|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] zapytanie o sygnał dźwiękowy (klakson) |
Autor |
Wiadomość |
lth
Nowy Forumowicz
Auto: cari did 02
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2012, 18:05 [Cari 1.9DI-D] zapytanie o sygnał dźwiękowy (klakson)
|
|
|
Witajcie.
Czy w Cari po lifcie sygnał był jednotonowy (jeden klakson) czy dwutonowy (dwa klaksony, jak w pf125p np.). Jeśli powinny być dwa brzęczki o różnych tonach, to gdzie powinny być zamontowane? Jeśli ktoś miałby czas i ochotę, nie pogardzę fotką, jak to jest w oryginale.
W mojej cari jest tylko jeden, zamontowany za zderzakiem przed chłodnicą, obok interkulera:
Znalazłem z kolei drugi wtyk do klaksonu, identyczny jak pierwszy, ale zlokalizowany między akumulatorem a lewą lampą:
Na tym drugim wtyku pojawia się napięcie w momencie trąbienia, i stąd moje podejrzenia że powinien być jeszcze jeden "brzęczyk" o innym tonie, tym bardziej że ten obecny jest dość mizerny.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 23-06-2012, 15:24
|
|
|
w gdi przed liftem np były 2 klaksony umieszczone tak jak by za atrapkami od halogenów. po 1 na stronę o ile dobrze kojarzę, czyli ta wtyczka po prawej by się zgadzała a tą po lewej ktoś musiał przeciągnąć gdzie indziej |
|
|
|
 |
lth
Nowy Forumowicz
Auto: cari did 02
|
Wysłany: 25-06-2012, 11:57
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Właśnie obie wtyczki są po lewej (od strony kierowcy).
Dobrze wiedzieć, że sygnał był podwójny. Co do tego, że ktoś wtyczkę przeniósł nie ma zatem wątpliwości - poprzednik mój mnóstwo "usprawnień" w elektryce robił, a ja je właśnie usuwam.
A czy mógłby ktoś podrzucić, gdzie trąby były montowane w cari po lifcie? Tak samo jak przedlift?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|