|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:33 |
[MSS ALL] WNĘTRZE Lampka w bagazniku i jej wyłaczenie |
Autor |
Wiadomość |
cyklista
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,6 Comfort
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sty 2006 Posty: 216 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 27-05-2006, 13:25 [MSS ALL] WNĘTRZE Lampka w bagazniku i jej wyłaczenie
|
|
|
Ponieważ lampka w bagazniku swieci się zawsze jak są otwarte którekolwiek dzwi i mi to nie pasuje. Bo czasem sie ta lampka pali godzine albo wiecej jak mam otwarta klape na pikniku.
Wyłacznik w srodku wyłacza lame wewnatrz jednak nie wpływa na bagaznikową. I teraz dochodze do sedna, jak to zrobić aby:
1. lampka byla wylaczana razem ze srodkową
2. jednak miała mozliwosc wlaczenia jej chwilowo jak naprzykład trzeba coś poszukac w nocy w baganizku a nie chce sie zaswiecać swiatła w środku
3. lub dorobic czujnik zmierzchowy zeby po otwarciu bagaznika zapalała sie tylko jak jest w nim ciemno |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 27-05-2006, 16:04
|
|
|
cyklista napisał/a: | jak to zrobić aby: |
Nie wiem.
Rada na teraz, którą ja czasem stosuję jeśli klapa bagażnika jest otwarta a światełko mi przeszkadza, to przesunięcie dzyndzla w zamku w pozycję zamknięte.
Tylko przed zatrzaśnięciem klapy należy pamietać aby go otworzyć. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Zbych [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2009, 13:26 Re: WNĘTRZE Lampka w bagazniku i jej wyłaczenie
|
|
|
cyklista napisał/a: | Ponieważ lampka w bagazniku swieci się zawsze jak są otwarte którekolwiek dzwi i mi to nie pasuje. Bo czasem sie ta lampka pali godzine albo wiecej jak mam otwarta klape na pikniku.
Wyłacznik w srodku wyłacza lame wewnatrz jednak nie wpływa na bagaznikową. I teraz dochodze do sedna, jak to zrobić aby:
1. lampka byla wylaczana razem ze srodkową
2. jednak miała mozliwosc wlaczenia jej chwilowo jak naprzykład trzeba coś poszukac w nocy w baganizku a nie chce sie zaswiecać swiatła w środku
3. lub dorobic czujnik zmierzchowy zeby po otwarciu bagaznika zapalała sie tylko jak jest w nim ciemno |
JA zrobiłem tak
1. Kupiłem włącznik - mały okrągły - cena 4,20zł
2. Wyjąłem lampkę oświetlenia bagażnika z mocowania
3. Odłączyłem kabel + od lampki
4. W tym plastiku , obok mocowania lampki nawierciłem otwór - na wielkośc włącznika - najlepiej ciut mniejszy żeby włącznik ciasno siedział
5. Odłączony kabel + do włącznika
6. Dodatkowy kabelek z drugiej strony do włącznika
7. Ten dodatkowy kabelek przeciągnąc pod plastykiem i podłączyć do lampki
8. Sprawdzić czy działa
9. Wcisnąc w swoje miejsca włącznik i lampkę - KONIEC
UWAGA :
Dobrze by było aby wszystkie połączenia były lutowane
Proponuję również odłączyć aku bo może dojść do zwarcia i szkoda żarówki
POZDRAWIAM :lol: |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 15-03-2009, 17:56
|
|
|
Zbych napisał/a: | JA zrobiłem tak
1. Kupiłem włącznik
.... | Genialne w swojej prostocie
Ale foto Kolego, foto. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Zbych [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 18:17
|
|
|
JCH napisał/a: | Zbych napisał/a: | JA zrobiłem tak
1. Kupiłem włącznik
.... | Genialne w swojej prostocie
Ale foto Kolego, foto. |
Jest i foto
1. Włącznik - najlepiej taki jak na zdjęciu(a nie klawiszowy lub patyczak) bo uniemożliwia przypadkowe włączenie lampki np. przez torbę. wędkę itp
obrazek
2. A to efekt końcowy
obrazek2obrazek3
3. Przyjemnej dłubaninki
pozdro |
|
|
|
 |
|
|