Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Trasa południe polski -> mazury
Autor Wiadomość
emilok 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2W GLS '97 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-04-2011, 21:42   Trasa południe polski -> mazury

Witam, wybieram się z żoną samochodem z woj. małopolskiego na mazury (możemy jechać np przez Katowice lub Kraków). Jaką drogę polecacie? Ja nigdy nie jeździłem samochodem na północ Polski i nie wiem kompletnie które trasy są ok a które np zakorkowane i jak i które miasta omijać.

pozdrawiam

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 25-04-2011, 22:05   

Pytałem kiedyś o to samo :arrow: Którędy na Mazury.

Wydaje mi się, że byłoby dobrze abyś określił miejsce docelowe - od tego zależy (IMO) druga część trasy. Albo nawet i całość :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

misjonarz. 
Mitsumaniak
\KSG/

Auto: Subaru OBK III
Wysłany: 25-04-2011, 22:05   

generalnie omijaj trasę Częstochowa - Warszawa. jak pojedziesz w dzień to się potniesz zanim dojedziesz do warszawy. duży ruch + remonty

Gość zobacz mojego misia

ex colt 1,8 gti '90
ex rover 218 SD '94
ex EA2W SE '98
ex EA5W '00

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 25-04-2011, 23:12   

JCH napisał/a:
dobrze abyś określił miejsce docelowe - od tego zależy (IMO) druga część trasy

Dokładnie tak, istotne jest, czy jedziesz na północ, czy na południe Mazur. Ja do Rucianego (południe) z Warszawy jeżdżę przez Zegrze, Pułtusk, Ostrołękę, Myszyniec, Rozogi, Spychowo i na Ruciane.
Generalnie problem jest przed Serockiem, ale tylko w sobotę rano i niedzielę wieczorem :)
Kiedyś pojechałem przez Szczytno, ale odradzam: faktycznie mniejszy ruch, ale praktycznie wioska za wioską (obszary zabudowane)...
Można jeszcze z Warszawy na Radzymin, Wyszków, Ostrów Maz., Zambrów, Łomżę, Pisz itd. Plus - część trasy dwupasmowa, minus - trasa dłuższa o jakieś 40 km.
Jadąc na północ Mazur można jechać na Gdańsk, Nidzicę itd. Ale nigdy tak nie jeździłem.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-04-2011, 23:42   

misjonarz. napisał/a:
generalnie omijaj trasę Częstochowa - Warszawa. jak pojedziesz w dzień to się potniesz zanim dojedziesz do warszawy. duży ruch + remonty

Ja kiedyś jechałem do Piszu na szkolenie. Wyjechałem z Katowic chyba coś koło 4 rano. Nie było problemu, a Warszawę omija się chyba drogą nr 50. Potem na Białystok itd. Pytałem nawet na forum. Dość dobra trasa, nie było za dużo korków. Częstochowa niby nie jest ciekawa, zresztą powrót przed Katowicami też, ale nie sądzę aby bocznymi było lepiej.

Z drugiej strony z Krakowa masz np. Na Kielce i Radom (tam chyba jest ok, busem niekiedy jeździłem jako pasażer), potem do drogi nr 50 przez Grójec... Tylko że Kraków to jest jakaś masakra chodź zależy o której godzinie i pewnie można jakoś ominąć.

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 26-04-2011, 14:48   

A ja tylko napiszę dla potomnych, jadąc gdziekolwiek na północ omijaj Włocławek!!! Chyba, że chcesz tam zostawić kilka elementów zawieszenia :lol:

FIESTA ST150

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 26-04-2011, 20:34   

Ogólnie tak...trasa z Warszawy na Białystok naprawde zarąbista..można ciąć ile wlezie..ale tylko do Ostrowii...potem juz gorzej.
Trasa Warszawa-Legionowo-Serock-Pułtusk-Ostrołęka znośna..remontowana jakiś czas temu..ale zdarzają sie wkurzające (mnie) wysepki oraz "kukułki" gdzieniegdzie.
Napisz konkretnie z jakiej miejscowości do jakiej chcesz dotrzeć.

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 27-04-2011, 20:58   

Jak się wybierasz na Mazury to tylko jazda w nocy , bez względu który wariant wybierzesz to czas przejazdu licz : noc 7-8 h , dzień 10-12 h
Wielokrotnie jeździłem z małżonką na Mazury ,i tylko raz jechaliśmy w dzień (masakra)

Pozdrav

emilok 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2W GLS '97 2.0
Wysłany: 05-05-2011, 11:26   

Dzięki za odpowiedzi, dokładnego miejsca docelowego też jeszcze nie znamy. Mamy z małżowinką taki plan żeby wybyć w tamte rejony na tygodniowy pobyt, może kwatery ale bardziej biwak pole namiotowe.

Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi ;)

pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu