|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 08-02-2009, 13:17 |
Nie odpala po kilkudniowym postoju |
Autor |
Wiadomość |
alarmik [Usunięty]
|
Wysłany: 08-02-2009, 11:21 Nie odpala po kilkudniowym postoju
|
|
|
juz drugi raz zrobiłem z siebie jelenia na okęciu raz w sierpniu drugi raz wczoraj po zostawieniu ELKI na siedem dni na parkingu zero palenia ,
wszystko wyłączone nawet autoalarmu nie włączałem każde ato obok pojechało a ja po asistans żeby mi kopneli silnik bo mój roczny akumulator zdechł.
Czy ktoś bo dłuzszym nie używaniu ELKI miał problemy z akumulatorem u mnie po 7 dniach lipa |
Ostatnio zmieniony przez Gene 08-02-2009, 13:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:09
|
|
|
Ja w zimie nie zostawialem auta na dluzej niz 2-3 dni. Glownie w gorach podczas ferii. Nic nie wylaczalem. Alarm dzialal a auto krecilo na dotyk. Jeden akumulator fabryczny.
W lecie bywalo, ze auto stalo 2 tygodnie jak mielismy wypopczynek z przelotem. Po powrocie byl brudny ale palil. Dodam, ze moj samochod mieszka na ulicy. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-02-2009, 13:14
|
|
|
Gdzies ten prad musi Ci uciekac. Moze masz cos zwalone w instalacji elektrycznej. Takie rzeczy dzieja sie w starych autach gdzie przewody sa podgnile, styki skorodowane i akumulatory mocno wyeksploatowane. Nawet gdy jest cieplo pozostawienie samochodu na pare dni grozi nieodpaleniem.
Napieralbym na serwis niech szukaja. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 08-02-2009, 19:46
|
|
|
niech wgraja nowy soft do kompa, moze cos sie nie wylacza po zdjeciu zaplonu
swoja droga mogles dostac stary aku, ktory udawal ze dziala podczas intensywnej eksploatacji, te seryjne z mitsu nie sa godne zaufania |
_________________ nam |
|
|
|
 |
|
|