Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pajero po regeneracji pompy wtryskowej slabo odpala
Autor Wiadomość
Tom25780 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero 2.8td
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-01-2009, 14:35   Pajero po regeneracji pompy wtryskowej slabo odpala

Witam wszytkich mitsumaniakow! Oto moj maly kolejny problem: pajero long 2.8 td 94r, pompa wtryskowa po regeneracji i jak juz auto zaskoczy to chodzi jak burza,ale jak zgasze to znowu musze pokrecic go z dziesiec sekund zanim odpali. Wszystko wskazuje na to ze paliwo sie cofa,wiec zalozylem zawor zwrotny i przezroczysty wezyk i nic to nie dalo,paliwo w wezyku jest. Auto nie kopci,nie zostawia zadnej zaslony dymnej,jak odpali cyka jak zegareczek wiec zaplon tez odpada,swiece zarowe nowe... Co to moze byc pomozcie!!

suchy95 
Nowy Forumowicz
suchy95

Auto: Pajero Sport 2,5td 99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2009, 17:00   

witam,nie chce zle wrozyc,ale prawdopodobnie jest uszkodzona sekcja rozruchowa w pompie,ale jezeli jest ona po regeneracji to powinno byc ok,z doswiadczenia wiem ze jest roznie z ta regeneracja,jezeli jest ustawienie wtrysku ok i paliwo tez sie nie cofa ,to przy rozruchu odkrec przewod od wtryskiwacza i zobacz czy wytryskuje paliwo, jezeli slabo to masz juz odpowiedz,a teraz glupie pytanie -sprawdziles swiece i ich zasilanie?pzdr i daj odpowiedz

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-01-2009, 17:06   

Hejka! No wlasnie swiece sprawdzone-wszystko z nimi oki. Niestety tez zaczynam sie przekonywac ze nie do konca pompa zostala zregenerowana poprawnie,jeszcze sprawdze te wtryski...dzieki za podpowiedz. Pozdrowka!!

Przemy
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 17:48   

sprawdź albo wymień od razu podkładki miedziane przy wjesciu węża zasilania od pompy. One czasami lubią siadać. Może tamtędy bierze lewe powietrze.
U mnie szwankował zawór zwrotny w obudowie filtra paliwa i paliwo się cofało.
Moze podłącz filierek przezroczysty i podepnij przewody omijając filtr paliwa.

a jeśli jest paliwo to może źle ustawiony jest kat wyprzedzenia pompy?? wtedy tez będzie trzeba go dłużej pokręcić.

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-01-2009, 18:07   

filtr juz omijalem i niestety jest to samo,paliwo w wezykach jest bo zalozylem przezroczyste,wiec chyba zostala juz tylko pompa. Nie wiem jak z tym katem wyprzedzenia wtrysku,bo pompa tak jak pisalem po regeneracji zakladalem ja na znaki na zabkach,ale tak sobie mysle gdyby kat wyprzedzenia wtrysku byl niedobry to by w czasie jazdy kopcil albo nierowno chodzil,a on sobie jak juz odpali cyka rowniotko. Dzieki wielkie za pomoc. Pozdrawiam

Przemy
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 21:41   

Powiem Tobie ze moja pompa jest po regeneracji. Włożyłem ją pare dni temu na miejsce i.... jak rano go odpalam po odstaniu to tez muszę pokręcić chwilkę a przed regeneracja palil na strzała. Ja widzę u siebie źle ustawiony kąt. Czekam, jutro maja mi przywieść czujnik zegarowy i zobaczymy co będzie. Powiem jeszcze tyle że jak juz odpali to chodzi dość równo i nic a nic nie kopci.

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-01-2009, 17:38   

Dzieki ,daj znac czy cos u ciebie wykryli.

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2009, 18:00   

Cytat:
Witam wszytkich mitsumaniakow! Oto moj maly kolejny problem: pajero long 2.8 td 94r, pompa wtryskowa po regeneracji i jak juz auto zaskoczy to chodzi jak burza,ale jak zgasze to znowu musze pokrecic go z dziesiec sekund zanim odpali.

Witam na forum.Moje pytania to 1)jak długo silnik pracuje po pierwszym odpaleniu 2) czy ostro się zagrzał tzn do normalnej temperatury 3) czy powtórnie odpalasz natychmiast po zgaszeniu czy też po ostygnięciu silnika. Pytania moje są ukierunkowane na wtryskiwacze czy po regeneracji pompy były zmieniane??? Może być tak że rozgrzane wtryski nie dają rady. Mogę się mylić ale taki przypadek miałem z innym silnikiem,nie był tak technicznie rozbudowany :wink: ale wymiana a konkretnie regulacja wtrysków pomogła.Pozdrówka :)

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-01-2009, 12:36   

Hej! Auto po odpaleniu chodzi rowniutko i nie gasnie,odpalac moge nawet po 10 sekundach od zgaszenia, czy po godzinie od zgaszenia i efekt jest dokladnie ten sam. Faktem jest jednak,ze wtryskiwacze nie byly regenerowane ani wymieniane,jednak znowu rodzi sie pytanie dlaczego silnik pracuje sobie rowniutenko bez problemow jak juz odpali???
Pozdrowka

Odpowiedz do tematu