Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] pajero II, glosniki.
Autor Wiadomość
piotrs 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II
Wysłany: 02-10-2008, 15:58   [Pajero] pajero II, glosniki.

Witam. Tak jak w temacie, mam pytanie dotyczace tylnich glosnikow w krotkim pajero II. W jaki sposob sie do nich dostac? Odkrecilem popielniczke przykrecona do plastikowego boczku, a takze dwie srubki trzymajace oslone przy podlodze, zaraz za przednim siedzeniem. Pociagnalem, ale boczek z zatrzaskow wyskoczyl jedynie w miejscu gdzie znajdowala sie popielniczka. Widze glosnik, ale w zaden sposob nie moge sie do niego dostac\odkrecic go, poniewaz boczek caly czas trzyma sie w miejscu gdzie przebiegaja pasy do przedniego siedzenia. Jak moge odpiac poczatek(miejsce w ktorym zamykaja sie drzwi) boczku, gdzie jest tak jakby 'zawiniety' o karoserie? :oops: pozdrawiam.

pantonik1 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-10-2008, 19:40   niestety

Niestety, nie wiem, jak jest w krótkiej wersji:-( w long wiem. w long musiałem odkręcić wszystkie śrubki mocujące plastik do podłogi, wykręcić pas (to była jena śruba z góry i z dołu- i dopiero później, po wyjęciu z kołków (było ich chyba z 8-10) boczek zchodził i można było sie dobrać do głośników. Nie wiem, jak jest tutaj, ale podejrzewam, że i u ciebie trzymają takie kołki. ale niech jeszcze podpowiedze koledzy, którzy mają twoją wersję - zawsze to będzie bardziej wiarygodne. Powodzonka

piotrs 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II
Wysłany: 04-10-2008, 12:15   

czy jest ktos, kto jeszcze moglby mi pomoc :oops: ?

altmarcin 
Forumowicz

Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Wysłany: 29-12-2008, 17:07   

Również próbowałem się dostać do tylnych głosników - na razie wyrwałem jedną osłonkę bo nie ma mozliwości odkręcenia, a ten głosnik charczał. A pod osłonką głosnik przykręcony do karoserii a nie do tapicerki jak myślałem. Tapicerke próbowałem ruszyć po odkreceniu wszystkich śrubek ale boje się na siłę bo pęknie jak maskownica głośnika. Więc staremu głosnikowi wyrwałem membrany i nowy głosnik miesci sie nad nim gdy przykręcimy go do plastikowej tapicerki. Tylko maskownice typowe nie bardzo pasuja bo akurat tapicerka jest wypukła w tym miejscu.
Podsumowując - tragicznie rozwiązali mocowanie głośników w Pajero.

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 29-12-2008, 21:26   

Trzeba zdjąć uszczelkę drzwi i boczek wyjdzie leciutko. Uszczelkę wyjmujemy ściągając ją po prostu palcami. Pod boczkiem są śruby, które mocują głośnik do karoserii.
Pozdrawiam

altmarcin 
Forumowicz

Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Wysłany: 30-12-2008, 17:08   

Nie ma mowy, że "boczek wyjdzie leciutko". Wyciągnięcie uszczelki drzwi nic nie daje. Boczek trzyma się jeszcze tylnej części tapicerki - są zazębione i lekko to nie daje się odgiąć. a do tego trzyma się jeszcze nadkola bo ani drgnie. Więc dalej nie wiem jak to zdemontować bez zdemolowania.

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 31-12-2008, 09:28   

Reszta, z tego co pamiętam /na99,9%/ to kołki plastikowe. Trzymają one b. mocno. Są od środka wsuwane w poszycie boczka i w razie zerwania można je wymienić. Trzeba jeszcze , jeżeli się nie mylę zdjąć uszczelkę wewnętrzną okna . Teraz sobie przypominam, że było z tym trochę zabawy. Powodzenia :lol:

Odpowiedz do tematu