|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] luz łożyska |
Autor |
Wiadomość |
garbik
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 94
|
Wysłany: 08-01-2009, 23:04 [Pajero] luz łożyska
|
|
|
Witam. Z przykrością zlokalizowałem dzisiaj luz łożyska przedniego koła w moim misiaku Mam pytanie do doświadczonych kolegów. Czy jest możliwość dokręcenia, skasowania luzu czy pozostaje wymiana na nowe?
2.8 td 94 aut, long |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-01-2009, 09:07 Re: luz łożyska
|
|
|
garbik napisał/a: | Witam. Z przykrością zlokalizowałem dzisiaj luz łożyska przedniego koła w moim misiaku Mam pytanie do doświadczonych kolegów. Czy jest możliwość dokręcenia, skasowania luzu czy pozostaje wymiana na nowe?
2.8 td 94 aut, long |
Zdejmij nakładkę blokująca półoś (6 śrub), jak zdejmiesz i zbaczysz podkładkę i zabezpieczenie (zabezpieczenie ma takie dziurki do okoła), odkręć cztery śrubki, zdejmij podkładkę zabezpieczającą, i kręcą nakrętką, w prawo kasujesz luz na łożysku, lekki luz zostaw bo w czasie jazdy łożysko się nagrzewa i powiększa swoją objętość. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
garbik
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8 94
|
Wysłany: 09-01-2009, 10:00 Re: luz łożyska
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | garbik napisał/a: | Witam. Z przykrością zlokalizowałem dzisiaj luz łożyska przedniego koła w moim misiaku Mam pytanie do doświadczonych kolegów. Czy jest możliwość dokręcenia, skasowania luzu czy pozostaje wymiana na nowe?
2.8 td 94 aut, long |
Zdejmij nakładkę blokująca półoś (6 śrub), jak zdejmiesz i zbaczysz podkładkę i zabezpieczenie (zabezpieczenie ma takie dziurki do okoła), odkręć cztery śrubki, zdejmij podkładkę zabezpieczającą, i kręcą nakrętką, w prawo kasujesz luz na łożysku, lekki luz zostaw bo w czasie jazdy łożysko się nagrzewa i powiększa swoją objętość. |
Dziękuję za pomoc. Mam nadzieję,że nie będę musiał wymieniać łożyska.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-01-2009, 10:02
|
|
|
Ciesz sie, ze to II. Mozesz lozyska regulowac i sa to oddzielne czesci. Reszte Zbyszek juz zalatwil. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
|
|