|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kontrolka check engine, ASC, mrugający dyfer i spadek mocy |
Autor |
Wiadomość |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-10-2016, 12:51 Kontrolka check engine, ASC, mrugający dyfer i spadek mocy
|
|
|
W czasie jazdy po autostradzie gdy mocno przyspieszyłem wyskoczyły mi kontrolki check engine, ASC off, ślizgające autko i zaczęła mrugać kontrolka centralnego dyfra tak jak na zdjęciu http://tiny.pl/gwz3l Auto też straciło chyba z połowę mocy bo pod górę ledwo jechało. Po zgaszeniu i odpaleniu na nowo został tylko check engine i przyspiesza już normalnie. Byłem u mechanik i odczytał i skasował błąd EGR ale sytuacja powtórzyła się drugi raz, co to może być? Może ktoś miał podobną sytuację?
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 20-10-2016, 13:04
|
|
|
EGR albo czujnik doładowania ciśnienia. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
malpik
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV 3,2
|
Wysłany: 21-10-2016, 09:28
|
|
|
Witam
U mnie w takiej samej sytuacji tylko kontrolka dyfra się nie włączała to był uszkodzony przewód podciśnienia od turbiny. Może ta drobnostka i tobie się przytrafiła.
Pozdraiam |
|
|
|
 |
Woju
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 08-12-2016, 21:35
|
|
|
Miałem dokładnie to samo i przerażony pojechałem na diagnostykę. "Wymiana turbiny itd"....
Ale jednocześnie przestałem kupować olej na tanich stacjach i jak ręką odjął. Jeżdżę rok i ani razu się nie powtórzyła sytuacja. |
|
|
|
 |
|
|