Osłona pod silnik |
Autor |
Wiadomość |
maro275
Mitsumaniak noob
Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Kwi 2011 Posty: 151 Skąd: z domu
|
Wysłany: 26-04-2011, 08:46 Osłona pod silnik
|
|
|
Witam.
Czy można gdzieś dostać lub dopasować osłonę pod silnik ? już 2gi alternator pada! Cholera jednego wymieniałam po sylwestrze, padł mi 30 grudnia no i miałem problem ;/ musiałem pociągiem pod Warszawę jechać na sylwestra ;/, teraz już iskrzy coś z alternatora jakiś piasek jest w środku, wilgoć też od spodu podczas jazdy w deszczu daje mu popalić.
Robił ktoś coś w tej sprawie w swoim lancerze?
Liczę na pomoc, bo co 5 miesięcy alternator wymieniać to nie jest fajnie..
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
DanielBogusz
Mitsumaniak Sędzią moim jest Bóg

Auto: Space Star 1.6 Galant 2.5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 389 Skąd: Garwolin
|
Wysłany: 26-04-2011, 21:11
|
|
|
Proponował bym się rozejrzeć np. za osłoną do Carismy po lifcie, wiem, że osłony do tego modelu można kupić, chyba coś około 100zł nowa. Kombinuję w tę stronę, bo carisma ma podobny silnik 1.6 16v tylko odwrócony o 180 stopni z tego co pamiętam, wiec nawet jeśli mocowania nie będą pasowały to można zrobić swoje poprzez duże podkładki między innymi. Bo nigdzie nie widziałem takiego czegoś ani do lancera, colta, czy carismy przed 2000r. Matę wygłuszającą pod maskę tak właśnie wykorzystałem z carismy. |
|
|
|
 |
dasior591
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GLX 2.0
|
Wysłany: 27-04-2011, 08:29
|
|
|
DanielBogusz napisał/a: | Bo nigdzie nie widziałem takiego czegoś ani do lancera, colta, |
Kleju w cyborgu ma.
Ja planuje latem jak znajdę czas wykonać sobie jakąś osłonę komory silnika od dołu bo miskę olejowa mam juz poobijaną konkretnie. Jak ktoś to zrobi przede mną to miło, będzie prościej . |
|
|
|
 |
maro275
Mitsumaniak noob
|
Wysłany: 27-04-2011, 11:44
|
|
|
Hmm ... znalazłem od golfa 4 osłonę w stanie nienaruszonym nawet zaczepy nie pourywane ktoś w rów wpadł i nie zebrał w zimę ;p, więc chyba z tej osłony coś spróbuje wykombinować, po docinam tak aby osłaniało mi chociaż sam alternator od spodu
Dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
dasior591
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GLX 2.0
|
Wysłany: 27-04-2011, 22:50
|
|
|
Napisz jak Ci wyszło bo może przypasuje i wszyscy zaczną taką montować |
|
|
|
 |
maro275
Mitsumaniak noob
|
Wysłany: 29-04-2011, 09:53
|
|
|
jutro będę to robił jak coś porobię fotki i dam na forum i zobaczycie ;p ... o ile uda mi się to ;p
[ Dodano: 06-05-2011, 17:46 ]
Zrobiłem osłonę pod alternator i miskę olejową, jutro pod skrzynię będę robił.
Ostatnio wjechałem w porządną kałużę i zaczął mi przerywać, a miałem do domu 150 km;/ - iskry z kopułki szły;/ zachlapało mi wszystko ;/ więc zmotywowało mnie to i zrobiłem osłonę. Poniżej obiecane fotki osłony pod michę i alternator
Płyta od golfa IV znaleziona podczas zimy w rowie przy drodze ;p xD zresztą widać napis GERMANY
Płyta cięta na 2 części:
3/4 płyty pod miskę i alternator
1/4 - płyty pod skrzynię.
edit:
Osłona pod skrzynię zrobiona dziś ;p
fotki potem wrzucę;]
 |
|
|
|
 |
|