OC za nieużywane auto |
Autor |
Wiadomość |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:38 OC za nieużywane auto
|
|
|
Mam taki problem. Na podwórku mojego brata stoi lancer, który jak narazie jest nie do jazdy. W najbliższym czasie mam zamiar dokonać wszystkich naprawa, ale brakuje mi czasu.
Dziś kończyło mu się ubezpieczenie OC, rozwiązałem umowę z PZU i mam zamiar wykupić polisę w mBank, ale przypomniało mi się, że do tego musi być konto w tym banku. Ja mam, ale auto jest na mojego tatę.
Ale wracając do meritum. Jakie czekają mnie konsekwencje jeśli nie wykupię kolejnej polisy? |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:47
|
|
|
Znajomemu przywalili 3500zł... Jeśli dobrze pamiętam. |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:48
|
|
|
Ale chyba jak go zatrzymali podczas kontroli? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:54
|
|
|
Z tego co wiem jak auto stoi w garażu to może być nie zarestrowane z nieważnym badaniem technicznym ale ubezpieczenie mogą ponoć sprawdzić nawet jak auto stoi w garażu wystarczy że ktoś by zgłosił.
Krzychu |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
|
Wysłany: 15-12-2008, 11:03
|
|
|
krzychu napisał/a: | mogą ponoć sprawdzić nawet jak auto stoi w garażu wystarczy że ktoś by zgłosił. |
Dokładnie!
Z OC to tak jak kiedyś mówiono , czy się stoi , czy się leży kasa się należy. |
EA5W

|
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2008, 11:07
|
|
|
No to chyba wolę zapłacić niż mieć potem problemy Tylko muszę się dowiedzieć czy będę mógł płacić z mojego MKonta. |
|
|
|
 |
spown
Mitsumaniak ^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
|
Wysłany: 15-12-2008, 19:23
|
|
|
Owczar napisał/a: | Ale chyba jak go zatrzymali podczas kontroli? |
A właśnie, że nie... Jest coś takiego jak UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny). Szukają, żeby wydoić z kasy... |
_________________ Mówią źle, mówią zły, mówią wariat... |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
|
Wysłany: 26-12-2008, 02:23
|
|
|
Owczar, a ja bym sie nie przejmował i nie płacił. Prawdopodobnieństwo ze Ci wpadna na dom i sprawdza OC jest bardzooooooo małe. Co za idiotyczne przepisy o ile takie sa.... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
wlad [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2008, 09:44
|
|
|
spown napisał/a: | Owczar napisał/a:
Ale chyba jak go zatrzymali podczas kontroli?
A właśnie, że nie... Jest coś takiego jak UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny). Szukają, żeby wydoić z kasy...
_________________ |
wydaje mi sie,ze nie jest to takie proste.ja 3 lata nie placilem za auto i mimo ze nie rozwiazalem umowy z TU[wiec znano moje dane] nikt sie mna nie zainteresowal.po 3 latach podczas wyrejestrowywania auta musialem zaplacic zalegla kwote wraz z [malymi] odsetkami,ale jednoczesnie dostalem znizki za wplate w jednej racie itp.
tak wiec wydaje mi sie ze jesli auto nie jezdzi,nie powinno byc zle.oczywiscie nikogo nie namawiam do nieplacenia OC. |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-12-2008, 15:18
|
|
|
wlad napisał/a: | spown napisał/a: | Owczar napisał/a:
Ale chyba jak go zatrzymali podczas kontroli?
A właśnie, że nie... Jest coś takiego jak UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny). Szukają, żeby wydoić z kasy...
_________________ |
wydaje mi sie,ze nie jest to takie proste.ja 3 lata nie placilem za auto i mimo ze nie rozwiazalem umowy z TU[wiec znano moje dane] nikt sie mna nie zainteresowal.po 3 latach podczas wyrejestrowywania auta musialem zaplacic zalegla kwote wraz z [malymi] odsetkami,ale jednoczesnie dostalem znizki za wplate w jednej racie itp.
tak wiec wydaje mi sie ze jesli auto nie jezdzi,nie powinno byc zle.oczywiscie nikogo nie namawiam do nieplacenia OC. |
a ja powiem tylko tyle, że można nie płacić tylko trzeba pamiętać o 2 rzeczach:
1. musi być ciągłość w OC więc prędzej czy później trzeba będzie zapłacić wszystko
2. jak przyjdą na kontrole to oprócz składki naliczają karę 3000PLN
wiem coś o tym bo jak mnie dopadli przy złomowaniu fiata to się dowalili za brak OC 4 lata i 3000zl kary łącznie musiałem zapłacić coś kolo 5000PLN więc czy ja wiem czy warto nie płacić? |
|
|
|
 |
|