|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogolne pytania w sprawie carismy po 99roku |
Autor |
Wiadomość |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-12-2008, 07:39 Ogolne pytania w sprawie carismy po 99roku
|
|
|
Jako ze w next yerze planuje zmienic auto na gala lub cari (roczniki po 2000r) to juz powoli zaczynam wchodzic w temat bo nic o jednym ani drugim niewiem...
Mam kilka pytan i mam nadzieje ze mi w tym pomozecie
1. Czym roznia sie silniki DID w cari po 99 procz tego ze iloscia km i Nm ?
2. Jakie sa roznice pomiedzy wersja przed liftem i po lifcie (oczywiscie chodzi mi o auta po 99roku)?
3. Kiedy zaczeto produkowac auta po lifcie ?
4. Jakie sa najczestsze usterki carism zwlaszcza tych z silnikiem DID ?
5. Na co nalezy zwrocic szczegolna uwage podczas zakupu ? chodzi mi o jakies dziwne przypadlosci z powodu ktorych najlepiej omijac taka cari DID z daleka
6. Czy ktos z was robil virusa w cari ? ile przybylo i jakie koszty ?
7. Zauwazylem ze linia maski w cari nie pokrywa sie z linia blotnikow, maska poprostu nieco bardziej zachodzi na lampy przednie w stosunku do blotnikow, czy to naturalne ?
narazie to tyle pytan,.. prosze was o wyrozumialosc w odpowiedziach |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 23-12-2008, 09:09
|
|
|
Lifta wprowadzono cos koło czerwca 1999r
Przócz zmian w nadwoziu sa tez zmiany w zawieszeniu i w bezpieczeństwie. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
puntspusy
Forumowicz

Auto: CBO SuperCharger i CSO
|
Wysłany: 23-12-2008, 10:19
|
|
|
nie o tego lifta mi chodzi , chodzi mi o lifta ok roku 2002
nie jestem znawca tematu ale juz na pierwszy rzut oka widac ze np lampy przednie sa inne |
_________________ too much of my life is spend on the weekend
byly:Trabant 601 kabrio homemade malowany sprayem, Trabant 601 od inwalidy z przyspawanym pretem do pedalu sprzegla, Wartburg 353 Kombi wlasnorecznie malowany, Wartburg 353 z szyberdachem, Biała Łada 2103 z wadliwa instalacja elektryczna, Mitsubishi Colt A150 z tylnym nadkolem przebitym przez amortyzator, VW Passat B2 Kombi diesel pieknie chodzil na oranzadzie, Mitsubishi Colt C50 dojechal i wrocil z UK, Laguna I RHD przerobiona na LHD, Fiat Uno z najglosniejszym tlumikiem swiata sprzedany osobie gluchoniemej, Mitsubishi Lancer CBO 4G92 -kompresor z mercedesa M62, Honda Civic EG5- zawor spotkal sie z tłokiem, Seiceto 900 sciagnalem opone z felgi bez zdejmowania kola, Nissan Almera 2,2 di, Lancer CSO -do teraz,Mitsubishi Colt 2008 do teraz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2008, 11:15
|
|
|
puntspusy napisał/a: | 1. Czym roznia sie silniki DID w cari po 99 procz tego ze iloscia km i Nm ? |
wszystkim, sa to zupelnie inne konstrukcje
puntspusy napisał/a: | 2. Jakie sa roznice pomiedzy wersja przed liftem i po lifcie (oczywiscie chodzi mi o auta po 99roku)? |
ogolnie przodem i tylem oraz wnetrzem, z technicznych spraw to inne przednie zawieszenie i silniki diesla,
puntspusy napisał/a: | 3. Kiedy zaczeto produkowac auta po lifcie ? |
1999
puntspusy napisał/a: | 4. Jakie sa najczestsze usterki carism zwlaszcza tych z silnikiem DID ? |
poszukaj tematu plusy i minusy carismy tam wszystkiego sie dowiesz
puntspusy napisał/a: | 5. Na co nalezy zwrocic szczegolna uwage podczas zakupu ? chodzi mi o jakies dziwne przypadlosci z powodu ktorych najlepiej omijac taka cari DID z daleka |
wszystkiego co mozna spodziewac sie po uzywanym dieslu tj. turbina. przeplywomierz itd itd
puntspusy napisał/a: | Czy ktos z was robil virusa w cari ? ile przybylo i jakie koszty ? |
byly osoby na forum min grzesiek a'ka grzesku, poszukaj
puntspusy napisał/a: | Zauwazylem ze linia maski w cari nie pokrywa sie z linia blotnikow, maska poprostu nieco bardziej zachodzi na lampy przednie w stosunku do blotnikow, czy to naturalne ? |
wszystko jest mozliwe
mam prosbe do admina o usuniecia mojego posta bo pomylilem lift cari 99 z tym po 02 czyli innych lamp przednich tj. przyciemnianych |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 23-12-2008, 23:14
|
|
|
puntspusy napisał/a: | 2. Jakie sa roznice pomiedzy wersja przed liftem i po lifcie (oczywiscie chodzi mi o auta po 99roku)? |
Cari po 99 roku poza sama kosmetyka nie rozni sie od tej Cari po 02roku...
przyciemnili lampy, zmienili emblematy z czerwonych na srebrne , zmienili design felg, zmienili kierownice w srodku i to chyba wszystko jesli chodzi o jakiekolwiek zmiany.
puntspusy napisał/a: | 3. Kiedy zaczeto produkowac auta po lifcie ? |
liftingi:
99rok i 2001/2002rok
puntspusy napisał/a: | 5. Na co nalezy zwrocic szczegolna uwage podczas zakupu ? chodzi mi o jakies dziwne przypadlosci z powodu ktorych najlepiej omijac taka cari DID z daleka |
jak w przypadku kazdego w miare nowoczesnego turbo diesla : turbina, wycieki..itd
puntspusy napisał/a: | 7. Zauwazylem ze linia maski w cari nie pokrywa sie z linia blotnikow, maska poprostu nieco bardziej zachodzi na lampy przednie w stosunku do blotnikow, czy to naturalne ? |
najprosciej byloby zaserwowac zdjecia
Jesli masz jakiejolwiek pytania wal smialo
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|