Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] naprawa predkosciomierza :/ skrzynia automatyczn
Autor Wiadomość
regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2009, 11:56   [Cari 1.8] naprawa predkosciomierza :/ skrzynia automatyczn

zakladalem juz temat na forum ale niczego szczegolnego sie nie dowiedzialem.Problem to nie dzialajaca linka od predkosciomierza :/ od obrotow pracuje normalnie. myslalm ze to cos z linka ale nie moge jej znalesc:/ moiono mi ze mozliwe ze linka jest elektroniczna na jakas kostke ale nie wiem ktora to kostka pelno ich jest przy skrzyni bo jest ona automatyczna.

jurekkraków 
Forumowicz

Auto: carisma 1,8 gdi 98
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2009, 12:18   Re: naprawa predkosciomierza :/ skrzynia automatyczn

[quote="regazzo"]zakladalem juz temat na forum ale niczego szczegolnego sie nie dowiedzialem.Problem to nie dzialajaca linka od predkosciomierza :/ od obrotow pracuje normalnie. myslalm ze to cos z linka ale nie moge jej znalesc:/ moiono mi ze mozliwe ze linka jest elektroniczna na jakas kostke ale nie wiem ktora to kostka pelno ich jest przy skrzyni bo jest ona automatyczna.[/quote
Kolego napewno nie masz żadnych linek.Wszystko od prędkościomierza i obrotomierza to elektronika.Z skrzynią automatem nie pomogę ,bo mam manualna,ale zaczni od przeczyszczenia i podgjęcia blaszek w gniazdach ,które znajdują się po lewej i prawej stronie za licznikami.Musisz po prostu wykręcić i wyciągnąć zegary z deski.Ja miałem taki problem że nie miałem dobrego styku, i jeżdząć po naszych rewelacyjnych drogach na dziurach raz miałem wskazania raz nie.Po przeczyszczeniu i podgięciu delikatnym blaszek w gniazdach wszystko wróciło do normy.

regazzo
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2009, 12:24   

ok dzisaj zobacze co i jak

leser
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2009, 13:02   

w workshop manualu (do ściagniecia z tego forum)
wejdź do działu automatic transmission,
znajdziesz dokładne fotki gdzie podpiety jest wtyk od prędkosciomierza

jurekkraków napisał/a:

Kolego napewno nie masz żadnych linek.Wszystko od prędkościomierza i obrotomierza to elektronika.Z skrzynią automatem nie pomogę

fajnie zabierać głos nie mając pojęcia,
w carismach występowały zarówno liczniki mechaniczne na linkę,
oraz elektroniczne, biorące sygnał z impulsatora,

można łatwo to rozpoznać chociażby patrząc na wskaźnik km przebiegu:
jak analogowe krążki to linka, jak elektroniczny wyświetlacz -impulsator

Odpowiedz do tematu