|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Problem z wolnymi obrotami i ..... |
Autor |
Wiadomość |
Morfeo
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI, 98 r.
|
Wysłany: 04-02-2009, 14:41 [Cari 1.8 GDI] Problem z wolnymi obrotami i .....
|
|
|
Witam, mam problem z moim Miśkiem i nie wiem za bardzo czego się złapać. Stanął mi pare dni temu na trasie i od tego czasu nie mogę przywrócić do porządku Objawy są takie: obroty cały czas falują w zakresie 300-4000; w czasie jazdy nie trzyma wolnych obrotów -gaśnie; jak jest zimny to trochę na wolnych przytrzyma, ale jak sie rozgrzeje to masakra! Wymieniłem przepływomierz i czujnik wału.Cały dzień stał w serwisie i .... nic, mówią że na komputerze nic nie pokazuje, wszystko niby jest ok- czujniki itp, tyle że jak nie chodził tak nie chodzi.Mam pewną teorię, może jakaś uszczelka puszcza chłodziwo do komory spalania. Nie wiem już co robić, a jest coraz gorzej . Chętnie skorzystam z dobrej rady. |
|
|
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 43 razy Dołączył: 12 Paź 2008 Posty: 3444 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-02-2009, 16:32
|
|
|
Mas GDI, próbowałeś wyczyścić przepustnicę z nagaru? A jak z krokowcem? Czyszczony? Na forum jest sporo tematów, w tym w dziale FAQ, jak czyścić przepustnicę, krok po kroku.
Ewentualnie po zabiegu naucz Cari obrotów, co również znajdziesz na forum. To powinno pomóc, jeśli nie, to i tak wypada to robić co jakiś czas (czyszczenie). Daj znać, czy pomogło.
Pozdrawiam. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
Morfeo
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI, 98 r.