-2007, 23:43
[EAxx] Zegary indiglo EA
Autor Wiadomość
Simones
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2007, 12:21   [EAxx] Zegary indiglo EA

Dobra Panowie!
Mam prosbe do kazdego kto ma zegary do Galanta EA ale niezamontowane w samochodzie, lub jest w stanie bez nich okreslic gdzie mozna umiejscowic na brzegu tarcz indiglo wtyczke. Wyglada ona tak
i wychodzi na to, ze pomalu cos sie ruszy w tym temacie, ale trzeba im dostarczyc na wzor cale zegary, albo same zwykle tarcze tylko, ze z zaznaczonym wlasnie miejscem na ta wtyczke tak, zeby nie przeszkadzala pozniej przy montazu.
Dlaczego pisze o tym tutaj, a nie w istniejacych watkach w dziale tuningu, ano dlatego ze narazie temat ten dotyczy tylko Galanta i nauczony poprzednimi niewypalami badam grunt na tym jednym modelu. Tarcze w zasadzie juz mam dzieki uprzejmosci Piwkotoma (jeszcze raz dziekuje) tylko pozostala w/w kwestia i wysylamy je do firmy. Czas wykonania podali mi ok. miesiaca, ale ze jest kilku chhetnych oczywiscie zrobia projekt mniej-wiecej taki jak M Y bedziemy chcieli.
Oczywiscie jesli wszystko wypali bede pracowal nad uskutecznieniem zegarow do pozostalych generacji i modeli miskow.
Dziekuje & PLEASE HELP
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 08-11-2009, 13:13, w całości zmieniany 1 raz  

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2007, 14:59   

dziś wyciągnę zegary wieczorem i oblukam, zdjecia też jakieś moge porobić. No to do wieczora.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-02-2007, 15:40   

Mam wyjęte zegary - napisz co Cię interesuje, zrobię fotki

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2007, 18:33   

Wow super Bartku! Tak jak pisalem w poprzednim poscie, trzeba sprawdzic w ktorym miejscu na brzegu kazdej tarczy mozna zrobic takie wtyczki z kabelkami zasilajacymi (jak widac na w/z obrazku) zeby nie kolidowalo to z innymi elementami zegarow i dalo sie normalnie pozniej zamontowac w zegarach. To wazne bo jak zrobia matryce z kolidujacym przy montazu umiejscowieniem tych wtyczek to bedzie klops. Kazda tarcza musi miec taka jedna wtyczke. Jak juz to bede mial to wysylam do firmy zaznaczone tarcze i zabieraja sie za projekt, a na koncu matryce. Po tym beda wkoncu upragnione przez wielu zegary indiglo do pierwszych miskow nie liczac istniejacej juz Carismy. Jak wypali ladnie EA to doloze wszelkich staran, zeby powstaly do pozostalych aut zainteresowanych wlascicieli.
Od jakiego dokladnie typu EA masz te wskazniki Bartku - ze swojego EA?
Bogas - my juz gadalismy, jak dasz rady to fajnie, jak nie to glowa-looz, mamy jeszcze Bartka :D

Reasumujac pytanie jest - w ktorym miejscu kazdej tarczy z osobna mozna zrobic taka wypustke na wtyczke, tak zeby nie kolidowala z innymi elementami i obudowa zegarow :?:

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 07-02-2007, 20:07   

No to kurcze mam wyciagac te zegary, czy Bartek to zrobi, ma to przecież na biurku ?;)

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 22:45   

No Panowie!
wielkie podziekowania dla Bogasia - odwalil naprawde kawal dobrej roboty i bardzo pomogl. Mamy w koncu umiejscowienie wtyczek, wiec na dniach wysylamy wzor tarcz.
Jeszcze raz dzieki!

Bogas
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 22:53   

oby tylko wszystko pasowało :? bo inaczej :axe:

a tak w ogóle to ilu jest chętnych ?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 13-02-2007, 23:20   

Bogas napisał/a:
a tak w ogóle to ilu jest chętnych ?

