Popularność Mitsu |
Autor |
Wiadomość |
salezian
Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 15-12-2008, 06:22 Popularność Mitsu
|
|
|
Witam
Właśnie przymierzamy się z żonką do zakupu Mitsu. Ma to być nowy Lancer. Jednym z naszych podstawowych założeń jest to by auto było jak najmniej awaryjne. Po doświadczeniach z skodą Fabią jest to dla nas priorytet. Zastanawia nas jednak dlaczego Mitsu jest tak mało popularne w Polsce ? Z jednej strony to zaleta, bo jednak przyjemnie jest się wyróżniać z tłumu toyot, volkswagenów itp, z drugiej strony czy nie ma w tym jakiegoś haczyka ?
Pozdr. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2008, 09:40
|
|
|
Gratulujemy wyboru.
Co do popularności to ja sie ciesze, że nie mam takie samego auta jak sąsiad.
Poprostu marka mało rozleklamowana.
Ale są tutaj ludzie co od kilkunastu lat jezdzą Mitsubishi i nie zamienią tej marki na zadna inną właśnie dzieki bezawaryjności.
Mój wujek w niemczech jezdził mitsu 14 lat. Teraz dopiero przeszedł się na Mercedesa
Pozdrawiam i szerokości |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:30
|
|
|
Również gratuluję wyboru.
Ja na poparcie słów poprzednika to powiem tak.....
Jeździć można wszystkim, ale jak raz wsiądzie się w mitsu i pojeździ ze 2 lata to pomimo super fajnych innych aut....zawsze do mitsu się wróci.
Co do popularności, to jak u mnie w rodzinie pierwszy raz pojawiło się mitsubishi, a był to Colt, to nie słyszałem wtedy nic innego jak: Mercedes to jest auto.....ford....hohoho, a VW same plusy. Tani w cześciach, bezawaryjny i mało pali......Mitsubishi? chyba cię poj.....ło.....ile na naprawy wydasz.....
Ja przez długie lata się cieszyłem że ludzie tak uważali, bo kupowało się mitsu za niewielkie pieniądze w porównaniu z niemieckimi odpowiednikami. Dziś już to zanika, choć jeszcze czasem to słyszę....ale dla porównania podam że Niemcy przesiadają się na japońce.....tam jest coraz ciężej znaleźć mitsu, a jak się znajdzie to cenią lepiej niż ......MERCEDESY.
Co do bezawaryjności.....hmmmm......pokuszę się o stwierdzenie.....Jak dbasz tak masz.....Zadbane mitsubishi jeździ latami, a części typu klocki hamulcowe, tarcze czy elementy zawieszenia jak wszędzie w polsce padają....choć rzadziej. i jak już padną to nie są takie drogie jak to w moim rejonie jeszcze wielu uważa.....
Różnica to w skrajnym przypadku 20zł......zapłacisz więcej wymieniasz rzadziej....więc ostatecznie wychodzi i tak taniej.
Silniki chodzą latami. Jak będziesz pilnował płynów, wymieniał filtry to będziesz jeździł i zapomnisz co to wydatki na auto. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:37
|
|
|
Części sa bardziej wytrzymałe np sprzegło 200 tys
A a ceny np filtr oleju 9 zł
Mowie o przykladzie swojego autka |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
|
Wysłany: 15-12-2008, 17:00
|
|
|
salezian napisał/a: | Właśnie przymierzamy się z żonką do zakupu Mitsu. Ma to być nowy Lancer. |
Moi przedmówcy posiadają tak jak ja starsze modele, których zazwyczaj się nie serwisuje w ASO.
Wy zamierzacie kupić nowe auto(zresztą auto piękne- zazdroszczę) więc warto dowiedzieć się jakie będą koszty przeglądów, jaką opinię ma najbliższe ASO itp. Jest na naszym forum wątek poświęcony ASO.Poczytaj.... |
|
|
|
 |
salezian
Forumowicz
Auto: lancer
|
Wysłany: 15-12-2008, 22:17
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Forum przeglądam namiętnie już od około m-ca. Co do samego samochodu to jest faktycznie ładny. Jedyne co mnie boli to mało ekonomiczny silnik. Ale nie ma róży bez kolców.
Pozdr. |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
|
Wysłany: 17-12-2008, 06:33
|
|
|
Lekko podpowiem. ASO w Warszawie są (chyba) 2. MitCar i Allianz. Zacząłbym od pierwszego. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
|