Nie wierzę |
Autor |
Wiadomość |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 18:37 Nie wierzę
|
|
|
Znalazłem w ogłoszeniach zdjęcia nowego Colta w salonie u pewnego dealera.
Co zobaczyłem to aż zdębiałem. Popatrzcie na ten kołpak - podkreślam to auto jest fabrycznie nowe.
http://img517.imageshack....mage=colsc0.jpg |
Ostatnio zmieniony przez jaceksu25 30-11-2008, 17:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:00
|
|
|
Mówcie co chcecie - 2 raz bym go nie kupił |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:12
|
|
|
no to jest wada taka ze az strach auto kupic
nie popadajmy w paranoje - widziales kiedys auto, ktore jechalo na lawecie zeby mialo zalozone kolpaki ? bo ja od kilkunastu lat - nie, pewnie jakis "fachowiec" zakladal, nie docisnal i taki efekt - jak problem rozwiazac cEEnEs napisal |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:18
|
|
|
To nie jest paranoja tylko cząstka rzeczywistości.
Zapytam, słyszałeś o wręcz "walących" [ niewiadomo co..?? ]przy przebiegu niecałych 10kkm w aucie, które nigdy nie jeździło bocznymi drogami? Zapytacie o serwis- tak serwis ma to zrobić ( jestem umówiony), ale o czymś takim nawet w fiacie nie słyszałem. |
Ostatnio zmieniony przez jaceksu25 30-11-2008, 17:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:39
|
|
|
slyszalem o wymianie wszystkiego w zawieszeniu stilo po 40tys km - wystarczy zapytac policjantow uzywajacych stilo zapytac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jaceksu25 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-11-2008, 19:45
|
|
|
Po 40kkm ale nie przed 10-cioma |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 00:40
|
|
|
pracuje w firmie transportujacej nowe auta i widzialem juz wieksze "cuda" np auto z przebiegiem ponizej 10km spalilo sie przez samozaplon smierdzace acetonem wnetrze naprawe blachowy na aucie ktore jeszcze nie trafilo do dilera mam wymieniac dalej ja w zyciu nie kupie nowego auta wole sprawdzone(z przebiegiem)uzywane |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:06
|
|
|
cuuube napisał/a: | pracuje w firmie transportujacej nowe auta i widzialem juz wieksze "cuda" np auto z przebiegiem ponizej 10km spalilo sie przez samozaplon smierdzace acetonem wnetrze naprawe blachowy na aucie ktore jeszcze nie trafilo do dilera mam wymieniac dalej ja w zyciu nie kupie nowego auta wole sprawdzone(z przebiegiem)uzywane | Ktore wczesniej bylo nowe i mialo takie przygody?
Przypadki zawsze sie trafiaja, tyle ze jest to minimalny odsetek.
Kolpaki ze zdjecia sa zakladane na wcisk, ktos nie docisnal wszystkich zaczepow, dlatego taki efekt. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 22:32
|
|
|
Ali-En napisał/a: | Kolpaki ze zdjecia sa zakladane na wcisk, ktos nie docisnal wszystkich zaczepow, dlatego taki efekt. |
Kilka dni temu miałem okazję być w salonie Mitsu w Katowicach i niestety muszę stwierdzić, że nie jest to kwestia dociśnięcia, ale po prostu niedbalstwa producenta
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2008, 07:56
|
|
|
Ali-En napisał/a: | Ktore wczesniej bylo nowe i mialo takie przygody? | ale skoro jezdzi juz troche czasu i sie nie rozsypalo i jesli mialo dobrego wlasciciela zostalo dopieszczone na glanc nie bede placil tak grubej kasy za nowe auto ktore czasem jest w kiepskim stanie (dobrze wiemy jak traca na wartosci auta im nowsze i drozsze tym bardziej ! ) niekiedy idzie przeczytac przygody ludzi kupujacych nowe auta w salonie ze blotnik malowany czy cos innego za to chcesz placic np 100 tys zl nie sadze |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2008, 08:22
|
|
|
Grasshopper napisał/a: | Ali-En napisał/a: | Kolpaki ze zdjecia sa zakladane na wcisk, ktos nie docisnal wszystkich zaczepow, dlatego taki efekt. |
Kilka dni temu miałem okazję być w salonie Mitsu w Katowicach i niestety muszę stwierdzić, że nie jest to kwestia dociśnięcia, ale po prostu niedbalstwa producenta
Pozdrawiam | Skoro tak mowisz zapewne tak jest, ja nie widzialem tego na zywo.
cuuube napisał/a: | ale skoro jezdzi juz troche czasu i sie nie rozsypalo i jesli mialo dobrego wlasciciela zostalo dopieszczone na glanc nie bede placil tak grubej kasy za nowe auto ktore czasem jest w kiepskim stanie (dobrze wiemy jak traca na wartosci auta im nowsze i drozsze tym bardziej ! ) niekiedy idzie przeczytac przygody ludzi kupujacych nowe auta w salonie ze blotnik malowany czy cos innego za to chcesz placic np 100 tys zl nie sadze | Wspominasz o przypadkach ktore trafiaja sie jeden na tysiac jak nie wiecej. Nikogo nikt nie zmusza aby kupowal nowe samochody. Nowe ludzie kupuja aby miec wlasnie swiety spokoj. Jak ktos jest zadowolony to siedzi cicho, jak cos sie przytrafi to oglasza to wszedzie dookola, dlatego sprawia to wrazenie ze jest "zle". Poza tym jakby wszyscy mieli takie podejscie to bys nie mial co kupowac ... |
|
|
|
 |
Misiek :)
Mitsumaniak Pan Misio

Auto: Galant EA5A
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 10 razy Dołączył: 01 Lip 2008 Posty: 2954 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-12-2008, 19:22
|
|
|
a ja bym kupił nowe CA0 gdyby było produkowane:) ale niestety nie ma co kupować...:( jak dla mnie nie ma żadnych fajnych autek, z kilkoma wyjątkami np evo X |
_________________ kierowca - obywatel drugiej kategorii
05.2005-nadal Colt CZ5 1,1 (Kosiarka)
07.2008-08.2010 Colt CA4A
09.2010-2011 Galant gti E33A pancernik
04.2011-03.2019 Sir Lancelot CS9A V6 6A13
03.2012-06.2014 Galant E33A GTI - Joann
06.2013-01.2019 - Lancer CB4W
01.2014-07.2018 Słoneczny Ponton Proton 418 LRS (CA5A coupe) - skasowany
08.2018-nadal Mitsubishi Mirage 1995 1,5 A/T
03.2019 -Nadal Violett6 Galant EA5A
09.2022 - Nadal Maniek Pajero Sport K96
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2008, 07:19
|
|
|
Ali-En napisał/a: | jakby wszyscy mieli takie podejscie to bys nie mial co kupowac ... | cos w tym jest
dodam jeszcze moze cos na temat nowych aut firmy TATA model Safari auta nie trafily jeszcze do klienta a juz rdzewieja przy laczeniu slupka za tylnymi drzwiami z dachem |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-12-2008, 08:03
|
|
|
cuuube napisał/a: | na temat nowych aut firmy TATA model Safari auta nie trafily jeszcze do klienta a juz rdzewieja przy laczeniu slupka za tylnymi drzwiami z dachem |
No co się dziwisz - przecież w nazwie mają "Safari" więc na afrykę na safari są a pewnie tam nie ma wody i jest posucha więc nie będą rdzewieć |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|