Polska piłka skopana - po MŚ i z nowym trenerem |
Autor |
Wiadomość |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2006, 16:46 Polska piłka skopana - po MŚ i z nowym trenerem
|
|
|
Ja wiem, ze wszyscy kochamy Miśki, ale pewnie tez wielu z nas interesuje sie kopana.
Dzisiaj Polacy graja sprawdzian z Kolumbia, a juz za chwilke wystartuje najwieksze pilkarskie swieto z Polska jako uczestnikiem.
Dlatego zakladam temacik, w ktorym mam nadzieje bedziemy mogli sie podzielic wrazeniami, przemysleniami i moc pochwalic najlepszego napastnika zblizajacych sie mistrzostw - naszego Rasialdo
Poooooolska gola ! |
Ostatnio zmieniony przez 12-07-2006, 10:33, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-05-2006, 16:52
|
|
|
Sruba dobry pomysł. Baaardzo dobry.
Proszę wszystkich o pisanie tylko tu postów dotyczących MŚ.
Niestety ja obstawiam zakończenie udziału naszej Repezentacji w MŚ na pierwszej rundzie....
Dodałem ankietę. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 30-05-2006, 17:19
|
|
|
Mnie mówiąc szczerze piłka szmaciana nie obchodzi - mieszkałem przez 15 lat w sąsiedztwie (wcale nie bliskim) stadionu Polonii-Warszawa - efekt - pomazana klatka, wybite po którymś meczu WSZYSTKIE okna na parterze (5 mieszkań) + kilkanaście okien wyżej, zdemolowany maluch jeszcze wtedy mamy.... Ostatnio każdy mecz zabezpiecza więcej policjantów niż jest kibiców - nie idzie odebrać małej z przedszkola.......
Jestem za delegalizacją tego "sportu", bo koszty społeczne są zdecydowanie większe niż zyski, a zabezpieczenie przed HOŁOTĄ kiboli przecież też realizowane jest z NASZYCH podatków. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-05-2006, 17:51
|
|
|
oo fajny topic
Co do naszej reprezentacji z jej składem mundialowym, to wolę to przemilczeć i też w brasilianę w wykonaniu naszych nie wierzę, choć wydaje mnie się, że sprawią choć w jednym meczu miła niespodziankę, i dziwnie mi się wydaje, że z gospodarzami...
P.S. już nie mówi się "totalna pomyłka" tylko "totalny janas" to tak ad. powołanej kadry |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
McDoune
Mitsumaniak Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
|
Wysłany: 30-05-2006, 17:58
|
|
|
JA JESTEM PIERWSZYM OPTYMISTĄ |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 30-05-2006, 19:32
|
|
|
Chooper napisał/a: | wydaje mnie się, że sprawią choć w jednym meczu miła niespodziankę, |
W tym ostatnim. O pietruszkę.
Może zmienić w ankiecie: "piłka mnie nie interesuje" na "zwisa mi to".
Wszak pytanie mówi o przejściu do II grupy.
Czas od czasu piłkę na dobrym poziomie można obejrzeć |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 30-05-2006, 20:04
|
|
|
Sruba, Ja uważam za założenie takiego tematu za bardzo dobry pomysł, pewnie dlatego że sam miałem taki zamiar - no cóż spóźniełem się.
Co do wypowiedzi Bartka to uważam że nie miał on doczynienia z "piłką" tylko z debilami, którzy również chodzą na stadiony - niestety najwięcej ich własnie na piłce nożnej.
W drugiej dyscyplinie w Polsce - żużlu - naszczęście jest ich niewielu.
... mocno wierzę w naszą reprezentację, ale póki co Polska-Kolumbia 1:2 |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:08
|
|
|
akbi napisał/a: | ale póki co Polska-Kolumbia 1:2 |
... Janasowi dziękujemy....
Bardzo ale to bardzo bym chciał żeby Nasi pokazali dobrą piłkę na mundialu, jednak jestem realistą i nie daję im większych szans. A przynajmniej nie w tym składzie.
