|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Doświetlanie zakrętów za pomocą przeciwmgielnych |
Autor |
Wiadomość |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 29-11-2015, 12:57 Doświetlanie zakrętów za pomocą przeciwmgielnych
|
|
|
Zastanawiam się nad wykombinowaniem doświetlania zakrętów za pomocą świateł przeciwmgielnych. Może ktoś już robił coś takiego i przetarł już szlaki?
Do działania takiego doświetlania można by wykorzystać system ASF który jest razem z lampami wyładowczymi.
Do działania tego systemu potrzebny jest czujnik skrętu kierownicą oraz moduł ASF, wiązka elektryczna chyba powinna być, co do czujnika skrętu kierownicą nie jestem pewien czy jest w każdym czy nie.
Ktoś coś wie czy da rade takie światła wykombinować? |
|
 |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 30-11-2015, 11:15
|
|
|
http://www.cosmogate.pl/p...products_id/363
Są na rynku moduły do tego, pytanie czy będzie to działać. Pamiętaj, że nie do końca jest to legalne, bo nasze przeciwmgielne nie mają homologacji, więc taka przeróbka może spowodować czepianie się Policji lub diagnosty. |
|
|
|
 |
lisu
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X 1.6
|
|
|
|
 |
brylekVFR
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 SB 09r,VFR800FI
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Paź 2013 Posty: 817 Skąd: WBR/ TSA Białobrzegi/Sandomierz
|
Wysłany: 30-11-2015, 13:46
|
|
|
lobuzek napisał/a: | http://www.cosmogate.pl/product_info.php/products_id/363
Są na rynku moduły do tego, pytanie czy będzie to działać. Pamiętaj, że nie do końca jest to legalne, bo nasze przeciwmgielne nie mają homologacji, więc taka przeróbka może spowodować czepianie się Policji lub diagnosty. |
Taki moduł widziałem, tylko ma jedną zasadniczą wadę ze zapala się razem z kierunkami. Mi chodzi żeby wyłapywania ruch kierownica,
[ Dodano: 30-11-2015, 13:48 ]
Z ta strona juz się zapoznałem |
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 30-11-2015, 23:29
|
|
|
Witam
Przy zwyklych lampach jest troche grzebania w instalacji elektrycznej ale da rade, a przy xenonach to tylko przepinka
Trzeba pogrzebac troche w kompie-etacs i sprawdzic czy wszystkie wtyczki przy lampach maja obsadzone piny w kostkach. Jezeli nie to troche wiecej czasu zajmie.
Czas zalozenia z oprogramowaniem i przetestowaniem to do 3 do 10 godz. Zalezy na jaki samochod sie trafi i z jaka instalacja z ktorego rocznika |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|
|