Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:16
DVD na tylne siedzenia
Autor Wiadomość
karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-12-2008, 21:14   DVD na tylne siedzenia

A ja tutaj z takim zapytaniem, bo może znajdują sie tutaj użytkownicy takich systemów...
Wiem ze moge w podsufitke wstawić,w zagłówki a jakże ale tez i takie mobilne jeden unit na dwa ekrany i za wcale niewielki pieniądz.

No to proszę serdecznie ewentualnych użytkowników i/lub znawców tematu o rady,porady i propozycje...

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2008, 22:12   

powiem z praktyki , mam dwa w suficie , jeden z przodu (7") zamiast schowka na okulary o drugi w suficie (10") ale jakbym miał jeszcze raz szanse to do tyłu TYLKO w zagłówki !! w "starym" samochodzie używałem takiego mobilnego zestawu (7") na zagłówki zakładanego i bylo OK (choć monitory były marne) no i DVD też "na wybojach" się burzylo jak również płyty z "gazet" nie zawsze były odtwarzane , teraz co do jakosci nie mam zastrzeżeń ale duży ekran na srodku to trzeba trochę wyciągać szyjkę za TO TEN z przodu "jak dla mnie bajka" , pozdr

Luke
[Usunięty]

Wysłany: 21-12-2008, 10:40   

Ja mam w moim outku alpine w podsufitce. Jak dla mnie rewelka.

Jesli myslisz o DVD dla dzieci na tylnich siedzeniach coby nie skrzeczaly w czasie jazdy to wybierz podsufitowe;) Jesli chcesz czegos wiecej niz 'uciszacz dzieci' pomysl o jednym centralnym DVD (lub stacji multimedialnej) i monitorach w zaglowkach lub podsufitce;)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 21-12-2008, 10:56   

Bardzo się cieszę z Waszych postów-może pomogą też i innym - przeciez po to jest forum...

Ja myślałem najpierw o zagłówkach, ale mam dwie sprawy ,ktore zakłócają sielankowy wygląd: kabelek ,chocby najcienszy biegnacy od zagłówka do fotela ,a druga sprawa to ustawienie fotela w przypadku gdy prowadzi moja żona-w takiej konfiguracji ten ekranik u niej bedzię mocno away i pod dziwnym kątem...
Potem pomyslelem i zobaczyłem w podsufitce i nawet nawet... Nie umiem sprecyzowac minusów ale do końca nie jestem przekonany... Natomiast spodobał mi się pomysł z jednym odtwarzaczem i dwoma ekranami z uchwytami na fotele,np.Philips
-odtwarza toto Divx,można zabrać ze sobą w podróż gdzieś dalej (jeśli musimy sie rozstać z naszym ukochanym autkiem) no i wogole możemy zabrać z auta żeby nie korciło nikogo....

Luke
A jak się sprawuje tapicerka? Żona się strrrrrasznie boi ,że będzie masakrycznie z dwoma szkodnikami,ale sie oprzec nie mogla żeby mieć właśnie jasną- no mnie sie taki zestaw (ciemne auto i jasno w środku) tez a jakże podoba:-)
Ostatnio zmieniony przez karol_alasz 19-06-2009, 10:50, w całości zmieniany 1 raz  

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 22-12-2008, 18:31   

W/g mnie najlepsze są w zagłówkach, montowane na stałe, gdy ich nie używasz zakładasz po prostu pokrowce w kolorze tapicerki żeby nie kusiły złodzieja. Podsufitkowy monitor nie daje się skutecznie ukryć, zaś noszenie ze sobą kolejnych klamotów jest w/g mnie trochę uciążliwe. Profesjonalne firmy robią taki montaż naprawdę rewelacyjnie. Sprzedając samochód i tak będzie to już na tyle stary sprzęt, że nie warto o wymontowywać a samochód będzie łatwiej sprzedać.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 22-12-2008, 18:58   

karol_alasz napisał/a:
Żona się strrrrrasznie boi ,że będzie masakrycznie z dwoma szkodnikami
nie wiem jakiej jakości tapicerkę ma Outlander, ale użytkownicy Octavii L&K czyli skóra beż nie wypowiadali się raczej w superlatywach - oprócz wrażliwości na szkodniki to nawet tak banalna sprawa jak mokre jeansy potrafią zostawić pamiątkę dość trudną do usunięcia

Luke
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2008, 11:02   

Co do podsufitowego DVD to wlasnie dosc latwo go ukryc;) Przy przyciemnianych szybach ktos musial by sie czolgac po chodniku i naprawde wiedziec czego szuka zeby go dojrzec :D Mysle ze jest tak samo widoczne jak te w zaglowkach nakryte pokrowcem.

Co do skory powiem tak: nie jest tragicznie. Co prawda u mnie w samochodze jest bezwzgledny zakaz jedzenia i uzywania flamastrow :evil: Przy okresowym czyszczeniu (raz na miecha) nie mam problemu z utrzymaniem czystosci 8)

Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat!
Lukasz

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 24-12-2008, 14:59   

Zjezdzamy z lekka z tematu ,ale jest on rwonie ciekawy co ten na poczatku....
Luke, masz juz jakies sprawdzone kosmetyki do tych skór,coó godnego polecenia?

