|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 31-01-2010, 13:36 |
Problem z odpalaniem |
Autor |
Wiadomość |
Tommyd88
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma 3.0
|
Wysłany: 19-01-2009, 00:39 Problem z odpalaniem
|
|
|
Witam, jako nowy na forum, ale szczęśliwy użytkownik Sigmy od ponad roku. Mam taki dziwny problem z odpaleniem samochodu po deszczu/śniegu, zupełnie jakby jakieś kable zamakały i nie podawały do świecy iskry, gdy już udało mi się dziś odpalić samochód to nie pali na wszystkie gary...
I tu mam pytanie, co takiego może się dziać po deszcze/śniegu pod maską, że samochód przestaje odpalać i gdzie dokładnie znajdują się świece (chodzi mi głównie o te umiejscowione z tyłu silnika, gdzie ponoć trudniej dojść). |
|
|
|
 |
kosior1975 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2009, 06:39
|
|
|
witam prawdopodobnie zamaka ci kopułka aparatu zapłonowego dostaje się tam wilgoć i to może być przyczyna przyczyna mogą być tez kable i świece jeśli jeździsz już od roku to powinieneś najpierw zmienić te ostatnie czyli świece i kable , jeśli nadal po tym będzie się tak działo to następny krok to aparat . Tylko mała rada nie kręć zbyt długo i dużo silnikiem gdyż wtryskiwacze nadal podają paliwo przy zbyt długim kręceniu nie spalone paliwo dostanie się do oleju i wtedy masz jeszcze olej i filtr oleju do wymiany, zaś jeśli chodzi o świece tylne to musisz się położyć na silniku i światłem sobie przyświecać i dokładnie zobaczyć gdzie są świece i porostu je wymienić jest to troszkę trudny zabieg ale jak się postarasz dasz rade
[ Dodano: 19-01-2009, 20:11 ]
Tommyd88, i jak udało sie odpalić czy nadal masz problemy??????? |
|
|
|
 |
|
|