|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przedni głośnik w MSW |
Autor |
Wiadomość |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 05-12-2008, 16:21 przedni głośnik w MSW
|
|
|
niby drobiazg-ale denerwujący. Przednie głośniki, zwłaszcza lewy, harczy przy basach. Głośnik taki sobie - jakiś nowo kupiony Hertz. Poprzedni - chyba blaupunkt - też harczał. Wg mnie może to byc związane ze sposobem mocownaia tego głośnika - mało sztywny element, do którego montuje się głośnik. Czy ktoś przerabiał taki problem, zna sposób najego usunięcie?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2008, 10:18 Re: przedni głośnik w MSW
|
|
|
szamcio11 napisał/a: | Czy ktoś przerabiał taki problem, zna sposób najego usunięcie?
Pozdrawiam |
wytłumić drzwi, usztywnic komorę, zamontować stabilnie głośnik na piescieniu mdf,
wymienić te hertze (pewnie seria DSK?) na coś ciekawszego odseparowanego 16.5,
podpiąć pod wzmacniacz, ustawić HPF, po problemie,
jak będzie za mało bassu wstawic sub |
|
|
|
 |
szamcio11
Forumowicz
Auto: space wagon 2,0 B+LPG, 93 AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sie 2006 Posty: 227 Skąd: kraków
|
Wysłany: 09-12-2008, 09:38
|
|
|
dzięki za poradę
Ale myślałem o jakimś prostszym rozwiązaniu, i tańszym
Poza tym nie mam pomysłu jak w prosty sposób usztywnić komorę - czyli kawałek auta w środku? Ale o pierścieniach z mdf pomyślę
szamcio |
|
|
|
 |
|
|