|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY3A 1.8] Piszczenie przez pierwsze 150-200 metrów jazdy, p |
Autor |
Wiadomość |
bartron
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross & Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-08-2017, 08:36 [CY3A 1.8] Piszczenie przez pierwsze 150-200 metrów jazdy, p
|
|
|
Witajcie,
chciałbym zapytać o możliwą przyczynę piszczenia spod podwozia przez pierwsze 150-200 metrów od startu. Zawsze dzieje się tak po dłuższym postoju typu 2h czy cała noc (w garażu podziemnym)
Dodam, że mechanik sprawdzał hamulce (tarcze i klocki) i do wymiany były tylko klocki przód, co też uczyniłem, ale problem nie zniknął. Auto hamuje poprawnie.
Zauważyłem również, że jeśli w czasie piszczenia nacisnę hamulec to piszczenie ustaje, natomiast jak odpuszczę to znów zaczyna (no chyba, że pokonam już ten odcinek 200 m).
pozdrawiam
Bartek.
[ Dodano: 25-08-2017, 17:27 ]
Nikt nie ma pomysłu ? |
|
|
|
 |
Mitsu_Gawlo
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.6 Invite
|
Wysłany: 25-08-2017, 19:28
|
|
|
Natknąłem się kiedyś na taki ciekawy filmik na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=ZvtjnxpFRbU
Niestety jest po angielsku, ale wszystko jest przedstawione jak zrobić, także można się częściowo domyśleć.
Jedne z opcji (oprócz oczywistych) są wymiana blaszek podtrzymujących szczęki albo czyszczenie i smarowanie wszystkich elementów współpracujących. |
_________________ Samochód marzeń: kup i zrób

|
|
|
|
 |
bartron
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse Cross & Lancer
|
Wysłany: 25-08-2017, 19:34
|
|
|
Tylko, że mi nie świszczy przy hamowaniu tylko przez pierwsze 200 metrów jazdy. Potem ten dźwięk już w ogóle nie występuje, a auto hamuje bardzo dobrze (co i potwierdził niedawno przegląd). |
|
|
|
 |
|
|