Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.6] Proszę o ocenę znawców modelu.
Autor Wiadomość
KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2009, 08:05   [MSS 1.6] Proszę o ocenę znawców modelu.

Witam,

Pojawił się w okolicy mnie MSS. Proszę znawców tematu o kilka słów o tym modelu / silniku itp.
Jak znajdę chwilę to może uda mi się podskoczyć obejrzeć auto.
Jedyny minus to duży przebieg jak na to auto. Ale po rozmowie z facetem raczej wiuarygodny. Uwazam ze lepiej miec taki niz sie oszukiwac i naciac na cofany itp. A i mam pyytanie jak to jest dla samochodow z kratka, z homologacja na ciezarowe-ktos zna temat? Coś się z tym wiąże dla kupującego takiego auta? Kratki nie wolno ściągać?

Link do aukcji: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7435527
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 25-01-2009, 09:35   

Witam obejrzyj dobrze lewy bok bo te listwy jakby nie od tego auta,przebieg nie taki straszny jeśli był regularnie serwisowany,a na temat kratki to można usunąć przegląd i rejestracja jako osobowy (może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić ) :) i jeszcze napis space star jest z lewej strony a fabrycznie z prawej :?:
Ostatnio zmieniony przez misiumisiu 25-01-2009, 16:52, w całości zmieniany 2 razy  

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 25-01-2009, 14:04   

Wygląda OK, ale:
misiumisiu napisał/a:
obejrzyj dobrze lewy bok bo te listwy jakby nie od tego auta
Zgadzam się z tym. Widać to na dwóch zdjęciach, więc to nie wina aparatu. Srebrny pasek świeci się na każdej inaczej.

Dodatkowo wydaje mi się że to wersja Comfort, a nie Family, a sprzedający napisał:
Cytat:
2 poduszki powietrzne
Comfort powinien mieć 4. Może sprzedający nie wie że ma boczne.

misiumisiu napisał/a:
a na temat kratki to można usunąć przegląd i rejestracja jako osobowy (może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić )
Faktura za przezbrojenie z ciężarowego na osobowy. Już nie wolno robić tego samemu, musi być uprawniona firma - często stacje diagnostyczne prowadzą taką dzałalność. Kosz około 150-200 zł. Musisz mieć środkowy pas bezpieczeństwa, którego w MSS raczej nikt nie ucinał (chociaż niby mają obowiązek), bo on zwisa z sufitu. Musisz mieć tyle zagłówków ile miejsc siedzących. Musisz zdemontować kratę i ew. sztywny podłokietnik na tylnej kanapie (jeśli jest). Musisz zrobić badanie techniczne i z tymi papierami (BT + faktura + DR) lecisz do urzędu. Koszt nie powinien przekroczyć 300 - 350 zł + koszta rejestracji.

[ Dodano: 25-01-2009, 14:13 ]
Jeśli chodzi o piąty bieg to chyba tylko dwie osoby o tym pisały. Większość problemów jest z jedynką (temat tulejek), ale to tania naprawa.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 25-01-2009, 14:29   

Antenka na dachu jest dziwnie krótka :roll:
Podkładki pod tablice rejestracyjne - gdzie Łódź a gdzie Wrocław, Legnica - może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie.
Na ostatnim zdjęciu kolor tylnej klapy jakby inny ale może to wina zdjęcia i padania światła.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 18:12   

Podkładki pod tablicą z Łodzi - firma AB Auto nie jest już autoryzowanym dealerem.
W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura).
Lewą stronę trzeba dobrze obadać tak jak koledzy mówią, bo te listwy dziwne są.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 25-01-2009, 20:18   

JCH napisał/a:
Antena jest chyba nieoryginalna, bo podstawka jest inna. No i ta cena dziwnie niska :?

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 25-01-2009, 21:02   

cns80 napisał/a:
JCH napisał/a:
Antena jest chyba nieoryginalna, bo podstawka jest inna. No i ta cena dziwnie niska :?
Jeśli chodzi o antenę to może być taka krótka, bo ja w swoim mam oryginalną prawie metrową a w ojca space starze jest o połowę krótsza i też na pewno oryginalna :? Więc tutaj kwestia dokładnego obejrzenia czy oby nie po "dachu"

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Wysłany: 25-01-2009, 22:28   

DZięki za informacje.
Dziś dzwoniłem ale nikt nie odbieral. Postaram się jutro ustawić i obejrzeć tak jak mówicie.
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2009, 18:15   

Coś ode mnie odnośnie auta i tego co widać na zdjęciach:
- wygląda mi na wersję Comfort, chociaż prawdopodobne że ktoś dokupił sporo opcji do Family :mrgreen:
- listwa mała na nadkolu z lewej strony auta coś strasznie nisko zamocowana względem całości, listewki z prawej strony niekompletne (fakt, że często te "chromy" spadają same z siebie)
- antenę identyczną mam w swoim MSS, więc to oryginał
- cena coś niska :?

Poza tym ładnie wygląda.

