Przesunięty przez: zbyszekm2 12-12-2009, 21:22 |
[Pajero] Dokladniejsze instrukcje/schematy oraz rozrzad |
Autor |
Wiadomość |
Malik
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
|
Wysłany: 29-12-2008, 18:56 [Pajero] Dokladniejsze instrukcje/schematy oraz rozrzad
|
|
|
Witam Wszystkich.
Na forum pisalem juz jakis czas temu, niestety zapomnialem hasla do mojego starego konta.
Mam pytanie, mianowicie czy ktos ma namiar na jakies ksiazku lub dokladniejsze schematy (w stylu zrob to sam) do Pajero 2.5tdi z 1995roku? Moze polecicie jakies ksiazki?
Druga sprawa to moze jakis mechanik, podpowie mi jak te kolo zebate od Wala korbowego (przy wymianie rozrzadu pojawil sie problem) powinno byc wlozone? Kolnierzem na zewnatrz czy do wewnątrz?
Z gory dzieki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
Malik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-12-2008, 20:27
|
|
|
Hiszpan,
Dzieki za te wszystkie odpowiedzi. Doceniam to. Co do linka ktory podales, to odwiedzilem go w pierwszej kolejnosci. Konkretna skarbnica wiedzy, ale nie znalazlem dokladnie tego czego szukam. Potrzebne mi schematy budowy silnika i osprzetu.
Co do ksiazek to rowniez je przegladalem. Angielski mi nie przeszkadza, ksiazki sa jednak dla ojca a ja nie bede mu tlumaczyl za kazdym razem z angielskiego na Polski. Liczylem na to ze sa jakies odpowiedniki, niestety widze ze ciezko bedzie cos znalezc.
Ostatnia sprawa to ten rozrzad... Moze jakis mechanik lub ktos kto zmienial sobie to sam, moze mi pomoc? :> |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2008, 23:05
|
|
|
Malik swoką wdziczność Hiszpanowi możesz okazać klkając symboliczne "Pomógł"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-12-2008, 23:17
|
|
|
Malik, a silnik 2.5 91-93 różni od tego z 95 roku?
Niestety ja nie mam pojęcia, ale chyba nie, a w jednym z linków jest właśnie schemat silnika 91-93.
http://members.iimetro.co...ual%2091-93.pdf
...od strony 19 można podglądnąć pasek, może widać to co Ciebie interesuje
Malik napisał/a: | niestety widze ze ciezko bedzie cos znalezc | Chyba tak, bo nie wiem czy w ogóle były wersje polsko języczne |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Malik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-12-2008, 11:31
|
|
|
Hiszpan, nie wiem czy sie roznia te silniki, ale wyglada podobnie jak u mnie. Jeszcze raz dziekuje. Z tego by wynikalo ze kolnierzem na zewnatrz. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-12-2008, 11:45
|
|
|
Malik, NP - polecam się na przyszłość |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Malik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-12-2008, 14:27
|
|