Zamknięty przez: Hubeeert 16-12-2008, 21:55 |
fotka za 1000 zł ???? :( |
Autor |
Wiadomość |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 16:07 fotka za 1000 zł ???? :(
|
|
|
witam wczoraj przy prędkości 140km/h fotoradar zrobił mi zdjęcie ,ograniczenie było do 40 km wiec o 100 km przekroczyłem prędkość , nie wiecie co mi teraz grozi ile mandatu ile punktów ,czy mogę sie obawiać ze mogą mi zabrac prawko .dodam ze mam prawko 6 lat , zaliczyłem drugą taka wpadkę ,ale czyste konto z punktami |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-12-2008, 16:39
|
|
|
Chwalisz czy sie żalisz.
Nie pochwalamy takich predkości po pierwsze noga z gazu.
Jak o 2,5 raza mozna przekroczyc dozwolona predkość. Jakby wybiegło na ulice jakies dziecko albo coś to co ???
Grozi ci 500 zł i 10 pkt. Temat do zamknięcia |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 15-12-2008, 16:41
|
|
|
Ode mnie dostajesz 8 pkt. za temat.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
|
Wysłany: 15-12-2008, 17:32
|
|
|
damianrally napisał/a: | czy mogę sie obawiać ze mogą mi zabrac prawko | może tak by było najlepiej...
damianrally napisał/a: | .dodam ze mam prawko 6 lat , zaliczyłem drugą taka wpadkę |
i przez 6 lat jezdzenia nic się nie nauczyłeś?
żal mi ciebie... |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Wook@sH
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
|
Wysłany: 15-12-2008, 18:10
|
|
|
dziwię się Wam. Co prawda damianrally przekroczył prędkość - nawet gdyby jechał autostradą. Ale nikt z Was nie zapytał w jakich okolicznościach było postawione to ograniczenie. Może były tam w przeszłości robione remonty i znak pozostał a sama droga była np 2 pasmowa. Ale gdyby to była wąska droga przez jakieś miasteczko lub osiedle to faktycznie sprawa ma się już zupełnie inaczej.
Ale póki nie wiem jak było dokładnie to wstrzymam się od osądu. |
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 18:32
|
|
|
Wook@sH napisał/a: | dziwię się Wam. Co prawda damianrally przekroczył prędkość - nawet gdyby jechał autostradą. Ale nikt z Was nie zapytał w jakich okolicznościach było postawione to ograniczenie. Może były tam w przeszłości robione remonty i znak pozostał a sama droga była np 2 pasmowa. Ale gdyby to była wąska droga przez jakieś miasteczko lub osiedle to faktycznie sprawa ma się już zupełnie inaczej.
Ale póki nie wiem jak było dokładnie to wstrzymam się od osądu. |
nieważne czy znak stoi na stałe czy tymczasowo, czy stoi tam zapomniany przez drogowców. Ograniczenie do 40 km/h i postawiony fotoradar mówią same za siebie.
damianrally, wolniej chłopie.... |
|
|
|
 |
cheatah
Mitsumaniak

Auto: EVO IX GT340
|
Wysłany: 15-12-2008, 18:41
|
|
|
damiano napisał/a: | nieważne czy znak stoi na stałe czy tymczasowo, czy stoi tam zapomniany przez drogowców. Ograniczenie do 40 km/h i postawiony fotoradar mówią same za siebie |
true, true, zgadzam sie w 100%
do tego sam kierownik lamie przepisy i nie wie co mu za to grozi, no troche to nie powazne, mowiac delikatnie.
szerokosci |
|
 |
spiwoor [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:34
|
|
|
Morfi napisał/a: | Chwalisz czy sie żalisz.
Jak o 2,5 raza mozna przekroczyc dozwolona predkość. Jakby wybiegło na ulice jakies dziecko albo coś to co ???
Zero konsekwencji w Twoim pisaniu.W jednym wątku, poprzez wzajemne ostrzeganie się kierowców o patrolach policji, propagujesz bezkarne łamanie przepisów, a teraz ganisz za takie zachowanie.
Według Twojego myślenia damianrally powinien mieć pretensje do innych, że nikt mu nie pomógł uniknąć kary, uprzedzając o fotoradarze w tamtym miejscu. Najwyraźniej trafił na kogoś kto za krótko jeździ,co?
"Taka Polska" niestety... |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:44
|
|
|
damiano napisał/a: | nieważne czy znak stoi na stałe czy tymczasowo, czy stoi tam zapomniany przez drogowców | skoro postawili tam fotoradar to na pewno nie przez robotników przy pracach drogowych tylko koło szkoły, przedszkola lub czegoś podobnego.
i takie małe pytanie do damianrally, czy jeżeli twoje dziecko by chodziło do takiej szkoły, a widziałbyś stojąc na pasach z dzieciakiem takiego -sorki za wyrażenie- wariata to ciekawe co byś powiedział... pewnie byś go pochwalił co
a 140 w takim miejscu to sporo za dużo. |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:54
|
|
|
witam wszystkich , wiem ze zle zrobiłem ale nie jestem aż takim wariatem zeby obok szkół lub przeczkoli tak przekraczac predkość , poza tym to był przenosny fotoradar i stał na prostej drodze poza miastem na peryferiach;/ centralnie za mostkiem ograniczenie było dlatego ze droga była z nie najlepszą nawierzchnią . co do 8 pkt ostrzeżenie nie wiem za co je otrzymałem chciałem sie tylko dowiedziec co mi za to grozi a nie ze sie chwale o swojej głupocie .jestem na forum już prawie 3 lata i nigdy nie maiałem żadnego ostrzeżenia |
|
|
|
 |
sosik
Mitsumaniak

