Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] przegub pomocy !!
Autor Wiadomość
Wojt3k 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 31-12-2008, 09:38   [Cari 1.9DI-D] przegub pomocy !!

Witam wszystkich forumowiczów :) , otóż piszę do was ponieważ mam taki problem. Od pewnego czasu jak jadę wolno skręcam a lewo słyszę takie dziwne gruchotanie, przy skręcie w prawo ten effekt nie występuje. Moje podejrzenia padły na przegub prawy, pojechałem na stacje diagnostyczną no i moje przypuszczenia okazały się prawdą. Wchodzę do motoryzacyjnego i się zapytałem o przeguby do mojego miska , gościu mi mówi że akurat w tym samochodzie przeguby jakoś są zespolone i trzeba wymieniać cała PÓŁOŚ, chcę usłyszeć wasze zdanie na temat bo jeśli to prawda to muszę trochę wybulić. :?

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2008, 19:47   

Wojt3k napisał/a:
że akurat w tym samochodzie przeguby jakoś są zespolone i trzeba wymieniać cała PÓŁOŚ

Nieprawda.Dzwoń w nowym roku do japaneze dobierze Ci przegub i wymienisz u każdego kumatego mechaniora.

Wojt3k 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-01-2009, 10:44   

Dzięki za odpowiedź a możesz mi dać namiar na japaneze to jest jakiś gościu czy sklep intenetowy bo nie wiem. :wink:

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2009, 13:44   

Ostatnio ten sam objaw zauważyłem u siebie. Do tego piski przy skręcaniu w lewo. Ustępują przy dodaniu gazu lub przy hamowaniu. Jeśli już Wojt3k, zadzwonisz do Japaneze to poinformuj o kosztach bo i u mnie będzie naprawa :(

arthus
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2009, 18:17   

Zanim zaczniesz zamawiać przegub dowiedz się jakie ma parametry, tj. ile poszczególnych zębów. Widzę że masz DID-a - 102 KM czy 115 KM? Jeśli 102 to będzie chyba standardowy przegub, jeśli masz mocniejszą wersję to być może masz już inny przegub, a to może oznaczać więcej zachodu. Poczytaj moją historie związaną z przegubem i nie daj się nabrać na bajki, że przegub jest razem z półosią w komplecie.

Tu masz mój wątek: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20532

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 01-01-2009, 18:45   

Dostaniesz sam przegub: http://moto.allegro.pl/it...r_1_9_di_d.html

Wojt3k 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-01-2009, 09:33   

No mam 102 konie niedługo będę zdejmował i zobaczę i policzę te zęby. Mam jeszcze do was takie pytanie odnośnie japaneze czy to jest jakaś osoba prywatna czy sklep internetowy, prosił bym o jakieś namiary na niego z góry dziękuje.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 02-01-2009, 10:11   

w serwisie przegub tylko z polosia - a w zamiennikach sa same przeguby - przed zakupem proponuje jechac do mechanika zeby sprawdzic ile zebow jest w przegubie od wewnatrz
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

maciej76 
Mitsumaniak

Auto: Civic
Wysłany: 02-01-2009, 11:13   

Wojt3k, masz namiar na "Japaneze"

Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci[wytnijto]@neostrada.pl
GG: 1027199

Wojt3k 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-01-2009, 13:18   

Dziś dzwoniłem do japaneze no i przegub kosztuję 320 zł + przesyłka 17 zł
Liczba zębów:

26 zewnętrznych
33 środkowych
43 ABS

Jeszcze tylko rozkręcę swojego i policzę żeby się zgadzało i będę zamawiał. Pozdrawiam wszystkich i muszę napisać że bardzo fajne to dforum jest, duż ludzi którzy pomogą i znają się na rzeczy. :wink:

Roberto_80
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2009, 15:19   

Witam.
Właśnie mam podobny problem, juz drugi raz mechanik podchodzi do wymiany przegubu i właśnie dzwonił, że znowu coś nie pasuje. Wykorzystam info z tego postu i podzwonie sam za przegubem :)

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 02-01-2009, 15:59   

W Intercars jest przegub Spidana 0.020621. 415PLN w detalu.

Roberto_80
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 12:36   

Witam i proszę o pomoc bo już trace nerwy.
Poszukuje przegubu do Carismy 1.9 DID ilości zębów
zewnętrzne 26
wewnętrzne 25
ABS 43.
Z tego co juz wiem to przegub nie jest oryginalny nie wiem co jest w mojej Cari wlożone prosze o pomoc może ktos z forumowiczów miał podobny przypadek .

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 07-01-2009, 13:46   

Słuchaj ja miałem też problem ze znalezieniem właściwego.Szukałem po całej Polsce i w necie a w końcu kupiłem u japaneze za psie pieniądze.Jeżeli te parametry przegubu co podałeś są pewne to zadzwoń do Marka i spytaj czy coś Ci znajdzie.Moze być bez pierścienia ABS-u, który to przełożysz ze starego.Ja wymieniłem juz oba i tak zrobiłem.
Jezeli Marek nie pomoże to dzwoń do InterCars-u lub do tego gościa:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3370145

Ale musisz byc pewny tych parametrów, które podałeś.

Tu opisałem swoje problemy z przegubem:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30

Roberto_80
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 15:28   

Dzwoniłem do japaneze no i niestety nie wie co tam jest założone nic nie może "dopasować" :(

Odpowiedz do tematu