|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Pisk w kołach |
Autor |
Wiadomość |
patriotazz
Mitsumaniak

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2009, 20:29 [Cari 1.6] Pisk w kołach
|
|
|
Ostatnio mam problem, ponieważ jak tylko ruszam przez około minute dobiega straszliwy pisk z kół niestety nie moge nawet określić które to koło ale raczej cos z tyłu, ogólnie coś ma z tyłem, ponieważ przy cofaniu dochodzą różnego rodzaju nie przyjemne dźwięki, tzn pisk, strzeszczenia i dźwięk wyginajacej sie tak jakby rurki, niewiem nie znam się.Pojechałbym do warsztatu ale boje sie że nie bede miał takiej sumy na naprawe.
Jeśli Wiecie co to może być to doradźcie, aha dodam że tył jest po wymianie klocków. |
|
|
|
 |
Kris1980_147
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Pomógł: 10 razy Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 334 Skąd: Rogoźnik
|
Wysłany: 06-02-2009, 20:46
|
|
|
A czy po tej wymianie nic ci nie obciera (hamuje) ??
Najlepiej podnieś samochód na lewarku i pokręć tylnymi kołami w jedną i w drugą stronę.
Sprawdź czy łożysko nie jest walnięte. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 09-02-2009, 08:55
|
|
|
Stawiam na hamulce, koszt klocków czy okładzin to ok.120zł, ale jak wyżej podnieś auto i zakręć kołem.
Łożyska niezmiernie rzadko lecą, jeżeli to łożysko to na kole pojawi się luz pionowy jak chwycisz koło rękoma i zaczniesz bujać góra-dół.
Generalnie nie ma na co czekać bo jak coś strzela i blokuje to może ci koło na stałe zablokować podczas jazdy i zrobisz sobie ogromna krzywdę. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|