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2008, 22:34   

karol_alasz napisał/a:
proszę serdecznie ewentualnych użytkowników i/lub znawców tematu o rady,porady i propozycje...
mysle ze warto zerknac do dzialu CAR AUDIO z tego co kiedys obilo mi sie o uszy dwa zaglowki to dwa tysiaki za zabudowe...
karol_alasz napisał/a:
jakies sprawdzone kosmetyki do tych skór,coó godnego polecenia?
sa juz tacy od nas z forum ktorzy korzystali z specyfikow z LADERZENTRUM i sa zadowoleni ktos z tego sklepu jest zarejestrowany u nas na forum jako muzycom i mamy podobno znizki na klub . o skorach troche bylo w dziale GALANT'a

albo pojedz od razu np TUTAJ

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 25-12-2008, 17:24   Re: DVD na tylne siedzenia

karol_alasz napisał/a:
A ja tutaj z takim zapytaniem, bo może znajdują sie tutaj użytkownicy takich systemów...
Wiem ze moge w podsufitke wstawić,w zagłówki a jakże ale tez i takie mobilne jeden unit na dwa ekrany i za wcale niewielki pieniądz.

No to proszę serdecznie ewentualnych użytkowników i/lub znawców tematu o rady,porady i propozycje...

Witam.Niedawno na Allegro nabyłem coś takiego (podaję nr aukcji) 462115125 może warto było by zamontować cosik takiego 4 w 1 U mnie sprawuje się bez zarzutu a i po schowaniu niezbyt wiadomo co to jest a wygląda jak radio. Pozdrówka :)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 25-12-2008, 18:13   

jawaldek
Nie no w sumie spoko ....tylko,że ja już posiadam centralny z dvd(w przedniej konsoli) i kamera cofania i nie bede wymienial a chodzi mi na tylne siedzienia jeno.........i w sumie za niższą cenę mogę mieć dwa wyświetlacze po 7" jak opisywałem w swoim poście (Philips)...

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 25-12-2008, 18:52   

karol_alasz, a nie łatwiej było załatwić sprawę w salonie przy kupnie auta? :)

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 25-12-2008, 19:09   

karol_alasz napisał/a:
jak opisywałem w swoim poście (Philips)...

No tak,przyznaję się czytałem pśpiesznie :oops: Pozdrówka :)

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Wysłany: 27-12-2008, 19:10   

KowaliK
Znaczy,ze co?? ,ze w gratisie wyciągnąc ten entertainment przy kupnie?! Za 12 czy 16 kafli to oni by mi dali ale rachunek do zaplacenia-zimowki 16" i tyle co ewentualnie u nas... moze u niemca jak stoi ich gromada na parkingu ale u nas-jak na czarny z czarna skora 3 rezerwacje a ten co i tak chcialem z jasnym wnetrzem po prostu zgapili sie ,gosc terminow nie dotrzymal co zamawial i mnie sie trafilo jak slepej kurze ziarno ;-) -nie bylo rezerwacji przez w zasadzie niedopatrzenie.....

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 27-12-2008, 20:24   

karol_alasz napisał/a:
KowaliK
Znaczy,ze co?? ,ze w gratisie wyciągnąc ten entertainment przy kupnie?! Za 12 czy 16 kafli to oni by mi dali ale rachunek do zaplacenia-zimowki 16" i tyle co ewentualnie u nas... moze u niemca jak stoi ich gromada na parkingu ale u nas-jak na czarny z czarna skora 3 rezerwacje a ten co i tak chcialem z jasnym wnetrzem po prostu zgapili sie ,gosc terminow nie dotrzymal co zamawial i mnie sie trafilo jak slepej kurze ziarno ;-) -nie bylo rezerwacji przez w zasadzie niedopatrzenie.....

Nie, nie... Chodzi mi o to że sprawę spokojnie mogłeś załatwić w salonie przy kupnie/rezerwacji. Tego typu rzeczy PRZEWAŻNIE montują w salonie więc nie powinni robić problemów. Fakt faktem droga impreza bo w salonie oryginał proponowali za 10000 PLN ale sprzedawca od razu zaznaczył że mogą zamontować tańszego (Alpine'a) bodaj za połowę ceny. Nie dostałeś takiej propozycji? Przy zamawianiu naszego egzemplarza sprzedający sam wysunął propozycję z takim gadżetem... Poza tym z tego co tato ostatnio się dopytywał w tej sprawie, to dwa monitory w zagłówkach to dwa razy większy wydatek niż jeden monitor na podsufitce. Nie pamiętam dokładnych cen ale było coś ok. 3500 za podsufitkę i 7000 za zagłówki.

P.S
karol_alasz napisał/a:
u nas-jak na czarny z czarna skora 3 rezerwacje

Czyli od marca '07 sytuacja w normie. :finga:

Odpowiedz do tematu