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Wysłany: 27-01-2009, 20:49   

Wpadlem dzis na 0,5h przelotem rzucic okiem.
Zadzwonilem do goscia ze bede za 1h. przyjechalem 20 min szybciej i auto wlasnie bylo myte. Podobno brudne bylo. Hmnn
Z blach to jedynie tylny blotnik lewy jest przytarty o cos. Pozostale wygladaja ok.
Trudno tez ocenic bo mgla byla juz i auto ociekalo po myciu.
Nastepnym razem wezme miernik lakieru to sprawdze blachy.
Silnik taki jak na zdjeciu-nie byl jakos specjalnie wypucowany.
Wygladal i chodzil ok. Chociaz jak juz odpalal to widzialem ze pokrywa byla ciepla, czyli szybciej zagrzali auto.
NO i jest tak. Sprawdzalem dowod i facet sie zdziwil ze nie ma przegladu Pozazuje mu ze skonczyl sie 11 dni temu :) Auto odkupil od brata z firmy gdzie jezdzilo (przdstawiciel handlowy ? ) I podobno stalo kilka miesiecy niejezdzone bo duzo za niego chcieli. Mowil ze auto bylo w leasingu czy cos tam.
Ubezpieczenie podobno jest jeszcze do marca (?).
W ksiazce sa tylko wbite pieczatki przy okreslonych przebiegach i daty.
Nie ma adnotacji o wymianach itp.
Jutro postaramm sie zadzwonic do ASO i zapytac co i jak.
Dziwne jest tez ze auto ma wbity ostatni przeglad 08-08-2008 przy przebiegu chyba 186000. A dzis przeglad jest 300 km wiekszy (chyba ze zle spojrzalem). Podobno tylko auto z wroclawia przyjechalo do legnicy i pozniej na wioske gdzie stoi.

Cytat:
(może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić

Pod kratka ma tylko jakas deske z czarnym obiciem-to o to chodzi? Jak to u was wyglada?

Cytat:
Dodatkowo wydaje mi się że to wersja Comfort, a nie Family,

Na lewej listwie jest napis Comfort.

Cytat:
Musisz mieć tyle zagłówków ile miejsc siedzących.

Auto jest zarejestrowane na 4 os. Zaglowkow jest 5.

Cytat:
Podkładki pod tablice rejestracyjne - gdzie Łódź a gdzie Wrocław, Legnica - może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie.

Firma miala siedziby Wroclaw-Łodz. Z Lodzi widzialem tez ostatnie 3 pieczatki z serwisu. Pewnie stamtad podkladka.

Cytat:
W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura).

Dzis juz byl.
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 27-01-2009, 22:23   

KaWu napisał/a:
Pod kratka ma tylko jakas deske z czarnym obiciem-to o to chodzi? Jak to u was wyglada?
Pas środkowy zzwisa z sufitu po prawej stronie bagażnika, a klamry do pasów są 4, a nie 3 jak w klasycznym systemie, bo pas środkowy zapina się do dwóch klamerek. W tej aukcji na zdjęciu bagażnika widać pas zwisający z sufitu: http://moto.allegro.pl/it...id_comfort.html

KaWu napisał/a:
Na lewej listwie jest napis Comfort.
No to musi mieć 4 poduszki. Sprawdź czy w fotelach przednich są.

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 27-01-2009, 22:40   

takie skojarzenia listwa lewa tylna od famili , antena nie oryginalna , wersja comfort to jest raczej , felgi od rocznika 2004 czyli w/g rejestracji 12/2003 mogą być od niego, a napis space star na klapie od roku 2004 powędrował na drugi bok-czyli ok

[ Dodano: 27-01-2009, 22:47 ]
a jeszcze jedno podkładki nie mają nic wspólnego np. kupiony w łodzi wg podkładek ale w lesingu banku santander stąd tablice DW i już

jarek 
Forumowicz
bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Wysłany: 27-01-2009, 23:58   

Antena o niczym nie świadczy. W moim jest wysuwana do około 1 metra ,i jest oryginalna.Mnie interesuje najbardziej brak włącznika awaryjnych,co się z nim stało i dlaczego??? Coś to podpadające i za słodki wygląd!!!
A co do tylnej klapy i napisu Space Star to jest bardzo różnie,akurat zwracam na to uwagę.W anglii tych aut jeżdzi bardzo dużo i umieszczenie z prawej czy z lewej według mnie nie ma żadnego sensownego wytłumaczenia.Dla przykładu ja mam z prawej a kolega z pracy,ten sam rocznik też DI-D tylko że mój z września a jego z listopada ma z lewej.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Wysłany: 28-01-2009, 07:33   

jarek napisał/a:
Dla przykładu ja mam z prawej a kolega z pracy,ten sam rocznik też DI-D tylko że mój z września a jego z listopada ma z lewej.
Kolega mimo że ma auto z 2003 to prawdopodobnie rok modelowy 2004 i dlatego jego napis poszedł na lewą tak jak pisze futrzany.

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Wysłany: 28-01-2009, 13:06   

cns80, napisał/a:
Pas środkowy zzwisa z sufitu po prawej stronie bagażnika

No to raczej go nie ma.

cns80, napisał/a:
No to musi mieć 4 poduszki. Sprawdź czy w fotelach przednich są.

na boku przednich foteli nie bylo widac zeby poduszki byly.

jarek, napisał/a:
Mnie interesuje najbardziej brak włącznika awaryjnych,co się z nim stało i dlaczego??

Cytat:
Cytat ze strony wyżej:

- W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura).

- Dzis juz byl.

Jezeli macie ksiazki serwisowe bo macie bite w Mitsu tylko pieczatki serwisu? A gdzie wpisy co bylo robione? Bo w tej jego ksiazce nie ma. Jest tylko standardowa strona co i przy jakim przebiegu sie powinno sprawdzac i wymieniac.

A do serwisu dzowilem i tylko mi powiedziano ze kierownik moze mi udzielic info-a jego teraz nie ma :)
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...
Ostatnio zmieniony przez KaWu 28-01-2009, 13:21, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu