|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czujnik świateł cofania |
Autor |
Wiadomość |
Zdziszek
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2008, 18:15 czujnik świateł cofania
|
|
|
Może i ktoś powiedzieć w którym miejscu jest czujnik świateł wstecznych?. Bo nie mam właśnie tych swiateł , żarówki są dobre to pewnie coś z czujnikiem . Pajero 2.8 Td |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 19-12-2008, 19:27
|
|
|
Na skrzyni biegów. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zdziszek
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2.8
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:07
|
|
|
ale od strony pasażera czy kierowcy ? łatwy dostęp? Ja juz tam patrzałem ale nie jestem pewien gdzie to jest |
|
|
|
 |
PiotrC
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 266 Skąd: Śląsk, Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 19-12-2008, 20:22
|
|
|
Od strony pasażera. Jest dość wysoko umieszczony i dostęp jest dość trudny. Najlepiej skróconym płaskim kluczem. Najpierw musisz wypiąć kostkę. Jeżeli Ci się nie uda to odkręcaj. Przewód się trochę skręci ale da radę. Czujnik jest nierozbieralny. Lampy są wyłączone jeżeli bolec jest wciśnięty, a świeci jak jest zwolniony. Aby poprawić jakość styku daj grubszą podkładkę. Wcześniej rozruszaj czujnik polewając cały czas kropelkami oleju, tak żeby dostał się do środka. Sprawdź czujnik miernikiem elektrycznym lub żarówką. Jak działa to zakładaj. Nie warto kupować nowego. Pamiętaj o grubszej podkładce.
Pozdrawiam |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 19-12-2008, 21:24
|
|
|
Zdziszek napisał/a: | ale od strony pasażera czy kierowcy ? łatwy dostęp? Ja juz tam patrzałem ale nie jestem pewien gdzie to jest |
Jest przed lewarkiem, chyba na łączniku skrzyni z reduktorem u góry. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|