Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Grandis na 19 calowych kołkach?
Autor Wiadomość
niedal 
Mitsumaniak
wózkowy

Auto: Hyundai Santa Fe GLS 2,7V6 4x4
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-02-2008, 08:11   Grandis na 19 calowych kołkach?

Witam!
Jako ze sezon letni juz za pasem, zmuszony zakupem opon letnich zaopatrzylem sie w kompletne kolka AEZ8J19'' z oponami 235/35/19 NANKANG ULTRA SPORT.
dzis bedzie przymiarka i mam nadzieje ze je tam upchne :rolleyes:
Foto beda jutro :biggrin:

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 11-02-2008, 23:10   

Wariat :wink:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

niedal 
Mitsumaniak
wózkowy

Wysłany: 12-02-2008, 07:33   

Hubeeert napisał/a:
Obrazek

Wariat :wink:

eeeeee tam :mrgreen:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 08:53   

wlasnie co za wariat skoro wstawil duze kola do duzego auta, wariat by byl gdyby wstawil tam 24", 19 to juz delikatnie mowiac norma na polskich drogach wsrod tunerow, ja na 19 smigam juz od prawie trzech lat :)
tak trzymac :thumbright:

niedal 
Mitsumaniak
wózkowy

Wysłany: 12-02-2008, 09:23   

arturro napisał/a:
wlasnie co za wariat skoro wstawil duze kola do duzego auta, wariat by byl gdyby wstawil tam 24", 19 to juz delikatnie mowiac norma na polskich drogach wsrod tunerow, ja na 19 smigam juz od prawie trzech lat :)
tak trzymac :thumbright:

no wlasnie. nie mam czasu zrobic przymiarki, ale juz czuje ze bede musial dac 10 mm dystansu no i zmienic sruby na dluzsze. tylko zeby zmienic sruby chyba trzeba zdejmowac z piast. kurcze to nie daewoo ze znalem kazda srubke :cry:

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 10:15   

niedal napisał/a:
no wlasnie. nie mam czasu zrobic przymiarki, ale juz czuje ze bede musial dac 10 mm dystansu no i zmienic sruby na dluzsze. tylko zeby zmienic sruby chyba trzeba zdejmowac z piast. kurcze to nie daewoo ze znalem kazda srubke

zalezy jakie masz et i jaka opone zalozysz

niedal 
Mitsumaniak
wózkowy

Wysłany: 12-02-2008, 11:08   

arturro napisał/a:
niedal napisał/a:
no wlasnie. nie mam czasu zrobic przymiarki, ale juz czuje ze bede musial dac 10 mm dystansu no i zmienic sruby na dluzsze. tylko zeby zmienic sruby chyba trzeba zdejmowac z piast. kurcze to nie daewoo ze znalem kazda srubke

zalezy jakie masz et i jaka opone zalozysz

opona 235/35 a et 45.
po konsultacjach ze znajomym zakreconym na punkcie felg po 10 mm powinno wystarczyc

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2008, 13:23   

niedal napisał/a:
opona 235/35 a et 45.
po konsultacjach ze znajomym zakreconym na punkcie felg po 10 mm powinno wystarczyc

wiesz temat ten przerabialem u siebie i widac ze twoj zakrecony kolega chce ci pomoc ale troche sie myli (tzn. moze o tego nie wzial pod uwage), otoz caly problem z waskimi dystansami polega na wycentrowaniu felgi tj cienkie dystanse nie maja pierscienia centrujacego (ja mam u siebie 5mm bo opona opierala sie o wachacz).
zanim kupisz dystanse proponuje ci przymierzyc felge z opona do zawieszenia poniewaz masz felge z et bardzo wsunietym do srodka (plus bo nie bedzie ocierac o blotniki, minus ze moze dotykac do zawiechy)
ja np gdybym zalozyl 225/35 nie musialbym kupowac dystansu (choc u mnie na A6 piercien centrujacy jest dosc dlugi i przy 5mm dystansu dalo sie jeszcze wycentrowac felge).
tak wiec wez problem z centrowaniem felg pod uwage bo potem bedziesz mial wieczne problemy z bijacymi felgami.
a jaka masz szerokos felgi, moze 225 bylaby bardziej bezpieczna?

niedal 
Mitsumaniak
wózkowy

Wysłany: 20-03-2008, 19:59   

Witam witam!
Nie bylo wczesniej czasu, ale ktoregos wieczoru przymierzylem kolka i o dziwo nie potrzeba dystansow, choc z przodu dla efektu wizualnego moze z 5 mm. ogolnie wszystko pasuje, przymiarki robilem tylko na podnosniku, bo w felgach sa male otwory i musze zaopatrzyc sie w komplet nakretek :P

EDIT:
FOTY

Odpowiedz do tematu