|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nawala mi klima ktos pomoze?? |
Autor |
Wiadomość |
Bosman70 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2006, 13:48 Nawala mi klima ktos pomoze??
|
|
|
Panowie mam problem z klimatyzacją w Carismie 1,8 GDI, nie wiem czemu zaskakuje dopiero po bardzo długim czasie albo wcale, mechanik powiedział mi ze to wina sprzęgła elektromagnetycznego i że lepiej sie opłaca wymienic cała spręzarke?? ale to troszke kosztuje czy ktos miał podobne problemy i czy to na pewno jak wymienie spręzarke to efekt bedzie pozytywny, pozdrowiam wszystkich mitsumaniaków |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 05-07-2006, 14:37
|
|
|
Najpierw na krótko podłączyć elekrtomagnes i dopiero sprawdzać czy padło sprzęgło elektromagnetyczne czy sterowanie nim.  |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Bosman70 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2006, 10:19
|
|
|
okiej zaraz pedze do mechanika niech kombinuje, dzieki |
|
|
|
 |
Mario.GPS [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2006, 13:05
|
|
|
A kto mi powie jak wymienić łożysko w spręzarce klimy Cari 1,8 GLX 1997 - czy muszę demontowac całą sprężarkę, czy też wystarczy zdjąc nadkole i da radę bez demontażu całej? |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 13-07-2006, 09:09
|
|
|
Mario.GPS napisał/a: | A kto mi powie jak wymienić łożysko w spręzarce klimy Cari 1,8 GLX 1997 - czy muszę demontowac całą sprężarkę, czy też wystarczy zdjąc nadkole i da radę bez demontażu całej? |
Ściągnij sobie manuala jesli do tej pory tego nie zrobiłeś i tam jest rozpisane tylko jak wymienić łożysko ale tylko na sprzęgle elktromagnetycznym . Jak patrzyłem to jest tych elementów jest trochę po drodze do samego łożyska . Obawiam się ,że trzeba całość wyjąć chociażby , żeby zamocować jakiś ściągacz do łożysk . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
|
|