zciemnienie lakieru |
Autor |
Wiadomość |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-01-2009, 20:45 zciemnienie lakieru
|
|
|
mam pytanie chodzi mi o to jak bardzo mozna by zmienic barwe lakieru na ciemniejszy by pasowało do koloru pod maska?? pytam dlatego ze lakierowany ma byc cały samochod włącznie z wnekami drzwi pozostaje tylko komora silnika ktora jest pomalowana na szaro a samochod jest srebny a chce isc w kierunku grafitowego. czy jest to mozliwe by to nie raziło po oczach:) jak by co moge podac kolor lakieru jaki jest na samochodzie i moze jakis sprytny lakiernik pomógł by przy dobraniu ciemniejszego odcieniu odcieniu:) |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 03-01-2009, 21:15
|
|
|
Czasami klar potrafi delikatnie przyciemnic lakier. Ale generalnie tutaj powinno sie to robic odcieniem lakieru. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-01-2009, 23:57
|
|
|
no i dlatego jestem ciekawy czy mozna przyciemnic odcien lakieru na samochodzie ale tylko w takim stowpniu by nie trzeba malowac komory silnika. ewentualnie co byscie proponowali by zrobic z lakierem by gal wygladał ładniej i był jedyny w swoim rodzaju
myslałem jeszcze o innej granulacji czy tam tych opiłkow w lakierze mam nadziej ze wiecie o co mi chodzi albo jeszcze cos by sie mienił w błekit ale takie lakiery chyba sa o wiele droższe? |
|
|
|
 |
|