Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Space Wagon 2.4GDI 99rok, szyba i lusterko kierowcy problem.
Autor Wiadomość
mayster777 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Wagon 2.4 GDI
Wysłany: 11-12-2008, 18:33   Space Wagon 2.4GDI 99rok, szyba i lusterko kierowcy problem.

Witam, auto to Space Wagon 2.4GDI, klima 4,pp, 4 el szyby i lusterka rok 99, problem polega na tym, że w czasie jazdy przestała działać szyba kierowcy (nie chciała się zamknąć), później okazało się że, lusterko od kierowcy też się nie reguluję w żadnym kierunku, pozostałe szyby działają i lusterko pasażera też, rozebrałem drzwi wyjąłem mechanizm sprawdzam na krótko tzn. do 2 przewodów wychodzących od silnika szyby podałem napięcie i masę szyba zadziałała, w jednym kierunku i w drugim tez po zmianie polaryzacji, gdy nacisnę przycisk od zamykania szyb od drzwi kierowcy wychodzi napięcie na silnik szyby (słychać przekaźniki na silniku w sterowniku) podłączając multimetr cyfrowy jest zasilanie na obydwu jeżeli nie są te przewody podpięte (od przycisku szyby) pod silnik od szyby jest na nich zasilanie +12v i masa naprzemiennie ale gdy podłącze je do silnika od szyb napięcie zanika, nie wiem o co chodzi, ponadto zauważyłem sprawdzając lusterko od kierowcy ( na krótko śmiga ), że jeżeli odłącze podgrzewanie lusterka żadne szyby nie funkcjonują z panela reg. szyb od kierowcy gdy je podepnę wszystko gra tzn działają szyby oprócz tych w drzwiach kierowcy, i tu moje pytanie czy ktoś z was spotkał się z czymś takim?? co jeszcze sprawdzić jak wyjaśnić związek podgrzewania lusterka z działaniem wszystkich szyb, proszę o jakąkolwiek pomoc być może ktoś ma schemat instalacji elektrycznej lub dobrze zna te auto i wie jak ten problem rozwiązać, może w innych modelach mitsubishi tez tak jest?? podobny system działania szyb i lusterek?? proszę o cokolwiek co pozwoli mi na usunięcie awarii lub naprowadzi na trop z góry dziękuje za odpowiedź, Pozdrawiam

Jeremy79 
Mitsumaniak

Auto: KIA Carnival 2.9 CRDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2008, 11:27   

Witam !

Kolego mayster777 proponuję zamieścić post w dziale Warsztat/Techniczne.
Szybciej uzyskasz odpowiedź. W naszym dziale niestety panuje cisza i rzadko ktoś odpowiada na pytania :-X

Na pewno jest coś nie tak z elektryką, u mnie wszystko działa jak trzeba, niezależnie od ogrzewania lusterek.
Carisma GLS 1,8 96'

Odpowiedz do tematu