[Pajero III] Chcę kupić Pajero III Long 3.2 Diesel automat |
Autor |
Wiadomość |
korchez
Nowy Forumowicz
Auto: Passat B5 1.9 130 km
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
ScorpionDH [Usunięty]
|
Wysłany: 20-10-2009, 22:36
|
|
|
Witaj, przede wszystkim (jak dla mnie) pierwszy błąd to że szukasz po komisach, handlarzach. Krótkie uzasadnienie, niemalże 90% pewności że przebieg był kombinowany a to że bezwypadkowe to można sobie włożyć między bajki. Mówię z autopsji ponieważ lekko ponad miesiąc temu byłem zmuszony kupić samochód na razie niestety nie pajero ale to już kwestia czasu, mniejsza oto. W każdym razie pokusiłem się pierwszy i ostatni raz w życiu na zakup samochodu drogą handlarzy i wszystkich tych krętaczy. (kombinowany przebieg,lakier przypicowany itd itp. i można by dalej wymieniać) W każdym razie jeśli chcesz być pewny i nie żałować zakupu to proponuje szukać od osób prywatnych, nie szukaj okazji bo one sie nie zdażają. A co najważniejsze nie zapomnij o zasadzie która mnie zgubiła! ZERO zaufania! Co do samochodów jakie wymieniłeś proponuje odpuścić, Z podowu opisanego powyżej. |
|
|
|
 |
korchez
Nowy Forumowicz
Auto: Passat B5 1.9 130 km
|
Wysłany: 21-10-2009, 14:33
|
|
|
W takim razie szukam dalej... |
|
|
|
 |
Kozini
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
|
Wysłany: 23-10-2009, 21:40
|
|
|
Auto z linku, który wymieniłeś ( http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3151901 ) jest na sprzedaż przynajmniej od maja. Pamiętam, bo wtedy szukałem Pojarki dla siebie i co chwilę to Pajero na francuskich balachach pojawiało się w różnych ogłoszeniach. Skoro jest nadal do sprzedania, to musi to być padlina...
Ja swoje Pajero kupiłem od prywatnej osoby w Krakowie (jestem z Gdańska). Co prawda musiałem włożyć parę groszy w przegląd "startowy" ale każdy kto kupuje używane Pajero musi się liczyć z tym, że coś będzie nie tak. Ja byłem u Zbyszkam2 i Pajerko śmiga jak złoto. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 24-10-2009, 14:34
|
|
|
Bo cena nie jest atrakcyjna. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Kozini
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3.2 DID Long 2001
|
Wysłany: 24-10-2009, 17:53
|
|
|
To prawda. Od maja się nie zmieniła. |
|
|
|
 |
Emerson
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DID 2001
|
Wysłany: 05-11-2009, 02:36
|
|
|
Ja swojego Miśka też poszukiwałem sporo czasu, lecz również omijałem szeroko komisy - co stanowczo odradził mi mój serdeczny przyjaciel, który żyje z handlowania autami... Jeżeli chodzi o Pajerke z tej aukcji
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9190424 kojarzę ją, również jest w ofercie od ponad pół roku i nie znalazła amatora... Ja zjeździłem pół polski i obejrzałem trochę aut, aby odnaleźć te swoją
Moja rada: szukaj od osób prywatnych, zwracając uwagę na możliwości finansowe (pod kątem serwisu) osób które sprzedają.
|
|
 |
tomekhydra
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
|
Wysłany: 06-11-2009, 23:02
|
|
|
Witam,mam ten problem z glowy -właśnie kupiłem auto jakiego szukasz,radze ci kolego byś po wstępnych oględzinach pojechać do zaufanego serwisu(ja bylem u zbyszka m2),zbadają auto i przynajmniej nie wtopisz,lub wtopisz świadomie Ja szukałem od maja pojarki z 2006 roku i te roczniki tez są mocno kombinowane,co dopiero starsze.Jeśli gość nie zgodzi się na sprawdzenie odrazu odpuść naprawy Pajero nie są tanie.pzdr tomek |
|
|
|
 |
|