|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: gigant87 26-08-2009, 12:06 |
SRS kilka pytan |
Autor |
Wiadomość |
Tobiasz80
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,6 95r
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 06-08-2009, 00:07 SRS kilka pytan
|
|
|
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum. Od niedawna mam Lancera z 97 roku. Zawsze mialem Toyote teraz padlo na Mitsubishi. Swieci sie kontrolka SRS chcialem sprawdzic kody i nie wiem czy moge to zrobic samodzielnie tak zwana zworka czy tylko serwis i komputer. Nastepny problem to pekniety kluczyk chce dorobic nowy i nie mam pojecia czy jest imobilajzer w kluczyku. Prosze o odpowiedz z gory dziekuje. Pracowalem 8 lat w Toyocie a obecnie w Mercedesie wiedz jakby jakies pytania lub problemy piszczie na priva a napewno pomoge.
Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-08-2009, 16:41
|
|
|
SRS to będzie problem z poduszką powietrza. Wypadało by sprawdzić czy ją masz w ogóle.
Co do kluczyka to zamawiasz w ASO surówkę idziesz do ślusarza który Ci wytnie nacięcia a potem wyciągnie ze starego kluczyka imobliser jeśli takowy masz (nie trzeba wtedy programować itd).
Ale to tylko moje pomysły. |
|
|
|
 |
Tobiasz80
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1,6 95r
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 07-08-2009, 17:40
|
|
|
Dzieki za rade. Z poduszka podjade do serwisu na odczytanie kodu.Gadalem dzisiaj z mechanikiem z Mitsubishi powiedzial ze jest mozliwosc z czytania i wykasowania kodu z pamieci komputera bez uzycia testera. Jutro sprobuje procedura z Toyoty moze sie uda , jak nie to pojade do serwisu. Imobilajzer jest , surowki juz kupione jak bede w Polsce odrazu jade do dociecia. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|