|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przełącznik tylnej wycieraczki Colt C51A |
Autor |
Wiadomość |
Marcin Ławacz
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 AT 97r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-01-2009, 23:28 Przełącznik tylnej wycieraczki Colt C51A
|
|
|
Witam! Opcja szukaj i przeglądanie forum nie dało mi poszukiwanej informacji, więc mimo iż nie zaglądam często na forum, pozwolę sobie zadać jedno pytanie.
Dzisiaj założyłem do swojego Colta C51A zespolony przełącznik światła/wycieraczki oraz klawisz włączający tylną wycieraczkę, wszystko przełożone z Colta 1.5 i zamontowane "zgodnie z zasadami sztuki".
W pierwszym przypadku pełny sukces, pojawiają się długo oczekiwane "czasówki" przednich wycieraczek, a jeśli chodzi o tylne to już gorzej.
Po naciśnięciu klawisza za pierwszym razem włącza się tylna wycieraczka i działa sobie normalnie, po drugim naciśnięciu zmienia się kolor podświetlenia przełącznika (i tu wiem że tylna wycieraczka powinna przejść w tryb czasowy, bo widziałem to w innych Coltach), natomiast u mnie wtedy wycieraczka staje w pozycji startowej i ani myśli działać dalej.
Czy coś przeoczyłem, czy jeszcze coś muszę wymienić?
Bardzo proszę o pomoc! |
_________________ Colt C51A Najwierniejsze auto jakie miałem - sprzedany ze łzami w oczach |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 03-01-2009, 08:38
|
|
|
klawisz jest, a sterownik?
klawisz tylko daje prąd |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Marcin Ławacz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:23
|
|
|
Dzięki za podpowiedź (mógłbyś jeszcze dodać w którym miejscu znajduje się ten sterownik, bo u mnie dużo lepiej ze znajomością części mechanicznych niż elektrycznych\elektronicznych?). A ta tylna czasówka bardzo by się przydała, bo mój Colcik jest przerobiony dla osoby niepełnosprawnej, tak by można go było prowadzić tylko za pomocą rąk, więc wygodnie jest nie "majstrować" ciągle przy włączniku. Jeśli możesz to z góry dziękuję za pomoc, naprawdę bardzo się przyda! |
_________________ Colt C51A Najwierniejsze auto jakie miałem - sprzedany ze łzami w oczach |
|
|
|
 |
Mateusz071
Forumowicz

Auto: Colt WRC 89r;Cari GDI r98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 329 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-01-2009, 22:27
|
|
|
Hmmm sterownik to jest o ile wiem w komputerku (nie krzyczcie jak sie myle) a skoro jest w komputerze to pewnie by czabylo jakos tam dograc potrzebna rzecz nie wiem czy tak mozna (Bartek?) ;P a jak nie mozna to Byś musial szukac takiego kompa co ma to samo co Twoj plus ta obsluge, a to jest o ile sie nie myle jak trafienie z procy w komara z 30 metrow :/ |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 04-01-2009, 00:02
|
|
|
Mateusz071 napisał/a: | Hmmm sterownik to jest o ile wiem w komputerku (nie krzyczcie jak sie myle) a skoro jest w komputerze to pewnie by czabylo jakos tam dograc potrzebna rzecz nie wiem czy tak mozna (Bartek?) ;P a jak nie mozna to Byś musial szukac takiego kompa co ma to samo co Twoj plus ta obsluge, a to jest o ile sie nie myle jak trafienie z procy w komara z 30 metrow :/ |
hehe
to nie windows, nie rób jaj
musi być jakiś przekaźnik, próbowałem go szukać, ale w amerykanskim Electric manual nie ma sterowania INT dla REAR WIPER , więc przekaźnika też nie ma, poszukam w moim - niemieckim
[ Dodano: 06-01-2009, 09:12 ]
szukałem w książce i nie wiem gdzie jest przekaźnik, a jest na pewno. wrzuce skan z elektryką, niestety bez umiejscowienia... |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Marcin Ławacz
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2009, 21:54
|
|
|
Dzięki za każdą pomoc, ja postaram się porównać przekaźniki, bo mój brat ma Colta 1.5 i może tak przypadkiem uda mi się znaleźć różnicę. Jeśli nic z tego nie wyjdzie, będę zmuszony poprosić o "dobrą radę" zaprzyjaźnionego elektryka, który już raz przywrócił do życia Colta mojego brata. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|