Kapela na zlot w Grudziadzu |
Autor |
Wiadomość |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2005, 14:04 Kapela na zlot w Grudziadzu
|
|
|
Mam propozycję: za flaszkę lub kilo kiełbasy z grilla wraz z moją kapelką rozrywkową (zespół Tangram z Bydgoszczy) zagramy Wam do tańca na zlocie
Co Wy na to?
Nagłośnienie mamy swoje, światła też. No i transport też - oprócz misia jest fajne C8.
Zapłata z Waszej strony (prócz tych w/w) to co najmniej SZAMPAŃSKIE HUMORY!
Czekam na odzew. |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 02-06-2005, 14:46
|
|
|
heh:P no nie może być:) to scene też macie w Realu załatwioną:)
Flaszka i kilo kiełbasy będzie dla każdego z Was:)
Pozdrawiam
FIrek
(reszta na PW, żeby nie psuć niespodziewanek:)) |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 03-06-2005, 19:58
|
|
|
troszke zesmy polecieli nie w temacie, wiec ponizsze wiadomosci polecialy do OffTopic..
Pozdro
Firek |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
|
Wysłany: 10-06-2005, 17:08
|
|
|
w offtopiku nic nie znalazłem, ale gały mi ostatnio nawalają
Efa! a mogę wziąć swój mikrofon i parapet z karaokiem? |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 10-06-2005, 17:29
|
|
|
Kordianku bierz wszystko co mozesz! na pewno sie przyda:P
Pozdro
Firke |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 11-06-2005, 08:56
|
|
|
Firebee napisał/a: | Kordianku bierz wszystko co mozesz! na pewno sie przyda:P
Pozdro
Firke |
Firek... pytałem Efę |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Efa!

|
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 11-06-2005, 19:50
|
|
|
Mozna wydrukowac a jak ktos posiada projektor wyswietlic na scianie czy jakos tak. Moge zabrac kompa a pioseneczki na niego mozna szybko wrzucic. Tylko potrzeba projektor lub jakis ekran moze byc tv. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Efa!

|
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 13-06-2005, 08:39
|
|
|
Efa! napisał/a: | To jak najbardziej przydałby się dobry klawisz - instrumenty midi z komputera brzmią horrendalnie źle, za to gdy peceta sprzęgnąć z syntezatorem, może być cacy. |
to wezmę kombajn jamachy z dużym wyświetlaczem - jak wrzucisz midi-kar z tekstem, to się wyświetla na tym displeju i nawet w nocy widać, bo się świeci |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Efa!

|
Wysłany: 13-06-2005, 15:09
|
|
|
Kordian, a jaki masz klawisz? U nas w zespole kolega Janusz Winiarski gra na Yamaszce PSR2000 - niby tam też można na wyświetlaczu, ale za dużo kombinowania, bo pamięć mamy full od style'ów i brzmień (gramy na żywo, nie korzystamy więc z podkładów midi). Twój pomysł wstępnie uważam za godny rozpatrzenia.
Tylko muszę zaznaczyć, że wtedy chciałabym zawiadować całym zdarzeniem na scenie - wolę osobiście opiekować się sprzętem, a już w ogóle mikrofonami. Jeśli zatem będzie karaoke, to przyzwyczaj się do myśli, że prowadzimy je wspólnie.
W ogóle koncepcja całkiem do rzeczy . Ale teksty lepiej na kartkach - jeżeli nie uda się skombinować dużego wyświetlacza, no bo wtedy by było genialnie - mam pulpit i światło punktowe, więc dosyć łatwo się czyta. Chyba że masz panel Yamahy taki duży, że okaże się praktyczniejszy..?
Odnośnie świateł: mamy własną rampę, 8 kolorowych lampek. Ale jeżeli ktoś miałby ochotę użyczyć fajnego osprzętu do efektów, np. dyskotekowego, to byłoby super!
Dodatkowe przody też mogłyby pomóc odpowiednio nagłośnić zabawę. My mamy 2 niskotonowe i 2 średnio-wysokie. Dobre, głośne, ale na większy areał być może przydałyby się dodatkowe kolumny... |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 13-06-2005, 15:58
|
|
|
mam dostęp do koguta policyjnego od Stara można zdjąć niebieski klosz i po podłączeniu pod prostownik samochodowy ma sie całkiem przyjemny strobosko, nie obrotowy tylko błyskowy |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
kordiank2
|
Wysłany: 14-06-2005, 14:37
|
|
|
Efa!
Yamaha starsza, ale jarsza (PSR-740). a to oznacza, że nie przejmujemy się pamięcią, bo czyta ze zwykłych 3,5'dyskietek. wyświetlacz pokazuje teksty bez polskich fontów po 2 linijki i zaznacza w negatywie fragment, który akurat jest śpiewany. rozmiar czcionki to ok.1cm. utwory, którymi dysponuję to oprócz "klasyki poskiego rocka" jakieś evergreeny i hity ostatnich lat (w tym britney ).
jak się boisz, że mikrofony utoną w jeziorze, to mogę wziąć jakiś bezprzewodowiec (monacor), który da się przywiązać łańcuchem, bo ma pętelkę
raczej wolałbym nie prowadzić imprezy karałokie, ale nie mógłbym wszystkiego zrzucić na twoje barki możesz na mnie liczyć |
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
Efa!

|
Wysłany: 16-06-2005, 16:11
|
|
|
Ok, ja mam ponad dwa tysiące piosenek w karaoke - myślę, że razem zbierzemy dużą bazę. Tylko pytanie: czy ten pomysł (karaoke) będzie dla wystarczającej grupy ludzi mile widziany? Wszak ktoś musi się bawić, by to miało sens. I poza tym warto by pomyśleć o jakimś gadżecie, czy czymś-tam w nagrodę dla zwycięzcy... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|