Auto: Carisma
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:03
|
|
|
Damianrally może opisz sytuację żeby rozwiać wątpliwości.
Morfi popiera ostrzeganie innych, ja też, ale pewnie w granicach zdrowego rozsądku Ja czasem, jak widzę gościa, który ewidentnie pruje z naprzeciwka z prędkością wykraczającą poza wszelkie normy, mrugam, że federalni stoją żeby zmusić go do zwolnienia i szczerze mówiąc jeszcze się nie zdarzył taki żeby nie zdjął nogi z gazu:) |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:13
|
|
|
wracałem z pracy z brennej jeżdrze tam czesto znam droge wiem gdzie moge sobie na więcej pozwolić . droga była prosta biegłą przez lasek niebyła najlepszej nawierzchni przez to w jednym momencie był znak ograniczenie do 40 km a kawałek za tym moim zdaniem hamsko wystawiony radar i 2 kolesi w autku no i stało sie pstryk ;/ . nie mam żadnych pkt na koncie raz tylko dostałem mandat z a predkosc przekroczona 25 km i to cała moja historia z mandatami nie jestem żadnym kamikadza za kierownica .chciałem sie tylko dowiedzieć co mi grozi a tu 8 pkt ;/ . za co ,za to ze pierwszy raz zrobiłem taka głupotę i chciałem sie zapytac o konsekfencję swojego czynu ;/ |
|
|
|
 |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:32
|
|
|
spiwoor napisał/a: | Morfi napisał/a: | Chwalisz czy sie żalisz.
Zero konsekwencji w Twoim pisaniu.W jednym wątku, poprzez wzajemne ostrzeganie się kierowców o patrolach policji, propagujesz bezkarne łamanie przepisów, a teraz ganisz za takie zachowanie.
Według Twojego myślenia damianrally powinien mieć pretensje do innych, że nikt mu nie pomógł uniknąć kary, uprzedzając o fotoradarze w tamtym miejscu. Najwyraźniej trafił na kogoś kto za krótko jeździ,co?
"Taka Polska" niestety... |
spiwoor, co ma piernik do wiatraka...??? Porównujesz dwie różne sytuacje - mrugnięcie światłami i prędkość 140 km/h przy ograniczeniu do 40... Poza tym, czy damianrally wspomina coś o tym, że ma do kogoś pretensje o to co On zrobił...?? Dobrze, że jest świadomy swojej nierozwagi i nie szuka winy gdzieś indziej...
Nie wiem skąd to wywnioskowałeś w wypowiedzi Morfi'ego... |
|
|
|
 |
misjonarz.
Mitsumaniak \KSG/

Auto: Subaru OBK III
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:51
|
|
|
damianrally napisał/a: | 2 kolesi w autku no i stało sie pstryk | co do tych ''smyków'' to oni mają talent do wyszukiwania takich miejsc i ''chętnych'' do płacenia za naukę szybkiej jazdy.
no i faktycznie bartektroszkę z tym czerwonym paskie przesadził. mógłby on być krótszy co najmniej o połowę |
_________________ http://kabaret.tworzymyhistorie.pl/
Gość zobacz mojego misia
ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00
 |
Ostatnio zmieniony przez misjonarz. 15-12-2008, 21:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
damianrally [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:52
|
|
|
jestem świadom swojego czynu i nie winie nikogo prócz siebie , tylko nie rozumiem dlaczego aż 8 pkt ostrzeżenia za co ? za to że chciałem sie dowiedzieć co mi grozi ;/ |
|
|
|
 |
|