Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Xenony a xenony
Autor Wiadomość
vr4
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2009, 18:24   Xenony a xenony

Witam. Interesuje sie wlozeniem zestawu xenonowego do mojej Sonatki. Oczywiscie na allegro setki aukcji w cenie od 150 do 800zl. Wiadomo im wyzsza cena tym lepsza jakosc lecz mysle ze sa na forum ludzie ktorzy maja ,zakladaja lub zakladali takie zestawy,napewno jest cos posredniego.Ktory mozecie polecic?? Znalazlem taka stronke http://www.xenonowe.pl/ myslicie ze zda to egzamin czy lepiej kupic drozsze. Hyunday sonata 2006 rok -o takie auto chodzi. Ahas i jeszcze sprawa spryskiwaczy na lampy ktore tez chce zalozyc lecz dopiero na wiosne,ofert nie brakuje ale moze ktores sa wyjatkowo dobre.Pozdrawiam

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 10:09   

jak mijam się z samochodem po takiej przeróbce w nocy po kilku godzinach jazdy i całym dniu pracy,szczególnie gdy pada,mam ochotę dogonić delikwenta i wypoziomować reflektory młotem piątką ,skosić chwasta///chyba nie dostanę plusa?

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2009, 10:13   

Hola hola hayabusa ;) Podstawowe pytanie do vr4 - masz soczewki w tej sonacie?

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 15:12   

Mam soczewki.Poziomowanie to jedno to samo tyczy sie spryskiwaczy.Po pierwsze podstawowe zagadnienie to takie ze lampy musza miec soczewke i co za tym idzie czyste szklo lampy,po drugie barwa swiatla nie moze przekraczas 6000k tyle to ja wiem. Takie ogorki co wsadzaja xenon do zwyklej lampy zamiast zarowki nie posiadajac soczewki czesto robia to aby miec niebieskie swiatlo wiec automatycznie barwa swiatla nie ma 6000k tylko wiecej co jest zakazane,po to sa zawsze montowanie spryskiwacze bo szklo musi byc czyste. To wlasnie tacy ludzie cie oslepiaja

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 15:16   

no to kamień z serca

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 13-01-2009, 15:43   

vr4 napisał/a:
Poziomowanie to jedno to samo tyczy sie spryskiwaczy.

Masz poziomowanie automatyczne? Czy mówisz o możliwości poziomowania za pomocą pokrętła?

vr4 napisał/a:
Mam soczewki.

Z homologacją na żarówkę ksenonową?

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 16:04   

apikus napisał/a:
Masz poziomowanie automatyczne? Czy mówisz o możliwości poziomowania za pomocą pokrętła?
apikus napisał/a:
Z homologacją na żarówkę ksenonową?
nie mam zielonego pojecia.Z homologacja czy bez z poziomowaniem czy bez niego i tak wloze xenon , zadbam tylko o spryskiwacze aby lampa byla czysta bo wiem ze musi taka byc aby nie rozpraszala swiatla w wyniku czego oslepia jadacych z przeciwka. Co sie tyczy jeszcze homologacji to zadna lampa lacznie z tylnimi w mojej sonacie nie ma bo jest ze stanow co do przednich to ok,swieca inaczej niz euro ale myslicie ze tylnie swieca inaczej?? :-) Podobnie jest z motorem ktory mam i identyczny ma moj koleszka roznica -moj usa jego euro lampy identyczne,identycznie swieca (sprawdzane u diagnosty) tylko na moich nie ma magicznej literi E. Zakaldajac ten temat oczekiwalem podpowiedzi na temat wyboru xenonu a nie tego czy moge go zgodnie z prawem zamontowac,to akurat wiem dobrze

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 16:49   

widzisz w tym cały problem ,większość z nas potrzebuje więcej światła,ale nie za cenę tych z przeciwka...pewnie Ci ktoś pomoże ja mam tylko nadzieje że się za to wezmą...dla jasności :ANAL: ,pierwsza moja odp.,żartobliwa ,druga ironiczna trzecia...mam nadzieje że ktoś nie pójdzie dzięki Tobie w pobocze ,lub co gorsza na czoło :x
fajnie że myślisz chociaż o spryskiwaczu,słaba pociecha a jednak

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 13-01-2009, 18:06   

vr4 napisał/a:
oczekiwalem podpowiedzi na temat wyboru xenonu a nie tego czy moge go zgodnie z prawem zamontowac

Skoro wiesz, że łamiesz prawo to po co pytasz na forum, gdzie zasadą jest Stop Wariatom Drogowym?

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 19:42   

apikus napisał/a:
Skoro wiesz, że łamiesz prawo to po co pytasz na forum,
przeczytaj jeszcze raz o co pytalem. W sumie racja ale zapewne jest wiele forumowiczow ktorzy maja zalozone takie wlasnie ksenony,Nie chce mi sie wierzyc ze przerabiali wszystko jak nalezy bo bylo by to zbyt kosztowne. Do swojego 3000gt nie bede napewno zakladal ksenonow bo wiem ze to bedzie lipa przy zwyklych lampach a napewno by sie duzo ladniej prezentowal na ksenonach.Sonata ma soczewki wiec bedzie to mniejsze zlo tym bardziej ze wsadze tez spryskiwacze. Nie bede tez montowal ksenonu 8000k lub co gorsza 10000k albo 12000k co niektorzy gdzie wiadomo barwa swiatla jest duzo ladniejsza bo niebiesciutka a jeszcze wyzej nawet fioletowa

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 22:22   

Oslepieac moze kazde auto nawet to ktore mialo xenony fabrycznie. Widze ze jest wielkie halo o samopoziomowanie. Wiecie jak to dziala w wiekszosci aut? Poziomowanie dziala tylko podczas uruchomiania silnika a potem juz nie. Moze nowsze fury maja bardziej dopracowane te systemy i np jak przez dluzszy czas swiatla swieca za wysoko to sie opuszcza. Podstawowa rzecz to czyste szklo i olej w glowie prowadzacego auto.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 22:29   

brudne szklo tak rozprasza ksenon ze nic nam po ksenonach wtedy.. nie oswietlaja drogi tylko oslepiaja innych... a jak zasyfiona na maxa lampa to i spryski nie pomoga, znam to z autopsji :roll:

Zhan 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 '99 EA5A tiptronic
Wysłany: 17-01-2009, 00:23   

kurcze, tak sie zastanawiam czemu kazda prosba o rade w kwestii ksenonow konczy sie debata na temat czy powinno sie robic takie przerobki czy nie...
ludzie, przeciez koles prosil o rade w wyborze, jesli nie potraficie doradzic to po co dyskutowac na temat w ktorym chyba wszystko zostalo juz powiedziane?
mnie tez wkurzaja pacjenci walacy po oczach bezmyslnymi przerobkami ale czy jest sens przez to robic offtopicowy syf na forum?

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2009, 11:19   

słabo Cię wkurzyli ,uwierz mi ,jak się zagotujesz na trasie do tego stopnia że będziesz miał ochotę za gościem pojechać to będzie ten moment :axe: ,a sensu offtopa nie ma i tu masz racje :wink:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-02-2009, 11:29   

londolut napisał/a:
Podstawowe pytanie do vr4 - masz soczewki w tej sonacie?

o soczewkach do xenonu napisalem tutaj
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu