Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ASO Białystok -opinie o serwisie i naprawach gwarancyjnych
Autor Wiadomość
Ara 502
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 12:59   ASO Białystok -opinie o serwisie i naprawach gwarancyjnych

Piszemy co myślimy o ASO w Białymstoku

[ Dodano: 13-12-2007, 13:04 ]
Bo ja mam bardzo złe zdanie na temat ASO i napraw gwarancyjnych. Ale to może tylko mnie spotkało że tz. "Gwarancja" niczego nieobejmuje. A obsługa klijenta ......... .

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-12-2007, 13:48   

Ara 502, a możesz coś bliżej opisać odnośnie Twojego doświadczenia z tym akurat ASO - wraz z podaniem konkretów??? ,,, bo obecny Twój post niestety nic nie wnosi, poza tym, że chcesz uzyskać opinii innych osób odnoście ASO z Białegostoku.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Ara 502
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 14:42   

Narazie proszę o wyrażanie opini klijentów na temat ropatrywania napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych. Obsługę i kompetęcje ASO . W celu poinformowania ewentualnych nabywców.
A konkretny przykład podam w nalpiszym czasie (czekam na odpowiedz z ASO)

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 13-12-2007, 15:17   

Ara 502, z ogromną ciekawością dowiem się w czym rzecz. Przyznaję, że raczej nie spotykam się z negatywną opinią więc zaintrygowany jestem tym bardziej. Bardzo proszę o opisanie sytuacji. Ze swojej strony obiecuję jak najszybsze jej wyjaśnienie.
Pozdrawiam

Ara 502
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2007, 15:47   

Witam Panie Jackie. Więc skoro pan tak się deklaruje pomóc podam jeden przypadek z auta znajomego (oczywiście Mitsubishi 2 letnie kupione w salonie).

Przykład:
W czasie jazdy przy (otwieraniu szyby a nawet wciśnięciu stopa) jest !!widoczne!! chwilowe przygaśnięcie świateł mijania albo drogowych. W ASO powiedziano mu że to mieści się w "normach".

Pierwszy raz usłyszeliśmy że gdy przygasają światła w trakcie jazdy są obięte jakąś normą?
I reklamacja gwarancyjna zostaje nie uznana.

Może pan albo ktokolwiek nam to wyjaśni jakie to są "normy"?

Pozdrawiam p. Jacku

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 13-12-2007, 18:55   

Sytuacji dokładnie nie znam (pomogłoby nazwisko kolegi wysłane na PW) niemniej podstawą do uznania naprawy gwarancyjnej jest pomiar zachowania samochodu. Domniemuję, że robiony był test na obciążenie instalacji elektrycznej oraz zbadany poziom ładowania akumulatora i sprawność regulatora napięcia (wykonywany standardowo przy usterkach elektrycznych). Jeżeli nie przekroczył on wartości granicznych przewidzianych przez producenta (jutro dowiem się jakie są, bo z pamięcią już nienajlepiej ;) ) istotnie nie mamy możliwości wymiany czy naprawy gwarancyjnej (nasza centrala wymaga od nas dokumentacji potwierdzającej wadę/y). Tak czy inaczej, bardzo proszę o kontakt ze mną właściciela auta i zbadamy pojazd raz jeszcze. Jeżeli uszkodzenie ma charakter pogłebiający się (co jest możliwe) być może będą już podstawy do napraw gwarancyjnych.

W dość ogólny sposób napiszę również, że w INTERESIE ASO leży znalezienie wady i jej naprawa, gwarant (tu MMC) rozlicza takie naprawy w pełnych roboczogodzinach, a to oznacza, że pomimo, że klient nic nie płaci, ASO zarabia, tym samym, sądzę, że gdyby wada "podpadała" pod gwarancję, serwis z ochotą by ją uznał.
Czekam na kontakt z Panów strony, również mój telefon komórkowy jest do Panów dyspozycji (604 269 777)
Pozdrawiam

Jacek Łukaszewski

Ara 502
[Usunięty]

Wysłany: 14-12-2007, 11:29   

Dziękuję za odpowiedz.
Rozumiem że są wykonywane pomiary i są jakieś wartości graniczne. Ale jak może być wszystko dobrze jeżeli jest widoczny spadek napięcia ( osłabienie świateł) przy wciskaniu hamulca a już niemówiąc o włączeniu klimatyzacji. Jeździłem już paroma markami samochodów ale jeszcze czegoś takiego niewidziałem nawet przy bardzo dużym obciążeniu akumulatora (końcówka mocy, zestaw głośników) a w tym samochodzie jest tylko zwykłe radio.
Więc jest problem!!! Który ma wpływ na bezpieczeństwo i komfort jazdy!!!
A kupując auto w salonie oczekuje że wszelkie usterki będą usówane przez ASO.
A nie się mówi że to mieści się w normie i nic dalej się z tym nie robi.
Nie poto się kupuje samochód w salonie by walczyć z serwisem.

To kolejny problem.

Czy docisk sprzęgła po przebiegu 40.000 jest obięty gwarancją?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 14-12-2007, 20:46   

Szanowny Panie
Ara 502 napisał/a:
Piszemy co myślimy o ASO w Białymstoku

Gdyby zadał sobie Pan trochę trudu dowiedziałaby się Pan co o tym ASO (serwisie) sądzimy. Jak również o Dilerze.
Ara 502 napisał/a:
Czy docisk sprzęgła po przebiegu 40.000 jest obięty gwarancją?

Objęty. To zależy od uszkodzenia jakie wystąpiło. Jeżeli jest to wada materiałowa to sądzę, że tak. Natomiast jeżeli został zamordowany przez jazdę na półsprzęgle bądź inne typowe błędy kierującego to niby dlaczego miałby podlegać naprawie gwarancyjnej?

Widzi Pan mogę sobie pogdybać i powiedzieć, że sprzęgło, docisk, zawieszenie, hamulce są notorycznie uszkadzane przez wspomnianą już jazdę na półsprzęgle, szybką jazdę (zbyt szybką) po dziurach, częste hamowanie z dużych prędkości itd.

Oczywiście nie twierdzę, że Pan tak jeździ ale zgodzi się Pan, że to możliwe? Nie wiem nic o Panu. Bo się nam Pan nie przedstawił niestety.
To wszystkie informacje od Pana:

Ara 502 napisał/a:
[ Dodano: 13-12-2007, 13:04 ]
Bo ja mam bardzo złe zdanie na temat ASO i napraw gwarancyjnych. Ale to może tylko mnie spotkało że tz. "Gwarancja" niczego nieobejmuje. A obsługa klijenta ......... .
Ara 502 napisał/a:
Narazie proszę o wyrażanie opini klijentów na temat ropatrywania napraw gwarancyjnych i pogwarancyjnych. Obsługę i kompetęcje ASO
Ara 502 napisał/a:
konkretny przykład podam w nalpiszym czasie (czekam na odpowiedz z ASO)
Stwierdzenia takie jak powyższe sugerują, że chce Pani wszystkich przestrzec przed korzystaniem z usług ASO mam rację?

Na tym Forum obowiązują pewne Zasady.

A co do podforum w którym właśnie piszemy - konkrety albo nic. Albo ma Pan konkretne zarzuty, które Pan nam przedstawi, albo proszę odpuścić. Jak już pisałem wczesniej przy okazji podobnych tematów.

Proszę o konkretne i dotyczące wyłącznie Pana przedstawienie faktów. Historie o kolegach mnie jako admina średnio interesują bo Kolega Szanownego Pana gdyby chciał sam by o tym napisał.

Serdecznie Pozdrawiam
Hubert "Hubeeert" Ciuruś
administrator Forum

PS
Jackie to nie tylko admin ale również Diler. Z Białegostoku.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Ara 502
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2007, 11:20   

Witam Panie Hubeeert.

Zgadzm się z Panem że uszkodzenie docisku sprzęgła zależy od tego po czyjej stronie leży wina. Może jak Pan napisał że kierowca zamordował a może wada materiału. Tego nieda się stwierdzić do momentu rozebrania sprzęgła.
Ale jeżeli ASO odrazu stwierdza że występuje wada docisku sprzęgła, nawet bez wcześniejszego rozebrania go. I informuje właściciela pojazdu że taka wada odrazu zosatanie zgóry odrzucona przez Centrale, to wydaje mi się że nie w taki sposób się postępuje z samochodem na gwarancji.
Jak napisał Pan Jacek (żę ASO rozlicza się w roboczogodzinach) to chyba powino być im na rękę by usunąć wadę. Może na gwarancji , a może na koszt klijenta i tak otrzymają za to pieniądze. A wyglądało nato że niekoniecznie im się chciało zająć tą sprawą.

Niewiem w jakis sposób mam się przedstawić?

Bo raczej z imienia i nazwiska to nie, mam jeszcze samochód na gwarancji i korzystam z usłóg tego ASO.

Stwierdzenie że próbóje kogokolwiek zniechęcić do korzystania z tego ASO jest raczej nie na mijejscu.
Bo sam korzystam z tego serwisu i poza podejściem do usówania wad które są lub mogą być na gwarancji, niemam im nic poważnego do zażucenia.
A proszę tylko o wyrażenie opini innych użytkowników czy podejście przez ASO jest takie samo jak w podawanych przykładach.
A podawane przykłady są konkretne. Nieważne czy to są przkłady mojego znajomego czy moje. Obaj jesteśmy klijentami tego ASO.
Za przeproszeniem może to pana średnio interesuje ale może innych to bardziej zainteresuje. Poto chyba powstało to forum.

Pozdrawiam

Ps. Wiem kim jest Pan Jacki bo sprzedał mi samochód.
I jest dobrym Dilerem.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-12-2007, 16:03   

Ara 502, mi zależy na tym żeby przedstawiać tu swoje własne doświadczenia. Bo jak by na to nie patrzyć co innego to co ja czy Pan przeżyliśmy a co innego co Kolega bądź Kolega Kolegi opowiedział, że ktoś słyszał jak opowiadali. Stąd moje stwierdzenie, że zacytuję:
Hubeeert napisał/a:
Historie o kolegach mnie jako admina średnio interesują bo Kolega Szanownego Pana gdyby chciał sam by o tym napisał.

Proszę zaprosić Kolegę do zarejestrowania się i odpowiedzenia na Pańskie zapytanie.
Na tym Forum nie ma zwyczaju usuwania "niewygodnych" opinii.

Moja opinia jako Klienta tego serwisu jest taka, że nie mam zastrzeżeń.
Podobnie jak do Dilera.
Pewnie dlatego, że jestem tu adminem, ale jak nim jeszcze nie byłem to kupowałem w Grafixie części i nie dość, że znaleźli dane mojego samochodu (jeden z 1600 wogóle wyprodukowanych i części są ujmijmy to dość nietypowe) to jeszcze zamówili i ściągnęli dla mnie duperele, którymi nikt inny nie chciał sobie głowy zawracać.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 17-12-2007, 18:12   

Dla mnie OK na gwarancji i po.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 09:11   

...
Ostatnio zmieniony przez gumas_72 13-08-2008, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Wysłany: 19-12-2007, 20:50   

Hubeeert, Fido__, jeżeli macie ochotę na uszczypliwości to proszę to robić na PW, a nie na publiku i w dodatku w moim wątku. Ja sobie po prostu tego nie życzę. Nie pasują mi wasze waśnie, nie pasują mi wasze komentarze. Posty lecą do śmietnika.

[ Dodano: 31-12-2007, 18:23 ]
Ara 502, do tej pory nie doczekałem się na kontakt od Panów...Nie wiem, czy problem ustał, czy może niechcący kogoś wystraszyłem...Niemniej nadal podtrzymuję chęć pomocy oraz zdiagnozowania usterki (jestem najzwyczajniej w świecie ciekawski ;) )
Tak czy inaczej - czekam na kontakt i życzę Dobrego Nowego Roku!!!
Pozdrawiam

Griever01
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2008, 15:38   

Ja może nie tyle o ASO (bo z nimi do czynienia jeszcze nie mialem), ale o osławionym Grafixie :D no cóż Dealer do rany przyłóż, cierpliwie podchodzili do wszystkich moich wymysłów, ględzeń czy innych bzdur. Wczoraj wyjechałem z salonu, zostałem odprawiony jak należy (płaczące kobiety machające białymi chusteczkami), jednym słowem tak jak to być powinno. Dziś mam niewielki problem z moim misiem, dzwonię i słyszę "Jasne, przyjeżdżaj załatwimy !". I wiem, że jak dziś zajadę chłopaki staną na głowie, wyjdą z siebie i staną na głowie obok, ale załatwią mi mój problem. Podsumowując jeden ogromny +.

PS. Byłem wczoraj w ASO, załatwić ten nieszczęsny wyświetlacz od radia co by w dzień też było coś na nim widać. Niestety brzydki pan powiedział, że takie rzeczy to tyko w dieslu :( .

Edit.
Właśnie przyjechałem do domu, problemik rozwiązany na miejscu szybko sprawnie bez bólu, misio nawet nie jęknął :D .

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 07-08-2008, 22:00   

No cóż Griever01 takich dealerów to tylko ze świecą szukać, a jak się znajdą to im posągi stawiać :wink:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Odpowiedz do tematu