Odpryski lakieru |
Autor |
Wiadomość |
Piotr Z
Mitsumaniak

Auto: sigma 3.0 V6 12v sedan 94 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 293 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 15-01-2009, 19:30 Odpryski lakieru
|
|
|
Po ostatnim myciu samochodu na myjni ręcznej pojawił się na zderzaku sporych rozmiarów odprysk lakieru.Zderzaka nie mam zamiaru malować ale mam pytanie czy i w jaki sposób można jakoś go zlikwidować , mam na myśli jakiś lakier w spreju czy coś innego .Co robić jeżeli zauważę kolejne małe odpryski które po kolejnych wizytach na myjkach ciśnieniowych będą z pewnością się powiększać.Może ktoś z was maskował odpryski na lakierze? |
_________________ Pozdrawiam
Piotr
pierwszy zlot sigm w Kazimierzu Dolnym
 |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2009, 07:44
|
|
|
Ja mam ich dość sporo na lewej stronie auta. Oczywiście za sprawą kiepskiego lakierowania (auto było przetarte na lewym boku), i dla mnie jedyną pomocą jest nowy lakier. W twoim przypadku zmatowiłbym i polakierował sprayem o takim kolorze. |
|
|
|
 |
batman-1 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 09:29
|
|
|
Moim skromnym zdaniem warto podjechać i zapytać ile weżmie jakiś lakiernik za pomalowanie.Przedni zderzak jest narażony na kamyczki z kół jak za kimś jedziesz i sprey moim zdaniem nie zda egzaminu i tylko sie bedziesz wkużać jak po każdym myciu bedziesz odkrywać nowe odpryski a może sie okazać że to nie jest taki duży koszt.Pozdrawionka. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 00:14
|
|
|
co tam małe odpryski - ja dzisiaj rano wstałem i z wielkim wk... odnalazłem na masce przez całą szerokść rysę aż do podkładu . Pewniakiem jakiś sk... szedł sobie nocą i coś mu się w małym p... berecie po.... i się wyżył. To jest dopiero jawne sk....
Sorki ale od rana chodzę w... znaczy zdenerwowany |
|
|
|
 |
marvood [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2009, 06:32
|
|
|
Odpryski masz na zderzaku, bo widać ktoś źle zapodkładował zderzak przed malowaniem, albo maznął w ogóle bez podkładu
Na razie profilaktycznie możesz jechać do sklepu z lakierami i niech Ci dorobią lakier w sprayu koszt 30-60zł i co jakiś czas jak się pojawią odpryski możesz przeszlifować papierem to miejsce i trysnąć delikatnie sprayem. Najlepiej bez bezbarwnego bo będziesz musiał polerować a ma być szybko tanio łatwo i skutecznie - tak?
A jak już ze zderzaka zacznie robić się Milka po tych zaprawkach, to wtedy do lakiernika pojedziesz, żeby Ci cały zderzak, ale tym razem z podkładem! pomalował.
Żaden lakiernik nie będzie chciał sie bawić w naprawę małego odprysku, no chyba że Cię stać na jego "poświęcenia".....
Pozdrawiam
Ps. jak nie masz wprawy, poćwicz na czymś takie natryski lakieru w sprayu. |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 21-01-2009, 16:43
|
|
|
hej ...i będziesz kupywał te spraje po 60 zł.i psikał i psikał a po każdej myjni będzie odprysk większy i większy .będziesz tak łatał i łatał i jezdził takim łatkiem a lakierek będzie ci znikał w oczach aż w końcu i tak zajedziesz do lakiernika i naruszysz swój budżet finansowy .bądź facetem i nie lep tej skorupy tylko wydaj te 300 setki i zrób to dobrze jak książka pisze ....za taką kwotę lakiernik pomaluje ci całość z podkładowaniem rozmontowaniem i tak dalej....to moje zdanie |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
|