[Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 did 2002r |
Autor |
Wiadomość |
kogi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID 02r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2008, 00:01 [Cari 1.9DI-D] Carisma 1.9 did 2002r
|
|
|
cześć wszystkim.mam problem z ogrzewaniem tylniej szyby.wcisnałem ogrzewanie i nie działa.czy to bezpiecznik?i jeszcze jedno . tylnia wycieraczką .przełączam i też mi nie działa ale słysze w desce rozdzielczej takie "cykanie".to tez może być bezpiecznik?dzieki serdeczne i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-12-2008, 00:26
|
|
|
kogi napisał/a: | cześć wszystkim.mam problem z ogrzewaniem tylniej szyby. |
mozliwe ze bezpiecznik, mozliwe tez ze przerwala Ci sie sciezka (jeden z tych paseczkow na tylnej szybie i kicha).
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 29-12-2008, 12:46
|
|
|
Robson86 napisał/a: | mozliwe tez ze przerwala Ci sie sciezka (jeden z tych paseczkow na tylnej szybie i kicha).
Pozdroo |
Chyba nie do końca: mam przerwany jeden drucik i tylko jedna linia mi nie grzeje. |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2008, 13:04
|
|
|
Być może masz porozłączane kostki, to by tłumaczyło wycieraczkę i ogrzewanie.
Wiązka do klapy wchodzi z kostki, która znajduje się za lewym tylnym boczkiem foteli. Żeby go wyciągnąć z tego co pamiętam - otwierasz drzwi żeby mieć lepszy dostęp, łapiesz za boczek i ciągniesz go mocno do góry, trzyma się na 2 wsuwkach metalowych, powinien wyjść z oporem. Nie trzeba zdejmować pokrywy od głośnika.
Ja puszczałem tamtędy wiązkę od czujników parkowania i w tą kostkę właśnie wpinałem się instalacją (do wstecznego).
Może też być bezpiecznik najpierw sprawdź bezpiecznik - mniej roboty. |
|
|
|
 |
kogi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID 02r
|
Wysłany: 29-12-2008, 16:32
|
|
|
dzięki za cenne informacje.ściezka wygląda jakby była poprzerywana mianowicie:powinna byc cała taka"pomarańczowa"(chyba) a jest co jakis czas taka ciemna(aly tylko króciutkimi odcinkami)i nie wiem czy to jest powód ,że mi nie grzeje.a co do wycieraczki to jeszce nie patrzyłem tej kostki ale jutro zobacze.pozdrawiam wszyskich |
|
|
|
 |
|