Może kiedyś.... |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:09
|
|
|
a to teraz jakies mistrzostwa beda ?? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2006, 21:14
|
|
|
po dzisiejszym spotkaniu odwołuję moje przypuszczenia...gdyby w grupie z nami był Luxemburg, San Marino i Wyspy owcze, to może, ale po dzisiejszym spotkaniu, to przeciwnik nawet nam nie potrzebny aby przegrać.
Janas żalił się po meczu, że powodem btyło zmęczenie piłkarzy po zgrupowaniu. Zawsze myślałem, że zgrupowanie jest po to, aby się wzmocnić i podbudowac przed meczem.... |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:47
|
|
|
po tym co pokazali w meczu z Kolumbia... no coz... optymizmem to nie napawa.
z drugiej strony, kiedys w dobrych pilkarsko dla Polski czasach, nasza repra tez przegrywala sparingi przed mundialem i to w kiepskim stylu, a pozniej przywiezli braz. ale wtedy trenerem byl p. Górski...
zobaczymy co pokaza z Chorwacja.
a pozniej 3, max 4 mecze i do domu (bo jakos nie widze szans na przejscie Anglii, badz Szwecji w II rundzie). |
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2006, 21:53
|
|
|
moznaby sie zgodzić, ale oni z meczu na mecz grają coraz gorzej... |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 30-05-2006, 21:56
|
|
|
Chooper napisał/a: | Janas żalił się po meczu, że powodem btyło zmęczenie piłkarzy po zgrupowaniu. Zawsze myślałem, że zgrupowanie jest po to, aby się wzmocnić i podbudowac przed meczem.... |
Niekoniecznie. Jeżeli pracowali nad siła to moga miec w nogach trochę zmęczenia.
Nie chce tu bronic trenera bo mecz był tragiczny ale powiedzmy sobie szczerze że lepszych piłkarzy nie mamy. No poza Dudkiem który przynajmniej jako dobry duch drużyny powinien pojechac. Choc słyszałem że nie jedzie za swoją książkę, w której opisał życie naszych piłkarzy,
Franek - zdażyło mi się kiedyś grac przeciw niemu (ehhhhhhh złota drużyna Karalusa Frankowski, Citko Piekarski Mistrzostwo Polski Juniorów) i mam ogromny sentyment do niego to jednak tu zrobił Janas słusznie. Napastnika rozlicza się z bramek a Tomek zdobył ostatnią w Grudniu?? Trochę dawno. Choc tez prawda że co tu robi Brożek
Bartek, poleciałeś na maxa z
Bartek napisał/a: | Jestem za delegalizacją tego "sportu", bo koszty społeczne są zdecydowanie większe niż zyski, a zabezpieczenie przed HOŁOTĄ kiboli przecież też realizowane jest z NASZYCH podatków. |
ale jak mieszkasz koło stadionu to się nie dziwie. . Powinni zrobic tak jak w Anglii ostre kary, i finansowe i więzienia prawdziwe zakazy stadionowe itp
NA meczach jest (a raczej może byc) fantastycznie. Pamietam jak miałem kilka lat i mój ojciec zabierał mnie na mecze Jagielloni. 30 tys ludzi atmosfera super. Niestety teraz to strach iśc samemu na mecz nie mówiąc o zabieraniu dzieci. Ale to już zależy od naszego prawa i policji jak szybko zostanie to poprawione.
co do szans naszej kadry ja wierze że uda nam się awansowac dalej |
|
|
|
 |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2006, 22:22
|
|
|
a ja ciesze sie ze oddalem/odstapilem swoj bilet na polska ekwador dla znajomego bo to co dzis zobaczylem to TRAGEDIA!!
jak tak dalej pojdzie to nie wygraja zadnego meczu i zajma ostatnie mejsce w grupie (i pewnie tak bedzie). |
|
|
|
 |
|