Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Popularność Mitsu
Autor Wiadomość
salezian 
Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 15-12-2008, 06:22   Popularność Mitsu

Witam
Właśnie przymierzamy się z żonką do zakupu Mitsu. Ma to być nowy Lancer. Jednym z naszych podstawowych założeń jest to by auto było jak najmniej awaryjne. Po doświadczeniach z skodą Fabią jest to dla nas priorytet. Zastanawia nas jednak dlaczego Mitsu jest tak mało popularne w Polsce ? Z jednej strony to zaleta, bo jednak przyjemnie jest się wyróżniać z tłumu toyot, volkswagenów itp, z drugiej strony czy nie ma w tym jakiegoś haczyka ? :lol:

Pozdr.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-12-2008, 09:40   

Gratulujemy wyboru. :)
Co do popularności to ja sie ciesze, że nie mam takie samego auta jak sąsiad.
Poprostu marka mało rozleklamowana.
Ale są tutaj ludzie co od kilkunastu lat jezdzą Mitsubishi i nie zamienią tej marki na zadna inną właśnie dzieki bezawaryjności.
Mój wujek w niemczech jezdził mitsu 14 lat. Teraz dopiero przeszedł się na Mercedesa :D
Pozdrawiam i szerokości

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 10:30   

Również gratuluję wyboru.

Ja na poparcie słów poprzednika to powiem tak.....

Jeździć można wszystkim, ale jak raz wsiądzie się w mitsu i pojeździ ze 2 lata to pomimo super fajnych innych aut....zawsze do mitsu się wróci.

Co do popularności, to jak u mnie w rodzinie pierwszy raz pojawiło się mitsubishi, a był to Colt, to nie słyszałem wtedy nic innego jak: Mercedes to jest auto.....ford....hohoho, a VW same plusy. Tani w cześciach, bezawaryjny i mało pali......Mitsubishi? chyba cię poj.....ło.....ile na naprawy wydasz.....
Ja przez długie lata się cieszyłem że ludzie tak uważali, bo kupowało się mitsu za niewielkie pieniądze w porównaniu z niemieckimi odpowiednikami. Dziś już to zanika, choć jeszcze czasem to słyszę....ale dla porównania podam że Niemcy przesiadają się na japońce.....tam jest coraz ciężej znaleźć mitsu, a jak się znajdzie to cenią lepiej niż ......MERCEDESY.

Co do bezawaryjności.....hmmmm......pokuszę się o stwierdzenie.....Jak dbasz tak masz.....Zadbane mitsubishi jeździ latami, a części typu klocki hamulcowe, tarcze czy elementy zawieszenia jak wszędzie w polsce padają....choć rzadziej. i jak już padną to nie są takie drogie jak to w moim rejonie jeszcze wielu uważa.....

Różnica to w skrajnym przypadku 20zł......zapłacisz więcej wymieniasz rzadziej....więc ostatecznie wychodzi i tak taniej.

Silniki chodzą latami. Jak będziesz pilnował płynów, wymieniał filtry to będziesz jeździł i zapomnisz co to wydatki na auto.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 15-12-2008, 10:37   

Części sa bardziej wytrzymałe np sprzegło 200 tys
A a ceny np filtr oleju 9 zł :D
Mowie o przykladzie swojego autka :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 15-12-2008, 17:00   

salezian napisał/a:
Właśnie przymierzamy się z żonką do zakupu Mitsu. Ma to być nowy Lancer.

Moi przedmówcy posiadają tak jak ja starsze modele, których zazwyczaj się nie serwisuje w ASO.
Wy zamierzacie kupić nowe auto(zresztą auto piękne- zazdroszczę) więc warto dowiedzieć się jakie będą koszty przeglądów, jaką opinię ma najbliższe ASO itp. Jest na naszym forum wątek poświęcony ASO.Poczytaj....

salezian 
Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 15-12-2008, 22:17   

Dzięki za odpowiedzi. Forum przeglądam namiętnie już od około m-ca. Co do samego samochodu to jest faktycznie ładny. Jedyne co mnie boli to mało ekonomiczny silnik. Ale nie ma róży bez kolców.

Pozdr.

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 17-12-2008, 06:33   

Lekko podpowiem. ASO w Warszawie są (chyba) 2. MitCar i Allianz. Zacząłbym od pierwszego. :P

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

Odpowiedz do tematu