Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
hymn parady rownosci
Autor Wiadomość
borecki
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2006, 15:53   hymn parady rownosci

Posłuchaj hymnu parady równości 2006

"Kiedy zaproponowałem zrobienie gejowsko-lesbijskiego hip-hopu, reakcje w środowisku gejowskim był dość sceptyczne. Większość ludzi uważała, że nie ma sensu robić hip-hopu, gatunku muzyki, gdzie na kobietę mówi się »suczka« a gejów porównuje się do pedofilów (np. piosenka »Polacy« zespołu Pięć Dwa Dębiec)" - mówi Łukasz Pałucki, koordynator ds. muzycznych Parady Równości, o powstaniu piosenki: "Projekt ruszył dopiero kiedy prezes Fundacji Równości - Tomasz Bączkowkski powiedział mi: »Rób ten hip-hop, to świetny pomysł«. Wtedy zaprosiłem do niego Kazię Szczukę, MC Chaucima i feministyczny zespół Duldung. Tak naprawdę to właśnie dziewczyny z Duldunga są matkami oficjalnego hymnu Parady Równości 2006. Oprócz Hymnu, na specjalnej płycie ukażą się jeszcze dwa utwory".

Zespół Duldung wykorzystał piosenkę brytyjskiej grupy Chumbawamba, "Homophobia".

Płyta z Hymnem Parady Równości 2006 ukaże się nakładem Long Records. Oprócz hymnu i coveru Chumbawamba, na płycie można będzie znaleźć hardcore'owy kawałek Santiego "Armagejdon". Płyty będą rozdawane bezpłatnie przez Fundację Równości jeszcze przed Paradą Równości, która odbędzie się 10 czerwca.

...wkleilem to bo jestem ciekawy Waszych komentarzy.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2006, 16:00   

Jak ktoś jest gejem czy lesbą to ok - trudno - jego wybór.
... ale nierozumiem po co oni się z tym tak afiszują, nie rozumiem tych ich parad równości, w ten sposób tylko zrażają do siebie ludzi.

... ja naprzykład nie organizuję żadnych manifestacji z tego powodu że jestem Mitsumaniakiem :mrgreen:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 05-06-2006, 18:30   

akbi napisał/a:
... ale nierozumiem po co oni się z tym tak afiszują, nie rozumiem tych ich parad równości, w ten sposób tylko zrażają do siebie ludzi.

Myślę, że takich co nierozumieją jest więcej - też się do nich zaliczam. Ale najśmieszniejsze jest to, że mam znajomego geja, który sam potępia takie zachowania i parady...
Ja ogólnie na wszystko co "poprawne politycznie" (promocja homoseksualizmu, feminizm i wszelka inna, fałszywie rozumiana "równość") reaguję alergicznie.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Wysłany: 05-06-2006, 23:05   

Ta muza to smiech na sali :lol:
I tyle w temacie :?
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 06-06-2006, 08:40   

akbi napisał/a:

masz racje, ale nie widzę powodu robić z tego wielkiego halo. Mam na myśli wszelkiej maści wiece, marsze i tak jak wyżej - hymny.
To w co kto wierzy lub jakie ma preferencje sexualne nie oznacza że trzeba się z tym ogłaszać całemu światu. Skoro lubią to co robią - ok, ale po co się z tym obnosić po ulicach z pieśnią na ustach?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 06-06-2006, 08:48   

Grześku napisał/a:
akbi napisał/a:

masz racje, ale nie widzę powodu robić z tego wielkiego halo.

Zdaje się, że walczą o swoje prawa. Ponoć wszyscy równi według Konstytucji :?: :roll: :?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 06-06-2006, 08:53   

JCH napisał/a:
Zdaje się, że walczą o swoje prawa. Ponoć wszyscy równi według Konstytucji

Jeśli chcą sobie przepisywać majątek po śmierci, czy robić śmieszne związki małżeńskie to ok - niech sobie robią ... ale uważam że nigdy nie powinni mieć praw do adopcji dzieci :twisted:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 06-06-2006, 08:55   

JCH napisał/a:
Zdaje się, że walczą o swoje prawa. Ponoć wszyscy równi według Konstytucji :?: :roll: :?

skoro wszyscy są równi to dlaczego są zakazy wyśietlania pewnych filmów w kinach, co jest równe z zakazem ich oglądania? Czy mam z tego powodu napisać hymn i wyjść na ulice?

Bez przesady, skoro mają inne preferencje muszą liczyć się z pewnymi utrudnieniami. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem ale pod tym względem jestem konserwatystą.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 06-06-2006, 09:04   

Grześku napisał/a:
dlaczego są zakazy wyśietlania pewnych filmów w kinach, co jest równe z zakazem ich oglądania? Czy mam z tego powodu napisać hymn i wyjść na ulice?

Masz takie prawo.
A jakich to filmów zabraniają wyświetlać ?

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Aśka
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2006, 09:05   

Uważam się za tolerancyjną osobę, rozumiem potrzeby czy poglądy innych ale po co się z tym aż tak afiszować. "Parada Równości" - mam tylko nadzieje że nigdy nie będzie równości we wszystkim między grupami lesbijek i gejów a ludzmi o "normalnej" orientacji seksualnej.

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 06-06-2006, 09:08   

JCH napisał/a:

Np takich

http://wiadomosci.onet.pl/1334976,11,item.html

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Wysłany: 06-06-2006, 09:10   

JCH napisał/a:

Kod DaVici - w wielu miastach jest zakaz wyświetlania z powodu naruszenia wartości religijnych
Czyli żeby nie było niedomówień - księża katoliccy naciskają na polityków z frakcji rządzącej a oni wydają dyspozycje.
Podobno (ha ha ha) film nawołuje do odejścia od kościoła.

akbi napisał/a:
ale uważam że nigdy nie powinni mieć praw do adopcji dzieci :twisted:

mnie to nie śmieszy tylko przeraża.

Aśka
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2006, 09:18   

akbi napisał/a:
JCH napisał/a:

Jeśli chcą sobie przepisywać majątek po śmierci, czy robić śmieszne związki małżeńskie to ok - niech sobie robią ... ale uważam że nigdy nie powinni mieć praw do adopcji dzieci :twisted:

Podział majątku -OK, ale jak dojdzie do tego że będą mogli legalizować swoje związki nie obejrzymy się a zaczną walczyć o możliwość adopcji dzieci. A co później.....???

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 06-06-2006, 09:25   

JCH napisał/a:

Ależ oni mają DOKŁADNIE takie same prawa jak my!

Edit:
Może powinniśmy wyjasnić raz na zawsze parę kwestii?
1) Równouprawnienie oznacza, że wszyscy mają mieć takie same prawa. I mają. Tylko niektóre grupy domagają się większych praw dla siebie i w dobie "poprawności politycznej" to własnie nazywa się "równouprawnieniem" - to błąd.
2) tolerancja oznacza, że TOLERUJE się coś CO NAM NIE ODPOWIADA, z czym się nie zgadzamy. I tu kolejny błąd "poprawności politycznej" - tolerancja NIE OZNACZA, że mamy się na siłę zgadzać z czymś co nam nie odpowiada.

dylirzans
[Usunięty]

Wysłany: 06-06-2006, 09:48   

akbi napisał/a:
JCH napisał/a:

Zgadzam sie z tym, osobiscie nie jestem tolerancyjny wobec homoseksualizmu i nie mam ochoty wyjsc pewnego razu na ulice i spotkac 2 gejow prowadzacych wozek dzieciency;/

Odpowiedz do tematu