Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam jestem tutaj nowy
Autor Wiadomość
kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 18-01-2009, 21:49   Witam jestem tutaj nowy

Witam wszystkich bardzo serdecznie, nawet nie wiecie jak bardzo się ciesze ze w końcu znalazłem forum o SIGMIE widzę tutaj bardzo dużo pomocnych dłoni w wielu sprawach i sam na pewno tez będę komuś mógł pomoc jestem mechanikiem samochodowym z zawodu wiec jeśli chodzi o sprawy mechaniczne służę radami i pomocą jedynie w czym nie pomogę to w elektryce i elektronice ni niestety nie wszystko człowiek potrafi i tutaj mam mały problem otóż założyłem xenony i zaczęły się dziać dziwne rzeczy w elektryce tzn. dokładnie jak zapalam światła mijania to przy okazji żarzą się halogeny od długich . co to może być??

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2009, 23:11   

Ogólnie to chyba jest coś pomotane w instalacji. Pomóc mozemy w taki sposób że podamy Ci schematy i zobaczysz jak są podłączone oryginalne lampy, bez przyjrzenia sie w jaki sposób te ksenony są zamontowane nie da sie na odległość dojść co nie jest podłączone tak jak trzeba. Na początek przejrzyj instrukcje MAGNA WORKSHOP i schematy elektryczne - są do sciągnięcia w przyklejonym wątku pt. Instrukcje i Serwisówki do Sigmy/Diamante

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2009, 06:31   

ok wielkie dzięki dzisiaj sobie przysiądę do tego i dokładnie przestudiuje na pewno gdzieś jest mały błąd :)

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 19-01-2009, 07:00   

Witam.
Wygląda jakby gdzieś nie było masy, miałem podobny problem w poprzednim autku. :)

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2009, 10:23   

no niestety nie moge z rapida sciągnąć żadnych schematow dotyczących instalacjicały czas wyskakuje jakiś błąd moze dał bys rade wysłać mi na meila?? smegal@tlen.pl

syski
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2009, 11:23   

Witam!
Właśnie Ci przesyłam schematy powinny zaraz u Ciebie być, ale ta przypadłość to brak masy -sprawdź dobrze nawet jeśli wygląda że jest ok.

Bulwa 
Mitsumaniak

Auto: audi c4 quattro,audi b4 quattr
Wysłany: 19-01-2009, 13:38   

Witam kolegę,akurat tak się składa że jestem elektrykiem samochodowm ,twój problem to na 99% brak masy,pozdrawiam

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2009, 15:48   

dziękuje za pomoc!!!!!!!!

[ Dodano: 19-01-2009, 16:14 ]
SYSKI wielkie dzięki dotarło do mnie!!!!!:)

Szymon82 
Mitsumaniak
Szymon

Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Wysłany: 19-01-2009, 17:43   

Witaj Kosior! Widzę, że masz identyczną sigmę jak moja! Manual czy automat? Fajnie było by kiedyś obejrzeć bliźniaczy egzemplarz :) Mieszkam w Środzie Wlkp., ale często jestem w Poznaniu!
pozdrawiam

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2009, 17:50   

Witaj Szymon ja mam manual a jeśli chodzi o spotkano nie ma sprawy ja jestem codziennie w Poznaniu zawsze popołudniu można mnie złapać na ul Gnieźnieńskiej tam pracuje jako mechanik samochodowy tak wiec zapraszam (skręt w lewo w podwórko tuż przed mostem kolejowym )

Odpowiedz do tematu