|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z nawiewem! |
Autor |
Wiadomość |
stereo [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2008, 23:21 Problem z nawiewem!
|
|
|
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że gdy włączam nawiew, to uruchamia się on z dużym opóźnieniem. Dodam, że mam climatronic i wcześniej nie było takich problemów. Zawsze startował od razu, tak jak to powinno być. Natomiast teraz gdy włączam, to na wyświetlaczu pokazuje włączony, ale uruchamia sie dopiero po chwili. Dziwi też fakt, że gdy wnętrze jest nagrzane, to uruchamia się od razu. Spotkał się ktoś z Was z takim zjawiskiem? Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-12-2008, 23:52
|
|
|
u mnie tezz ten problem sie pojawia czasami,jak nie załacza sie odrazu to właczam podgrzewanie tylnej szyby, o dziwo odrazu włacz nawiew :),daj znac czy u ciebie tez zadziala |
|
|
|
 |
mariusz_skc
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v 98r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 54 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 30-12-2008, 18:26
|
|
|
u mnie na początku climatronik od razu działał jak się włączyło, a teraz jest to samo co u Ciebie.. i w ogóle jakoś słabiej nawiew daje.. ciepło leci ale nie z taką siłą jak na początku.. kiedyś byłem u elektryko-mechanika z alarmem i mówił że to możliwe że coś z elektryką jest, ale do tej pory brak czasu, a chodzić chodzi, więc jeżdżę jak jest.
jak będę przy okazji u elektryka to powiem żeby zrobił i na pewno dam znać. |
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 31-12-2008, 07:59
|
|
|
Gdy jest zimno, a klimatronik jest ustawiony na "auto" Na początku ma niższe obroty, żeby nie wdmuchiwać zimnego powietrza do samochodu. Zwróćcie uwagę, że wraz ze wzrostem temperatury cieczy chłodzącej zwiększają się obroty nawiewu, po czym po dogrzaniu wnętrza do żądanej temperatury spadają. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
mariusz_skc
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v 98r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 54 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 31-12-2008, 11:39
|
|
|
no dobra.. ale dlaczego na początku jak kupiłem samochód to od razu climatronik się załączał w lato, a po jakimś czasie już tak nie ma, mówię tu o okresie jakiś 4 lat.. |
|
 |
|
|