Co to za czesc? |
Autor |
Wiadomość |
kamil777
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma
|
Wysłany: 05-01-2009, 19:11 Co to za czesc?
|
|
|
Witam ostatnio pojawily sie u mnie wycieki plynu chlodzacego min. rano plamy petrygo pod zderzakiem na wysokosci lewego reflektora. Po odgieciu czesci oslony silnika z lewej strony znalazlem tam jakies urzadzenie jakby mala chlodniczke do ktorej dochodza przewody z plynem chlodzacym od silnika i to wlasnie tam wydaje mi sie ze jest wilgotno bo w innych miejscach sucho. Co to za częsc do czego sluzy? |
|
|
|
 |
Wojciech
Nowy Forumowicz
Auto: carisma1.6 gaz/sekw 98r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 26 Skąd: Podlasie
|
Wysłany: 05-01-2009, 19:15
|
|
|
jaki rocznik i pojemność (lewy lefrektor = strona kierowcy?) |
|
|
|
 |
kamil777
Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2009, 19:17
|
|
|
Dokladnie lewa strona od kierowcy jakby w lewym blotniku. Rok 1996 poj. 1,6 16v |
|
|
|
 |
Wojciech
Nowy Forumowicz
Auto: carisma1.6 gaz/sekw 98r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 26 Skąd: Podlasie
|
Wysłany: 05-01-2009, 19:31
|
|
|
jeżeli jest to bliżej kabinu.... to po tej stronie jest tylko przewód do nagrzewnica powietrza ale nie ma do niej dostępu od strony silnika. Jeśli bliżej zdeżaka to tylko zbiornik wyrównawczy z płynem chłodzącym. Trudno powiedzieć ogulnie to problem niskiej temp. opaski metalowe zaciskowe kurczą się i rozszerzają pod wpływem temp. im starsze auto to i opaski bardziej liche. Jeśli byłby to wyciek z chłodnicy dociągnąłbym opaski delikatnie na ciepłym silniku...delkiatnie... Tego typu wycieki najłatwiej zaobserwować przy stygnącym silniku. Zaraz pewnie ktoś podrzuci Ci dokładniej co to może być. |
|
|
|
 |
kamil777
Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2009, 21:50
|
|
|
Chyba juz wiem co to jest znajomy rzucil mi cenna rade najprawdopodobniej w tym miejscu mam zamontowane webasto bo jest to cudo w moim aucie chociarz mimo ze kupilem je pol roku temu nawet go nie probowalem czy dziala i to wlasnie chyba z niego cieknie plyn sprobuje odlaczyc te weze idace do webasto i podlaczyc je bez tego urzadzenia i sprawdze czy to zapobiegnie wyciekowi. |
|
|
|
 |
|