W tej chwili 4 + najprawdopodobniej jeszcze 2
Wiecej tutaj http://www.mitsubishi-gra...hlight=chetnych

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 00:30   

Simones: jak bedzie wszystko pasowac i w ogole jesli czlowiek samodzielnie bedzie potrafil cos takiego wstawic to ja tez bym sie pisal:)

xcracing 
Mitsumaniak
Fan starszych Mitsu

Auto: Mazda 6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2007, 10:54   

Ja też bardzo bym chciał :biggrin: Jeśi oczywiście do 2.5 V6 by pasowały.
Mazda 6 - jest
==HISTORIA MOJEGO BIAŁEGO E39A==

==FOTKI MOICH BYŁYCH GALANTÓW==

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 14:04   

Chlopaki naprawde wszystko juz jest opisane dokladnie w 2 tematach dot. indiglo w dziale tuningu. Nie kazcie mi pisac tego jeszcze raz :rolleyes:

maniakowy
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2007, 23:14   

nie no przeczytalem.. ale spytam sie raz jeszcze.. jak wreszcie z ta wskazowka? bo wychodzi ze lipa w EA.. jakie masz najswiezsze dane?;]

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 01:28   

Najswiezsze dane donosza, ze nawet w przypadku wskazowek tych przechodzacych na druga strone kolka, da rade. Da sie je spokojnie sciagnac i zalozyc tak, zeby wszystko hulalo jak nalezy. Sposob sprawdzony przez czleka, ktory to robil :D

wolfgang
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 15:01   

Czy macie jakieś nowe wieści w tym temacie? 8)
Czy juz jest dostępne to oświetlenia?
Chętnie dołączył bym do grupy szczęśliwych nabywców :mrgreen:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2007, 11:04   

No dobrze moi drodzy, czas przedstawic pierwsze konkrety z szeroko zakrojonych dzialan na rzecz profesjonalnego uatrakcyjnienia zegarow naszych rekinow szos :mrgreen:
Wlasnie dostalem gotowy projekt wykonany w Corelu tarcz jakimi za (jak podaje producent) juz niespelna miesiac bedziemy mogli cieszyc sie w naszych miskach; ale do rzeczy.
Jak sami wybralismy przewaga glosow projekt oparl sie na istniejacych juz tarczach do Hondy Prelude 5 generacji czyli tych:

i w naszym przypadku po minimalnych zmianach (brak np. kropek na pasku wewn. gdyz wywnioskowalismy, iz bedzie to juz zbyt nackane) wyglada to w wersji projekt tak:

To nie koniec dobrych wiesci (te gorsze beda pozniej :wink: ) na indywidualne zyczenie, kazdy kto bedzie chcial bedzie mogl sobie wybrac dowolny napis, ktory bedzie sie znajdowal na obrotomierzu i bedzie on oczywiscie swiecil w wybranym kolorze folii. (Ja akurat wezme napis "GALANT" taka sama lub bardzo zblizona charakterystyczna czcionka, jaka jest stosowana fabrycznie, ot chocby na klapie bagaznika).
Niestety nie wiadomo czy bedzie jeszcze drugi wzor tarcz przygotowany do wyboru, ale jako iz staraja sie odchodzic od tej koncepcji to przypuszczam, ze niestety nie. Mysle jednak, ze tym jednym sie wszyscy zadowolimy, gdyz naprawde wedlug mnie jest to jeden z najpiekniejszych wzorow, jakie widzialem. Calosc oczywiscie bedzie miala swoj wlasciwy efekt po zamontowaniu, wlaczenia podswietlenia i (mile widziane) otoczone ramkami chromowymi (ktore przypominam na dniach beda dostepne do kupienia).
Jeszcze jedna dosc istotna kwestia, tarcze beda tak przygotowane, zeby zakladac je bez sciagania wskazowek. Jest pewien sposob montazu, ktory pozwala zalozenie ich ograniczajac przy tym nieco wielkosc otworu - nawlekajac je na wskazowke i podkladajac pod kolka na ktorym trzyma sie wskazowka, tak zeby doszly do samej osi zaoszczedzi sie nieco miejsca.
Ostatnio zmieniony przez Simones 23-02-2007, 13:45, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu