Marzy sie Lancerek |
Autor |
Wiadomość |
M.A.V. [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 09:20 Marzy sie Lancerek
|
|
|
Przymierzam się sie do kupna wyczekiwanego przezemnie miśka i wacham się między Galantem a Lancerem (lpowiedzmy że liczba koni raczej jest na drugim planie bardziej liczy się charakter auta ) tak więc proszę oceńcie tego lancerka czy wart jest uwagi ?? napisałem do sprzedawcy o więcej info jak =odpisze to dokleje do tematu
http://moto.allegro.pl/it...r_1997_gaz.html |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 06-06-2008, 09:48
|
|
|
Wyglada ze zadbany.Szkodz ze zgazowany dowiedz sie od jakiego czasu i czy sa na to papiery. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
M.A.V. [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 14:51
|
|
|
Więc tak z niecierpliwości zadzwoniłem do sprzedawcy i :
- instalacja jest zwykła (niestety nie sekwencja)
- koleś jeździ nim już 2 lata i nic nie wymieniał w zawieszeniu oprócz tarcz ham.
- Blacharka (podobno) bez rdzy , jedyne co mi powiedział że zderzak przedni był klejony ale nie ma po tym śladu i błotnik był po spotkaniu ze słupkiem ale też ponoć nie ma śladu po naprawie
- wnętrze zadbane
- wymienione końcówki drążka kier. i amortyzatory tylne
Zagazowany jest od ok 4 lat
Co sądzicie warto brać za 7400 zł podobno opuści
Martwi mnie że tam zajade (400 km) i wróce z pustymi rękami ... no i ten brak sekwencji
co sądzicie?? |
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 06-06-2008, 15:20
|
|
|
M.A.V. napisał/a: | Martwi mnie że tam zajade (400 km) i wróce z pustymi rękami ... |
Ja bym nie ryzykowal, moj kolega niedawno szukal samochodu i wiekszosc sprzedawcow to kanciarze.
Przedstawiaja sie czesto, ze sa osoba prywatna, a pozniej okazuje sie, ze to komis. Samochod czesto odbiega od deklaracji slownych. Niestety takie sa nasze realia... |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 06-06-2008, 15:29
|
|
|
M.A.V. napisał/a: | Martwi mnie że tam zajade (400 km) i wróce z pustymi rękami ... no i ten brak sekwencji
co sądzicie?? |
Moze tak byc ze na zdjeciu wyglada git a jedziesz i widzisz cos innego.Tak własnie moze byc.Dlatego jak jedziesz tak daleko to nie do jednego auta tylko obczaj gdzies po drodze czy nie ma albo w poblizu i wtedy jak sie okaze ze ten lipa to jedziesz do drugiego.Ja tak zrobilem i nie żałuje.
[ Dodano: 06-06-2008, 15:31 ]
PS Skoro szukasz 1.3 to po co Ci do tego gaz? Pozatym gaz niegługo podrożeje o 23 grosze. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
PiotrekSL4
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Pomógł: 8 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 347 Skąd: Tomaszów Maz.
|
Wysłany: 06-06-2008, 18:30
|
|
|
Jak dla mnie za tani jest. Podejrzanie tani, chociarz sie nie czepiam! Fotka przedstawiająca całe auto niewyraźna. Do tego gaz od 4 lat czyli jakieś 80- 100 tys juz na tym gazie zrobił. Te roczniki bez gazu chodzą średnio po 10 tys zl. Jak masz 400 km to odpuszczaj. |
_________________ Wspomnienie...
 |
|
|
|
 |
M.A.V. [Usunięty]
|
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-06-2008, 20:56
|
|
|
M.A.V. napisał/a: | Przymierzam się sie do kupna wyczekiwanego przezemnie miśka i wacham się między Galantem a Lancerem (lpowiedzmy że liczba koni raczej jest na drugim planie bardziej liczy się charakter auta ) |
Galanta i Lancera 1.3 dzieli ogromna przepaść. Zastanów się może i kup CBO |
_________________ Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego,
2. ...
Ogarniam prawy ALT |
|
|
|
 |
M.A.V. [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 21:11
|
|
|
CBO?? czyli?? (zielony jeszcze jestem ) |
|
|
|
 |
stary alfer
Mitsumaniak Szkiełko i oko.

Auto: Już inne
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 5211 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
M.A.V. [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 21:47
|
|
|
Ehh gdyby nie ten kanciaty tyłek (bez obrazy kwestia gustu)
Kombinezon odpada nie dla mnie (żeby nie było to samo założenie w Galu ) |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 07-06-2008, 01:42
|
|
|
No jak Ci sie nie podoba to trudno zebys kupował... Ale tam jest fascynyjacy silnik 1.6 własnie 113 konny przy masie wozu ok 990kg autko jest dynamiczne i ekonomiczne.To naprawde niesamowite (CAO ma takie same silniki).Natomiast te nowsze lancery co chcesz je kupic nawet jak znajdziesz 1.6 to sa jedynie 90 konne. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 07-06-2008, 09:20
|
|
|
M.A.V. napisał/a: | nic nie wymieniał w zawieszeniu oprócz tarcz ham | M.A.V. napisał/a: | wymienione końcówki drążka kier. i amortyzatory tylne | No to w końcu nic nie robił w zawieszeniu oprócz tarcz, czy wymieniał jeszcze amortyzatory (podstawowy element zawieszenia każdego samochodu). Krętacz. Już bym z nim nie rozmawiał. |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-06-2008, 09:29
|
|
|
Hugo napisał/a: | M.A.V. napisał/a: | nic nie wymieniał w zawieszeniu oprócz tarcz ham | M.A.V. napisał/a: | wymienione końcówki drążka kier. i amortyzatory tylne | No to w końcu nic nie robił w zawieszeniu oprócz tarcz, czy wymieniał jeszcze amortyzatory (podstawowy element zawieszenia każdego samochodu). Krętacz. Już bym z nim nie rozmawiał. |
dokładnie, pojedziesz przez pół Polski a tu sie okaże, że 'zapomniał powiedzieć, że silnik nie chodzi od roku...' Jeśli przez telefon sprzedawca nie odpowiada konkretnie na pytania, lub robi to wymijająco to ma coś do ukrycia. Nie warto sie nacinać.
Najlepiej, jak ostatnio z rosomakiem1983, kupić auto z zaskoczenia , prosto z trasy, w ogóle nie przygotowane do sprzedaży. |
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-06-2008, 17:24
|
|
|
Kurde z tym nic nie robieniem przy furze przez 2 lata to wyjęliście mi to z ust :]
Dodatkowo pewnie okaże się że poprzedni właściciel też przy nim nic nie robił (tym bardziej przy gazie) to ja bym się nie czepiał tej fury. |
_________________ Impossible is not a fact. It’s an opinion. Impossible is not a declaration. It’s a dare.
Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^ |
|
|
|
 |
|