Padlem ofiara Pobieraczka. |
Autor |
Wiadomość |
MartinMM
Mitsumaniak

Auto: Lancer/Pajerko/Gulf
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2012, 23:39 Padlem ofiara Pobieraczka.
|
|
|
CZY KTOS PADL ofiara Pobieraczka tak jak ja ? jak sie uratowac przed nie zaplaceniem im 94 zlotych. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:24
|
|
|
Taaa wyrzuć maila do śmieci to jest. Przyślą Ci jeszcze może 1-2 maila. Ogólnie jest to nie prawne także, działa to na zasadzie przestraszenia "byłego klienta" heh, a nóż zapłaci. Zresztą nawet gdzieś już opisywaliśmy ten temat. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
|
Wysłany: 27-01-2012, 00:35
|
|
|
Dokładnie, tak jak Przemek pisze. Też się naciąłem rok temu. W sieci jest mnóstwo przypadków opisanych... ja byłem w o tyle 'komfortowej sytuacji', że podałem zupełnie przypadkowe dane i śmieciowego maila. Daj sobie spokój i nie zawracaj sobie głowy, szkoda zdrowia. |
|
 |
MartinMM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-01-2012, 10:33
|
|
|
mhm to dobrze, ogladalem na yt, ze mozna zrezygnowac z takiej umowy do 3 miesiecy, nie ukrywam ze smieciowy mail w ktorym opisane sa konsekwencje na poczatku mnie wystraszyl. Dokładne przeczytanie regulaminu zajmuje około 6 godzin. Jakbym mial czytac wszystkie regulaminny na kazdym portalu to bym nic nie zdarzyl zalatwic. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 27-01-2012, 10:46
|
|
|
wycinki z regulaminu:
Cytat: | Materiały dostępne poprzez usługi mogą być chronione przez prawa autorskie lub patentowe posiadane przez usługodawcę lub strony trzecie. Usługodawca zapewnia użytkownikowi ograniczoną licencję na dostęp i użycie usług tylko dla celów osobistych. Zabronione jest wykorzystywanie znaków handlowych, towarowych i innych materiałów chronionych prawami autorskimi udostępnianych w ramach usług. Poza wymienionymi wyżej wyjątkami, usługodawca i licencjonowane przez niego osoby zastrzegają sobie wszelkie prawa do materiałów umieszczonych w ramach usług. |
Cytat: | Wysyłając wiadomości, pliki, wprowadzając dane lub korzystając z innej formy komunikacji w ramach usługi, użytkownik deklaruje że jest uprawniony do takiego dysponowania wysłanymi danymi, a jednocześnie udziela usługodawcy wiecznej, ogólnoświatowej, nieodwołalnej, nieograniczonej, niewyłącznej, wolnej od opłat licencji na użycie, kopiowanie, licencjonowanie, adaptację, dystrybucję, wystawianie, publiczne udostępnianie, reprodukcję, transmisję, modyfikację, edycję i wykorzystanie na inne sposoby przekazanych danych, we wszystkich mediach znanych w bieżącej chwili jak i tych, które pojawią się w przyszłości. Zrzeka się on również praw do dochodzenia od usługodawcy jakichkolwiek rekompensat za przypuszczone lub stwierdzone naruszenia praw autorskich, praw do prywatności i publikacji lub moralnych w związku z korzystaniem z usług. |
ACTA przy tym to mały pikuś....
Martinos, zaglądnij tutaj
http://forumprawne.org/pr...ci-zaplaty.html |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
MartinMM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-01-2012, 12:12
|
|
|
gulgulq, dzieki za informacje. Czuje sie zbyt pewnie w internecie i nie sadzilem ze moge trafic na tego typu pulapke, a jednak. |
|
|
|
 |
Tovija
Forumowicz
Auto: Meggy
|
Wysłany: 27-01-2012, 13:02
|
|
|
O tym pobieraczku był nawet dokument w Sprawie Dla Reportera Jakaś małolata zasysała sobie przez Niego pliczki i rządali potem od niej jakiejśastronomicznej kwoty |
|
|
|
 |
meydey000
Mitsumaniak meydey

Auto: ea5w v6 se; magnum 480 dxi eev
Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 588 Skąd: TSK Skarżysko Kamienna
|
Wysłany: 27-01-2012, 14:06
|
|
|
już karę zapłacili za te praktyki. było o tym w tv. jakąś porządną kare im dowalili. |
_________________ jest ryzyko-jest zabawa |
|
|
|
 |
MartinMM
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-01-2012, 16:10
|